DELIJE.net Forum Index www.DELIJE.net
Форум ДЕЛИЈА - навијача Црвене Звезде
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

За српски Космет
Goto page 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
 
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> За спас Косова и Метохије
View previous topic :: View next topic  
Author Message
муња
Ветеран


Joined: 16 Jan 2005
Posts: 1076
Location: Делије припреме

PostPosted: 04 Jan 2009 22:56    Post subject: За српски Космет Reply with quote

Хуманитарна акција коју су покренули млади Срби из Словеније:

За српски Космет

Српска омладина Словеније уз благослов СПЦ у Словенији, покренула је акцију стварања сталног хуманитарног фонда за помоћ најугроженијим Србима на Косову и Метохији.

На тај начин, полазећи од дубоког уверења да је потреба сваког човека да помогне другом у невољи, желимо пре свега да помогнемо нашој браћи, која живе у изузетно тешким, за човека недостојним условима. Помоћ је не само велика људска врлина, већ и хришћанска дужност, која нас чини хуманим и племенитим. Зато верујемо у успех ове акције.

Уз помоћ добрих људи из Словеније и српских патриота, успели смо да у кратком временском периоду прикупимо значајна финансијска средства, која смо у 3 наврата, 05.06.2008, 19.09.2008 и 27.12.2008 однели у Косовску Витину и околна села Бинач, Могила, Клокот, Грнчар и Врбовац.

Новчана помоћ је подељена предшколској деци из најугроженијих породица у тим крајевима, у укупном износу од 2100 € 05.06.2008 ,3075 € 19.09.2008 и 2720€ 27.12.2008. Помоћ је изручена директно њиховим родитељима, а све је документовано у потврдама о пријему донација.

Део друге донације у износу од 1000€ и део треће донације у износу од 500€ смо наменили за помоћ новоотвореној народној кухињи у Врбовцу која дели оброке хране за око 150 најсиромашнијих у витинској општини.

Преносимо речи захвалности људи и деце из Косовске Витине, Бинача, Могиле, Клокота и Врбовца свима онима, који су помогли да се реализује ова хуманитарна акција. Обећали смо да ћемо учинити све што је у нашој моћи да и даље помажемо.

zasrpskikosmet.blogspot.com

контакт:
zasrpskikosmet@gmail.com
_________________
Догодине у Призрену!

www.fondacijadelije.org
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
муња
Ветеран


Joined: 16 Jan 2005
Posts: 1076
Location: Делије припреме

PostPosted: 04 Jan 2009 23:15    Post subject: Reply with quote

Хуманитарна акције је почела на Ускрс прошле године, тачније 27.4.2008. Све укупно од почетка акције испоручено је 7.895 € .

видео материјал:
2. донација, обилазак породице у Могили
Испорука 3. донације
Народна кухиња у Врбовцу 1.део
Народна кухиња у Врбовцу, 2. део

3.одлазак (фотографије)
_________________
Догодине у Призрену!

www.fondacijadelije.org
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
СКИДС
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 01 Jun 2005
Posts: 833

PostPosted: 05 Jan 2009 00:00    Post subject: Reply with quote

Хтео би још само да додам да иако је акцију покренула српска омладина у Словенији, да може свако ко жели да помогне, да контактира ове људе путем електронске поште или овде преко приватне поруке и да помогне колико је у могућности ову лепу и конкретну акцију.

НЕМА ПРЕДАЈЕ!
Back to top
View user's profile Send private message
паја&јаре
ДЕЛИЈА


Joined: 02 Sep 2004
Posts: 155
Location: ...где год био...

PostPosted: 05 Jan 2009 17:49    Post subject: Reply with quote

свака част момцима на вољи, труду и напору који чине, да народ на Космету зна да има некога ко мисли на њих!

САМО НАПРЕД и СВАКА ЧАСТ ЈОШ ЈЕДНОМ Exclamation
_________________
...ЈОШ РАЂАЈУ МАЈКЕ ОБИЛИЋЕ...
Back to top
View user's profile Send private message
муња
Ветеран


Joined: 16 Jan 2005
Posts: 1076
Location: Делије припреме

PostPosted: 29 Mar 2009 14:05    Post subject: Reply with quote

Испоручена 4. донација!

У суобту 28.3. испоручена је 4. донација у оквиру хуманитарне акције За спрски Космет у износу од 4.045€. Средства су подељена породицама из српских енклава у Витинској општини; Витина, Бинач, Могила, Врбовац, Грнчар и Клокот. Набављене су и намирнице за народну кухињу у Врбовцу!

Захваљујемо свима који су узели ућешћа у хуманитарној акцији.

Нема предаје,

КОСМЕТ ЈЕ СРБИЈА!

http://zasrpskikosmet.blogspot.com/
_________________
Догодине у Призрену!

www.fondacijadelije.org
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Милош ПУ
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 28 Nov 2008
Posts: 73

PostPosted: 30 Mar 2009 15:51    Post subject: Reply with quote

Стигле су ми мајице које су радили браћа из ове организације... Имам још 2 хл и једну 1 л па ако има заинтересованих шаљите ПМ...

На овој теми имате како мајице изгледају...

http://www.delije.net/forum/viewtopic.php?t=8533&start=30
Back to top
View user's profile Send private message
Гишка
Ветеран


Joined: 18 Oct 2002
Posts: 1560

PostPosted: 30 Mar 2009 16:00    Post subject: Reply with quote

Свака част браћо, све похвале!

http://vimeo.com/3921526
Back to top
View user's profile Send private message
СКИДС
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 01 Jun 2005
Posts: 833

PostPosted: 31 Mar 2009 19:37    Post subject: Reply with quote

Испоручена 4. донација!

Драга браћо и сестре, обавештавамо Вас да је у суботу, 28.3.2009 испоручена и лично уручена помоћ нашој браћи на Космету, тачније у Витини и селима која припадају витинској општини. Са прикупљеним средствима у висини од 4.045 евра, успели смо да помогнемо Народну кухињу у селу Врбовац, која дневно дели оброке за 170 корисника, оних најугроженијих, који без тога оброка буквално не би могли да преживе. За потребе народне кухиње купили смо, и лично уручили, основне намирнице потребне за припрему оброка (брашно, со, шећер, тестенине, грашак, парадајиз, сирће, уље, алеву паприку...). Поред Народне кухиње успели смо да са нашим скромним средствима обрадујемо и много деце. Помоћ је обухватила сву витинску децу до средњешколског узраста, њих 18, затим породицу са 9-оро деце из села Бинач, па породицу из села Врбовац са 6-оро деце, затим породицу из села Клокот са 5-оро деце, две породице из села Грнчар, једна са троје деце, друга са четворо, које већ три недеље немају струје. Нисмо заборавили ни жену покојног црквењака Војислава из села Могила, коју редовно обилазимо, као ни породицу садашњег црквењака из истоименог села, који живе у немогућим условима и у највећој беди и немаштини.

Преносима свима Вама, који сте нам помогли да ова идеја заживи и да се реализује, поздраве од нашег народа на Космету, који живи у најгорим мукама, али и поред тога опстаје на својим вековним огњиштима, и који дају свима нама пример како треба да истрајемо у свему што радимо! Награда за наш труд је у небројеним осмесима наше деце, и у искреној захвалности наших људи доле, који су захвални не зато што смо ми њима донели финансијску помоћ, него зато што их нисмо заборавили!

Нама, браћо и сестре, не преостаје ништа друго него да радимо, да помажемо, на било који начин, наш народ, ма где се он налазио, и да се сви заједно, најискреније, молимо Богу за спас нашег рода и наше вере!

Ближи се ускоро и годину дана од званичног почетка рада Фондације "За српски Космет", тако да би искористили ову прилику и да Вас све обавестимо, да смо за то време успели четири пута да организовано посетимо нашу браћу на Космету, тачније у Косовској Витини и витинским селима, и да све укупно поделимо помоћ у износу од 11.940 евра. Мислимо да је то велики успех, али и да имамо Ми, Срби у Словенији, капацитета и за много више. Ми се нећемо предавати, немојте ни Ви!

Нема предаје,

КОСМЕТ ЈЕ СРБИЈА!
Back to top
View user's profile Send private message
СКИДС
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 01 Jun 2005
Posts: 833

PostPosted: 02 Apr 2009 19:49    Post subject: Reply with quote

http://www.slide.com/r/E02v-uBU5j_whCazoUjt6b3pYB2pY827?previous_view=mscd_embedded_url&view=original


http://www.youtube.com/watch?v=GOT7MPkRTUk
Back to top
View user's profile Send private message
СКИДС
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 01 Jun 2005
Posts: 833

PostPosted: 30 Jun 2009 21:14    Post subject: Reply with quote

Испоручена 5. донација!

Драга браћо и сестре, обавештавамо Вас да је у суботу, 27.6.2009 испоручена, по пети пут, помоћ нашој браћи на Космету, тачније у Витини и селима која припадају витинској општини. Са прикупљеним средствима у висини од 2.615 евра, успели смо да помогнемо Народну кухињу у селу Врбовац, која дневно дели оброке за 170 корисника, оних најугроженијих из витинске општине, који без тога оброка буквално не би могли да преживе. За потребе народне кухиње купили смо, и лично уручили тону брашна, као и 15 пакета зејтина и неколико килограма соли. Поред Народне кухиње успели смо да са нашим скромним средствима обрадујемо и сву витинску децу до 15 година старости. Нисмо заборавили ни жену покојног црквењака Војислава из села Могила, коју редовно обилазимо, тако да смо то и овога пута учинили, а поред ње је помоћ добила још једна старија жена из села Могила која живи сама са ћерком у немогућим условима, у највећој беди и немаштини.
Поред њих посетили смо и неуморно братсво манастира Драганац, у близини Косовске Каменице, и игуману манастира, Оцу Кирилу, уручили скроман прилог у нади да ће манастир опет достићи свој некадашњи изглед, у шта ни мало не сумњамо због ствари које смо видели и доживели на имању манастира!
Напоменуо бих још да смо овај пут поделили и три пуне торбе очуване гардеробе, као и једну пуну торбу играчака нашој деци на Космету, тачније у Косовској Витини.

Преносимо свима Вама, који сте нам помогли да ова идеја заживи и да се реализује, поздраве од нашег народа на Космету, који живи у најгорим мукама, али и поред тога опстаје на својим вековним огњиштима, и који дају свима нама пример како треба да истрајемо у свему што радимо! Награда за наш труд је у небројеним осмесима наше деце, и у искреној захвалности наших људи доле, који су захвални не зато што смо ми њима донели финансијску помоћ, него зато што их нисмо заборавили!

Нама, браћо и сестре, не преостаје ништа друго него да радимо, да помажемо, на било који начин, наш народ, ма где се он налазио, и да се сви заједно, најискреније, молимо Богу за спас нашег рода и наше вере!

Прошло је тачно 15 месеци од званичног почетка рада Фондације "За српски Космет", тако да би искористили ову прилику и да Вас све обавестимо, да смо за то време успели пет пута да организовано посетимо нашу браћу на Космету, тачније у Косовској Витини и витинским селима, а задњи пут смо проширили деловање и на другу општину, посетом манастира Драганац. До сада смо успели све укупно да поделимо помоћ у износу од 14.555 евра. Мислимо да је то велики успех, али и да имамо Ми, Срби у Словенији, капацитета и за много више. Ми се нећемо предавати, немојте ни Ви! Захваљујемо свим добрим и национално освешћеним људима из Словеније, Холандије, Србије Републике Српске и Италије који су својим ућешћем дали свој допринос успеху ове акције.

Нема предаје,

КОСМЕТ ЈЕ СРБИЈА!
Back to top
View user's profile Send private message
муња
Ветеран


Joined: 16 Jan 2005
Posts: 1076
Location: Делије припреме

PostPosted: 01 Jul 2009 15:41    Post subject: Reply with quote

фотографије:
http://www.slide.com/r/DooDZK1-3D8tGI2yi3tSyvEjAFer3l0u?map=2&cy=bb
_________________
Догодине у Призрену!

www.fondacijadelije.org
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
BRE
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 23 Jun 2006
Posts: 982
Location: ****МАРАКАНА*РОЂАЦИ****

PostPosted: 01 Jul 2009 15:56    Post subject: Reply with quote

Све похвале за организацију и акције!
_________________
''Ја не одлучујем да ли ћу ићи у битку по томе колика је сила која ми прети,него по томе колику светињу браним''
Св.Великомученик Лазар
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
СКИДС
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 01 Jun 2005
Posts: 833

PostPosted: 01 Jul 2009 17:02    Post subject: Reply with quote

http://www.slide.com/r/1lkgpRot6j_skuyoBpY8yktTRJXzH-Fn?previous_view=TICKER&previous_action=TICKER_ITEM_CLICK&ciid=3242591731892865504
Back to top
View user's profile Send private message
муња
Ветеран


Joined: 16 Jan 2005
Posts: 1076
Location: Делије припреме

PostPosted: 04 Sep 2009 07:09    Post subject: Reply with quote

http://www.sozeb.org/index.php?option=com_content&task=view&id=561&Itemid=48
_________________
Догодине у Призрену!

www.fondacijadelije.org
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
муња
Ветеран


Joined: 16 Jan 2005
Posts: 1076
Location: Делије припреме

PostPosted: 02 Nov 2009 22:32    Post subject: Reply with quote

ИСПОРУЧЕНА 6. ДОНАЦИЈА (30.10.2009)

Драга браћо и сестре, обавештавамо Вас да је у петак, 30.10.2009 испоручена, по шести пут, помоћ нашој браћи на Космету, тачније у Косовској Витини и селима која припадају витинској општини. Са прикупљеним средствима у висини од 3.725 евра, успели смо да помогнемо Народну кухињу у селу Врбовац, која дневно дели оброке за преко 170 корисника, оних најугроженијих из витинске општине, који без тога оброка буквално не би могли да преживе. За потребе народне кухиње овај пут смо наменили 265 евра за набавку брашна. Поред Народне кухиње успели смо да са нашим скромним средствима обрадујемо сву витинску децу до 15 година старости, њих 19, са износима од 100 евра по детету. Потом је уследио обилазак околних села (Могила, Врбовац, Бинач, Клокот и Грнчар), у којима још увек успева некако да преживи српски православни живаљ, и на том путу је помогнуто 12 породица са по 100 евра за потребе лечења и набавке основних намирница за преживљавање, пошто се углавном радило о породицама које имају болесне и хендикепиране чланове домаћинства, међу којима и неколико тешко болесне деце. Ти људи, и њихове породице, поред свакодневних проблема које има сваки Србин у том крају, морају још додатно да се боре са тешким болестима, што је оставило још тежи осећај и бол у нашим срцима, али у исто време смо могли лично да се уверимо да још увек постоје хероји у нашем народу и у нашој земљи и да не смемо никада да се предајемо! Пошто је сваки наш одлазак на Свету српску земљу и једно мало ходочашће, овога пута смо посетили две православне светиње, манастир Високи Дечани на ободу града Дечана, као и манастир Светог Јована Крститеља у Великој Хочи. У једној од највећих наших светиња присуствовали смо молебном канону посвећеном Светом Краљу Стефану Дечанском, када се уједно и отвара ћивот са његовим чудотворним моштима и тај осећај среће је тешко описати речима. Пошто је у току изградња зида око манастирског имања, да би монаси заштитили земљу од константног узурпирања од стране шиптара и несметано могли исту да обрађују, одлучили смо се да са својим скромним прилогом помогнемо братству манастира, тако да смо даривали 360 евра, колико кошта изградња 1 метра зида и на тај начин симболично уградили све наше приложнике у ову светињу. У Великој Хочи смо се поред обиласка манастира Светог Јована Крститеља, поклонили и споменику посвећеном нашој браћи из околних места, која су убијена и која се још увек воде као нестала, а међу њима је било чак и прогнаника из Републике Српске Крајине, који нажалост нису нашли свој овоземаљски мир ни после прогона са својих вековних огњишта.

Преносимо свима Вама, који сте нам помогли да ова идеја заживи и да се реализује, поздраве од нашег народа на Космету, који живи у најгорим мукама, али и поред тога опстаје на својим вековним огњиштима, и који дају свима нама пример како треба да истрајемо у свему што радимо!
Награда за наш труд је у небројеним осмесима наше деце, и у искреној захвалности наших људи доле, који су захвални не зато што смо ми њима донели финансијску помоћ, него зато што их нисмо заборавили! Нама, браћо и сестре, не преостаје ништа друго него да радимо, да помажемо, на било који начин, наш народ, ма где се он налазио, и да се сви заједно, најискреније, молимо Богу за спас нашег рода и наше вере!

Прошло је већ 19 месеци од званичног почетка рада Фондације "За српски Космет", тако да би искористили ову прилику и да Вас све обавестимо, да смо за то време успели шест пута да организовано посетимо нашу браћу на Космету, тачније у Косовској Витини и витинским селима, док смо предзадњи и задњи пут проширили деловање и на друге општине, помагањем манастира Драганац, као и манастира Високи Дечани. До сада смо успели све укупно да поделимо помоћ у износу од 18.280 евра. Мислимо да је то велики успех, али и да имамо Ми, Срби у Словенији, капацитета и за много више. Ми се нећемо предавати, немојте ни Ви! Захваљујемо и свим добрим и национално освешћеним људима из Словеније, Холандије, Србије, Републике Српске и Италије који су својим учешћем дали свој допринос успеху ове акције.

Фотографије

http://zasrpskikosmet.blogspot.com/

НЕМА ПРЕДАЈЕ!
_________________
Догодине у Призрену!

www.fondacijadelije.org
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> За спас Косова и Метохије All times are GMT - 1 Hours
Goto page 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic :: View next topic
Page 1 of 6

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Delije shop