DELIJE.net Forum Index www.DELIJE.net
Форум ДЕЛИЈА - навијача Црвене Звезде
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Звезда-Младост Гат 1.4 ПУН СЕВEР!
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Навијачке приче
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Делије Север
Ветеран


Joined: 31 Jan 2006
Posts: 1417

PostPosted: 21 Mar 2023 10:20    Post subject: Звезда-Младост Гат 1.4 ПУН СЕВEР! Reply with quote

Делије,навијачи,заљубљеници у фудбал и навијање,
Обраћамо се вама јер много дуго Звездашка маса лута у својим размишљањима вођеним ко зна где, креираним везано и за наш фудбалски клуб и за нашу трибину.
Дуго је север живео у нади да ће се ипак на крају искристалисати навијачка прича и да ће крeнути поново да то иде својим током. Ипак, кроз све ове године чекања схватили смо да се то неће догодити, а наше ћутање само још више охрабрује оне које је стихија однела са нашег стадиона под ко зна каквим све изговорима. Север данас одраста можда на најнавијачкијој генерацији људи, са највише осећаја за навијање и припадност клубу, али то очигледно не може да дође до изражаја од силних прича и сплетки којима је изложена и трибина и клуб и једноставно смо одлучили да не седимо скрштених руку већ да кренемо у борбу за сваког правог навијача! За навијача коме није важно дал је на терену преко пута Манчестер или Младост Гат, за навијача који има свој мозак и није поводљива маса оваца које померају медији како се њима хоће, за навијача коме је битно колико је пун север, како стојимо, како навијамо - колико мелодично и јако! Желимо да позовемо све оне који још увек разумеју онај прави навијачки језик где се навијач везује само за ове ствари, да се коначно тргну и да крену да се појављују на утакмицама! Да створимо трибину која је састављена од навијача, а не од људи који ће да бирају противнике, или који ће да воле Звезду из кладионице одакле гле чуда, знају све боље него они што су сваку утакмицу ту. Зато ти који ово читаш и знаш шта пишемо, појави се 1. Априла на северу да кренемо у грађење културе доласка на наш стадион. Културе коју очигледно да нисмо ни имали до сад, чим смо допустали себи да у тренуцима када имамо иза себе 5 освојених титула, толико одиграних и лига шампиона и лига европе укупно, ми имамо по 3000 људи на нашој трибини. То је јасан знак да нас је појело то негативно што кружи око Звезде и наше трибине, и да ми немамо културу доласка на стадион!
Север жели да на утакмици са Младост гат, покрене нову навијачку причу. Причу где желимо пун север да дочека играче када изађу из тунела, где и клуб какав је Звезда и трибина каква је наша, заслужују такву атмосферу! А све и да смо задњи на табели исто би морало да буде. Јер долазак на стадион је живот, он не стаје ни када освојиш Лигу шампиона ни када испаднеш из лиге. Једноставно наша прича је велика и она мора да се огледа на трибини иначе успеси клуба па и трибине немају никаквог смисла!
Зато 1.4. Група ће дати све од себе да север тај дан буде пун, твоје је да препознаш ову причу и да дођеш да заједно кренемо у нешто заста дубоко верујемо да је једино исправно ако себе сматрамо навијачима. Прве 4 утакмице код куће су имале јаке мотиве, испраћај Михе, Чукарички пред дерби, дерби, рођендан клуба. И све 4 утакмице север је задовољан бројком, али сада долази прави испит и утакмица која не носи никакву тежину додатну осим што Звезда игра тај дан, а то би морао да нам буде највећи мотив да се појавимо на стадиону!
Крећемо Делије, и сигурно нећемо одустати од пуне трибине са киме год да Звезда игра!
Сви на север, да започнемо оно што смо одавно требали!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
здравкохерби
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 27 Nov 2013
Posts: 348

PostPosted: 21 Mar 2023 14:23    Post subject: Reply with quote

Долазим.
_________________
Косово је душа Србинова!
Back to top
View user's profile Send private message
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13147

PostPosted: 21 Mar 2023 15:27    Post subject: Reply with quote

Много битна утакмица за север! Ми не би били ми, када сами себи не би задали неки велики циљ! У главном, све што смо замислили је успело, не могу да се сетим тренутно ствари која није. И зато дубоко верујем да ће наш глас да се пробије бар до 7000-8000-9000 људи...који ће тај дан доћи на север! Прошли смо много тога, много тога је иза нас, огромна је грешка што људе нисмо образовали да стадион није митинг, није штрајкачки одбор, није побуда у фабрици...па стално треба неком да се јебе матер.
Стадион је место где се долази да се гледа свој клуб. Почећемо од почетка јер другачије и вероватно не може.
Таква смо земља и на таквом месту да овде не може једна недеља да буде мирна. И то се много одражава на нашу трибину. Људи су или живели у неком погрешном убеђењу или истриповани, да смо ми дужни да све криве Дрине друштва исправљамо. Много је људи као оправдање за не долазак на стадион нашло у таквим стварима. Када је било све по таман, столице су биле прљаве...или карте скупе...једноставно мора рестарт и да се зна зашто се долази на трибину прво. Из којих побуда. Када то будемо знали и дубоко веровали у то, неће моћи ни један коментар ни један паметњаковић из кладионице или неки разочарани...да нас пољуља. Зато што знаш зашто си ту.
Ја, када сам био клинац, знао сам од прве утакмице да ћу провести живот ту где сам и данас. Једноставно на некој тамо утакмици са Динамом из Винковаца...гледао сам у север као хипнотисан. Иако није имало Бог зна шта да се види, јер је то у том тренутку била небитна утакмица и навијање није било чак ни организовано на ниову Делије Север. Али, то хорско певање, руке подигнуте, звук бубња...знао сам да сам пронашао себе једноставно и једва чекао следећу утакмицу без обзира што сам и тренирао фудбал, са јако мало година већ ми је било подједнако битно да видим и гол али и бакљу како гори изблиза. Да видим шта је то, каква је то црвена буктиња, како изгледа, које је боје? У главном растеш тако и чекаш те тренутке да будеш у тој маси, да навијаш, да будеш део тог колорита најлепше слике за око, поготову када падне гол...и тако мало по мало дотераш до негде ни сам не знаш како си ту стигао. Али, кад се вратиш у назад, знаш да си то ти, да си то желео од прве секунде и нема те силе да те помери са тог места. Једноставно то је ушло у твој живот и постало на крају твој живот, да више не знаш дал је приватни живот допуна или овај.
Навијање у корену је најлепша ствар на свету да ти буде чак и разонода једном недељно или два пута недељано. А тек цео свет унутар њега, сва путовања, све припреме за утакмице, не преспаване ноћи, или преспаване на местима где си ограничен са 4 зида...дају смисао свему. Мењају се времена, много људи не схвата и који су ту зашто су заправо ту. Време је да полако кренемо да причамо зашто смо ту. Јер овако ако нас мало мало шетају ко флипер да се одбијамо, те једни са једним причама те други са другим...залепиће људи, тачније многи већ јесу, а то је баш зато што нису ту из побуда из којих би требали да буду. Јер свако ко је редован данас, али мислим стварно редован, много су му ствари јасније за све ставове и мишљења севера о било чему. Али проблем је што се тај број смањивао, од почетка ове полу сезоне добро то изгледа, али сада следи прави испит. Идемо да видимо колико нас има који смо навијачи, ултраси, који смо заљубљеници у црвено беле боје од рођења, који смо заљубљеници у навијање и навијачки живот. Након тога...све остало се само говори и долази на ред. И многе ствари које не можеш да схватиш, не можеш јер не волиш ово искрено и до краја како би требало, тада је много лакше поверовати у најдегенерисаније неистине и окренути леђа. Једноставно...навијање не пролази и нема старосног ограничења. Ту си цео живот-а то значи да ти је све јасно!
Да би поставити трибину тако да буде као од челика када крену удари, мора прво да знамо зашто смо ту и да смо из правих побуда ту. Када то урадимо онда све остало долази само по себи и нема шансе...да загризеш један од 100 мамаца који су побацани око нас.
Иде утакмица, јако интересантна јер је искључиво за навијаче, где желимо да видимо дал умемо да искочимо из сивила и направимо нешто, после чега ће све ићи само од себе природним током.
Делије, 1. априла, ко год је некада био навијач а прочита позив било где, ко год мисли за себе да је сад навијач...само једно је место тај дан где се видимо!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
lucky luciano
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 03 Feb 2013
Posts: 641
Location: Под Везувом

PostPosted: 22 Mar 2023 17:15    Post subject: Reply with quote

https://youtu.be/M1jsX4e4GxU
_________________
Цигани лудаци!
Back to top
View user's profile Send private message
Дебели
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 30 Jul 2011
Posts: 250

PostPosted: 24 Mar 2023 20:18    Post subject: Reply with quote

Први Април у Београду,биће посебааан,
Пос'о,жене,девојкеееее, обавезеее све, откажите тај дааан,
Први Април у Београдууу, спектакл се спрееемааа,
Звезда игра куууући,на Мараканиии, изговора неееемааа... Exclamation
Back to top
View user's profile Send private message
Делије Север
Ветеран


Joined: 31 Jan 2006
Posts: 1417

PostPosted: 25 Mar 2023 18:59    Post subject: Reply with quote



Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Caki
Site Admin


Joined: 15 Oct 2002
Posts: 1483

PostPosted: 25 Mar 2023 22:53    Post subject: Reply with quote

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Konacno prisutan
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 25 Apr 2006
Posts: 299

PostPosted: 27 Mar 2023 12:25    Post subject: Reply with quote

Позив за ову утакмицу ме је подстакао да се сетим времена када је покренута акција "Мобилизација" у пролеће 2009. Ту акцију је најавила конференција за штампу познатих Звездаша ( покојни Цуне Гојковић, Кики Лесендрић, Бане Трифуновић, Владимир Шавија, Никола 357, Сале Јанковић, Игор Бутулија...) . Речи Салета Јанковића ( тад млади фудбалски тренер, изтакнути Звездаш) и данас имају исту тежину кад говоримо о доласку на стадион.

"У овом трентуку оно најједноставније, најосновније на шта ја апелујем код људи јесте долазак на стадион који нам је подарио толико позитивних и лепих тренутака и емоција. Ако ништа друго, ваља доћи из поштовања према тим својим емоцијама, према свој срећи коју смо сви у неком тренутку осетили на овом стадиону. У овом трентуку мислим да је то нешто најминималније и нешто најосновније што неки Звездаш може да учини, а то је да дође на свој стадион. То је мало за сваког од нас, минимално, а то за наш клуб може да буде изузетно значајно зато што пун стадион сваку утакмицу чини великом, велике утакмице рађају велике фудбалере, а Црвена звезда добар део своје величине дугује управо својим великим фудбалерима. Према томе, на тај начин ћемо манифестовати љубав према клубу и можда ће кренути да се поново ствара нешто што је Црвена звезда имала одувек. Постоје многе реченице које су обележиле Звездино постаојање, а ја једну издвајам као нешто што је обележило моје детињство. То је једна врло проста реченица: ДАНАС ИГРА ЗВЕЗДА ! Та реченица не означава само фудбалску утакмицу, она означава једно стање у коме се налази цео град од јутра па до краја фудбалске утакмице када Звезда игра на Маракани"
Back to top
View user's profile Send private message
Делије Север
Ветеран


Joined: 31 Jan 2006
Posts: 1417

PostPosted: 28 Mar 2023 09:54    Post subject: Reply with quote

http://www.crvenazvezdafk.com/scc/vest/14701/Karte-za-Mladost-u-prodaji
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
1945
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 07 Mar 2011
Posts: 292

PostPosted: 28 Mar 2023 17:32    Post subject: Reply with quote

Ljudi dolaze iz različitih pobuda ,sa različitim motivima na stadion. A isto tako mnogi imaju različite izgovore zašto neće da dodju na isti. Mislim da smo mi suštinski euforicni kao narod, brzo se dignemo a brzo i padamo, , nas pali negativa, da nas pale intrige, da nas inat diže iz mrtvih. Skoro pa ne umemo da živimo u miru i za mir nego stalno cackamo nešto. Rekao bih da kod nas nikad nije postojala kultura odlaska na stadion. Nikad nismo bili oni navijači koji dolaze na stadion zato što danas IGRA ZVEZDA. Bez obzira na stanje na tabeli, na protivnika, na sastav uprave, na stanje u državi, na kišu ili sunce. Mi smo uglavnom bili oni koji traže razlog zašto da dodju. Mi pripadnost dokazujemo neretko na rečima a ne na delima. Zar je bitno protiv koga igra Zvezda? Zar je bitno koji smo na tabeli(koliko je klubova koji nikad nisu bili šampioni, nikad nisu igrali prvu ligu a imaju dobro popunjen stadion)? Zar je bitno ko je u upravi,ko je na čelu države? Zar je bitno još hiljadu izgovora(laznih) zbog kojih ne dolazimo? Da bi Zvezda bila jaka trebaju joj dobro popunjene tribine. Da bi grupa bila jaka ,treba joj dobro popunjen sever. Da bi Srbija bila što zdravija ,treba joj dobro popunjena Marakana ,jer odande kreću preokreti i promene neretko, tamo možemo da vidimo i osetimo slobodu i nezavisnost u odlukama. Ako nas nema, ako je prazan stadion ,ništa od ovoga nema smisla. A valjda sve što radimo treba da ima neki smisao jer bez toga je sve prazno i nepotrebno. Osnova za svakog od nas treba da bude da dodjemo, da se pojavimo ,kad igra nas klub. Nas navijača ima raznih , spremnih na ovo ili ono,na različite žrtve zarad kluba I grupe ali minimum neki ako se smatramo zvezdasima ako se smatramo Delijama treba da bude da dodjemo na utakmicu kad god možemo.
Back to top
View user's profile Send private message
Darko ZF
Ветеран


Joined: 27 Nov 2010
Posts: 1612
Location: Београдска калдрма

PostPosted: 28 Mar 2023 20:57    Post subject: Reply with quote

Back to top
View user's profile Send private message
Буљави
ДЕЛИЈА


Joined: 05 Dec 2011
Posts: 230
Location: Београд

PostPosted: 28 Mar 2023 21:56    Post subject: Reply with quote

Нека ме исправи неко ако погрешим у излагању...У суботу се неће десити никаква спектакуларна револуција, нити је позив да дођемо на утакмицу кад игра Звезда позив на нешто слично. Али треба да схвати сваки појединац да само јака трибина и групација око клуба може да брани клуб на прави начин, а самим тим и ову ојађену и измалтретирану Србију. Макар ја целу ову причу тако доживљавам.
Нико не жели да буде изманипулисан, намагарчен, навозан, али ајде да дамо праву шансу да нас опет овај клуб и трибина све окупи, па да видимо на коју ће страну све да се одвија убудуће. Ко је иоле редован, зна да се годинама у назад позива и вапи за критичном масом која ће сама од себе бити будно око над Звездом, а самим тим и Србијом. Немојте да серете свуда около, а да пре тога бар нисте покушали да урадите нешто по свим питањима која вас море и о којима нашироко паламудите. Сви све знају, милион прича кружи, а на протест испред севера дођу они који и иначе можеш да сретнеш тамо.
На првом месту, ту смо као навијачи Црвене Звезде, људи који су уз клуб и у добру и у злу, али размислите шта епитет навијача Црвене Звезде носи са собом и шта му је право значење. Неће се нико тако лако зајебавати са пуним Севером. Шта за вас значи епитет Звездаша, Делије? Јел носи са собом то неку тежину, јел осећате то? Јел 78 година вичемо Звезда,а мислимо Србија? Па дођите онда, чак и ако тренутно о томе само понекад разглабате на небитним местима.
У суботу ви не дајете подршку одређеној групацији, одређеним људима. У суботу долазите да се окупимо, да стојимо заједно, да навијамо јако и како треба, а стари ће се након тога саме покоцкати, верујте. Видимо се у суботу! НАПРЕД ЗВЕЗДА!
Back to top
View user's profile Send private message
lucky luciano
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 03 Feb 2013
Posts: 641
Location: Под Везувом

PostPosted: 29 Mar 2023 11:18    Post subject: Reply with quote

1945 wrote:
Ljudi dolaze iz različitih pobuda ,sa različitim motivima na stadion. A isto tako mnogi imaju različite izgovore zašto neće da dodju na isti. Mislim da smo mi suštinski euforicni kao narod, brzo se dignemo a brzo i padamo, , nas pali negativa, da nas pale intrige, da nas inat diže iz mrtvih. Skoro pa ne umemo da živimo u miru i za mir nego stalno cackamo nešto. Rekao bih da kod nas nikad nije postojala kultura odlaska na stadion. Nikad nismo bili oni navijači koji dolaze na stadion zato što danas IGRA ZVEZDA. Bez obzira na stanje na tabeli, na protivnika, na sastav uprave, na stanje u državi, na kišu ili sunce. Mi smo uglavnom bili oni koji traže razlog zašto da dodju. Mi pripadnost dokazujemo neretko na rečima a ne na delima. Zar je bitno protiv koga igra Zvezda? Zar je bitno koji smo na tabeli(koliko je klubova koji nikad nisu bili šampioni, nikad nisu igrali prvu ligu a imaju dobro popunjen stadion)? Zar je bitno ko je u upravi,ko je na čelu države? Zar je bitno još hiljadu izgovora(laznih) zbog kojih ne dolazimo? Da bi Zvezda bila jaka trebaju joj dobro popunjene tribine. Da bi grupa bila jaka ,treba joj dobro popunjen sever. Da bi Srbija bila što zdravija ,treba joj dobro popunjena Marakana ,jer odande kreću preokreti i promene neretko, tamo možemo da vidimo i osetimo slobodu i nezavisnost u odlukama. Ako nas nema, ako je prazan stadion ,ništa od ovoga nema smisla. A valjda sve što radimo treba da ima neki smisao jer bez toga je sve prazno i nepotrebno. Osnova za svakog od nas treba da bude da dodjemo, da se pojavimo ,kad igra nas klub. Nas navijača ima raznih , spremnih na ovo ili ono,na različite žrtve zarad kluba I grupe ali minimum neki ako se smatramo zvezdasima ako se smatramo Delijama treba da bude da dodjemo na utakmicu kad god možemo.


Tacno brate
_________________
Цигани лудаци!
Back to top
View user's profile Send private message
Caki
Site Admin


Joined: 15 Oct 2002
Posts: 1483

PostPosted: 29 Mar 2023 19:58    Post subject: Reply with quote












Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
1945
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 07 Mar 2011
Posts: 292

PostPosted: 31 Mar 2023 07:13    Post subject: Reply with quote

Ostao je još jedan dan do utakmice protiv Mladost Gata. Razmišljam da li su ljudi dobacili zašto smo izabrali bas ovu utakmicu za "agresivniji"poziv ,zašto baš na ovoj utakmici radimo akciju 1+1. Ovaj prolećni deo započeli smo dobro, fino popunjene tribine protiv Vojvodine, Cukarickog, derbi pa Novi Pazar. Ili oproštaj od Mihe, romine zastave, derbi I proslava rođendana. Svaka utakmica je imala neki nazovi specijalan povod. Na ovoj utakmici toga nema. Dolazi nam apsolutno ne atraktivan protivnik ,sa dna tabele, bez navijača, takoreći jedan klub kome nipocemu nije mesto u super ligi. Ali upravo to je izazov jer kao prvo treba nastaviti kontinuitet dobre posete a kao drugo mi ne gledamo protivnike i ne bi trebalo da nam bude važno ko nam dolazi u goste ,mi dolazimo zbog pripadnosti našem klubu! Gledam posete nekih klubova iz inostranstvu, vučem paralele, neverovatno mi je da neka Legija može da ima puniji stadion od nas. Neki Lece, Bari, o Engleskoj drugoj i trećoj ligi da ne pričamo. Neki Seltik ,neki Rendzers. Neka Sparta ili Slavija Prag, neki Aek pa i Olimpiakos. A sta reci o Nemcima i njihovom klubovima druge u treće lige. Namerno ne spominjem prvoligaše najjačih liga već neke za koje smatram da su nas kvalitet ili ispod. I ove lige iznad nabrojane koje su bolje od nas ,nisu na ne znam kom nivou. U Portugalu tri -četiri ekipe ostalo boranija. U Grčkoj Olimpiakos vezao bio ko zna koliko titula, sad se kao nesto desava pa je četiri ekipe u trci. Ali mimo njih ostatak lige bulja teška. Šta Seltik i Rendzers imaju a da mi nemamo? Ostatak lige katastrofa , smenjuju se sa titulama kao i mi ovde? Da li oni više vole svoje klubove od nas? Da li oni osećaju pripadnost klubovima više nego mi? Da li svi nabrojani iznad i mnogo ne nabrojani klubovi zasluzuju da imaju više navijaca na stadionima od nase Crvene zvezde? Ja to ne mogu da prihvatim ,ja to ne želim da prihvatim i neću da se mirim s tim! Kod nas nikad ljudi nisu razumeli do kraja zašto dolaze i zašto treba da dolaze već je uvek bilo na mahove, na inat ,na dobrog protivnika. Dajte ljudi da malo uživamo, kad je stadion puniji svima je prijatnije na istom . I nama navijačima i igračima na terenu. Punim stadionom celu ovu priču činimo jačom i većom. Pisao sam već. Klub nam je time veći, grupa jača, a kad je tako i Srbija je mirnija ,jer su joj deca na broju i ta deca neće izdati! Zvezda kao Klub ima sve Delije kao grupa imaju sve, jedino sto nam još nedostaje to su pune tribine i bolja svest o tome koliko je važno da smo uz Zvezdu na svakoj utakmici , da razumemo koliko je to čini još većom! Za početak svako iz grupe, svako od redovnih i onih skoro redovnih ,nek povede minimum jednog uspavanog i to nek bude prvi korak ka ovome sto sam pisao. Učestvujte z akciji 1+1 i dajte svoj doprinos da se i kod nas napravi kultura odlaska na stadion!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Навијачке приче All times are GMT - 1 Hours
Goto page 1, 2  Next

View previous topic :: View next topic
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Delije shop