DELIJE.net Forum Index www.DELIJE.net
Форум ДЕЛИЈА - навијача Црвене Звезде
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Звезда-Раднички Ниш Недеља 20ч
Goto page 1, 2, 3  Next
 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    DELIJE.net Forum Index -> Навијачке приче
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Делије Север
Ветеран


Joined: 31 Jan 2006
Posts: 1417

PostPosted: 04 Jul 2022 08:17    Post subject: Звезда-Раднички Ниш Недеља 20ч Reply with quote

Почиње сезона какву можда нико од Делија не памти! Сезона где ако се узме титула, наш клуб иде директно у најелитније Европско такмичење. Када би гледали тако, у прошлости је Звезда првим место обезбеђивала учешће у Купу Европских Шампиона, али овом титулом, ми обезбеђујемо групну фазу, што је аутоматски 6 утакмица најмање загарантованих. Поред тога, улазак у ЛШ доноси огроман финансијски бенефит, што свакако може трајно да извади наш клуб из прича о овој теми!Дакле, ако је икада било потребно пратити домаћу лигу, то је ова година! Делије се, иако као да није било паузе, навелико већ спремају за недељни меч. Да напунимо север и да нам се не дешавају грешке из прошле сезоне да просипамо бодове на почетку! Такође, имамо 4 домаће утакмице пред 3. коло квалификација за Лигу Шампиона. Те 4 утаимице морају и они на терену и ми на трибинама да се наштелујемо. Има Србија и Београд довољно људи и да су на мору и на планинама и да су заузети, и да поред тога дође бар 25000 људи у недељу! Ако нам је стало до клуба, то ћемо и показати! Прошле године смо имали осцилације где нисмо испратили како треба борбу за титулу, ове године те грешке не смеју да нам се дешавају!
СВИ НА СТАДИОН.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Jezic1989
ДЕЛИЈА


Joined: 11 Oct 2017
Posts: 115

PostPosted: 04 Jul 2022 12:31    Post subject: Reply with quote

До када је продаја сезонских?
Back to top
View user's profile Send private message
Konacno prisutan
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 25 Apr 2006
Posts: 299

PostPosted: 04 Jul 2022 15:15    Post subject: Reply with quote

пре 4 године Звезда је по први пут играла Лигу шампиона и тада смо морали да избацимо Спартакс, Судуву, Трнаву и Салцбург. Ове године марали би да избацимо 2 противника који су по коефицијенту слабији од нас, а следеће године шампион Србије иде директно у Лигу шампиона. Јасно се види да је направљен велики искорак, и да нам се све отвара да и даље напредујемо. Као што је речено ово првенство је изузетно битно. Делије и звездаши то треба да препознају и дају максималну подршку.

Прошле године прво коло је било исто средином Јула био је Петак и било је око 20 000 људи. Ове године прво коло је у Недељу у 20 часова, и сви услови постоје да најмање буде иста посета. Надам се да ће Звездаши да препознају тренутак и да дођу на стадион. Да наставимо низ добрих издања - последње две на Маракани су биле прослава титуле и финале купа које је било одлично и на терену и на трибинама.

Прошла полусезона је показала да постоји потенцијал да се посета побољша. Звезду је у 14 утакмица на Маракани гледало преко 270 000 људи. Од фебруара до Маја сваки месец смо имали по једну утакмицу од преко 40 000 ( дерби, ренджерс, дерби, прослава титуле ). Солидно је било и на финалу купа ( 30 000), и у првом колу ( 18 000). На осталим утакмицама било је између 5-10 000 што свакако није добро, и сугурно су неке од тих утакмица морале да буду много боље посећене и на томе треба да радимо. Јасно је да је кључ да се прво пробуди Београ. Волео бих да чујем неки оправдан разлог зашто неки Београђанин звездаш не би дошао на Маракану у недељу ?
Back to top
View user's profile Send private message
zokriogi
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 16 May 2008
Posts: 520
Location: kosutnjak

PostPosted: 04 Jul 2022 16:12    Post subject: Reply with quote

Мене, рецимо, брате смарају утакмице које се играју недељом па још у вечерњем термину. Пи'! Не бих ти отишао на ту текму, трика нема. Very Happy

Мада, кад већ споменусмо КЕШ, у то време је била актуелна емисија на радију која је ишла недељом и звала се "време спорта и разоноде" па ето нам прилике да спојимо лепо и корисно.

Сви на стадион!!! Јако од првог кола.
Море није ултра!!!
_________________
Нек' песма ори се нек' грми стадион,
ти нећеш остати никад сама јер живот си мој!
Back to top
View user's profile Send private message
Делије Север
Ветеран


Joined: 31 Jan 2006
Posts: 1417

PostPosted: 05 Jul 2022 08:43    Post subject: Reply with quote

https://www.youtube.com/watch?v=TdwA4Q_yA8I
Exclamation Exclamation Exclamation
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13147

PostPosted: 05 Jul 2022 21:52    Post subject: Reply with quote

Не знам шта се дешава, шта је са људима, млађим генерацијама, успаваним старијима који су изгледа истриповали да 5 година стадиона је бенефициран радни стаж...мислим да људи све мање и мање знају зашто су на стадиону. Лоше окружење је свакако утицало на то.
Сад слобоно могу да кажем да сам имао срећу да се радујем утакмицама где ако се цела ограда попуни са заставама то је већ нешто, ако се бакљи пар упали то је већ празник. Гледао како да се пришуњам барјаку да га виорим у копу од 150 људи где нема назнака да ће се то икада померити даље, бакљу да излепим 5 пута преко гаћа да ми не нађу случајно на улазу јер је то неописива срећа да упалиш бакљу за дерби...имао сам ту срећу да кореографију доживим са правим усхићењем, да о томе размишљам само наредних пар дана, да ме купи тај осећај. Да гледам како то све иде, ко дели кореографију, ко дели друге ствари, кад ће шта да се деси...једноставно осећај који и дан данас не пролази.Имао сам ту срећу да сам гледао како се од нуле нешто гради до крова и провео и лепе и ружне тренутке, али успео да се попнем на кров.
Ово данас...без енергије, воље за било чим, Све на тацни, све сервирано...већ од старта мислим да побуде које су имале неке раније генерације нису ни изблиза исте да се поећује трибина. Једноставно то није то. Ово пишем ако постоје још људи које интересује навијање, хорско певање, бакљаде, атмосфера, тренуци кад се јежиш од чистих емоција...пишем да их тргнем и да им кажем да без тих ствари неће ни север трајати вечно какав јесте. Неки Италијани не знам који би пре феномен навео од кога, Немачка трећа лига, пуни стадиону кореографије...Грци, ево наша браћа за један дан продали 10000 сезонских карата, а њима је сезонска рецимо пола плате за њихову трибину...и да не набрајам сад још шта све.
А шта смо ми? У чему смо ми то више посебни? Земља и главни град са једно 4000000 људи који се изјашњавају да су Звездаши кад би претворили у бројке. Највећи клуб на Балкану сигурно а можда и шире. Имали смо свој печат, расли смо једно 10 година, мислили да смо створили нешто...а створили смо то да смо просек неки обичан.
Некада смо имали снове наше, и све до једног смо их остварили у навијачким оквирима! Где су ти људи данас да сањају? Јел знају људи шта је навијање? Шта је Ултрас трип? Јел занима то кога још? Или смо и ми постали груп оф навијачи? И воајери?
Ајде да видимо...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
skorpion
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 10 Jul 2021
Posts: 74

PostPosted: 05 Jul 2022 23:41    Post subject: Reply with quote

Одличан текст си написао. Може се из њега извући доста тога. Знам да сам неколико пута ово писао, али само ћу још овај пут ово рећи.

За стање код млађих, а и старијих успаваних, непостоје 2-3-4 разлога, има ту далеко више, али дефинитивно онај главни је што су размажени, поготово млађи (Има и до пропаганде и притиска на трибину, добрим делом, али се некако све веже једно на друго). Некако су незаинтересовани постали многи, а рекао бих да је разлог томе, барем по мени, то што су добили све на тацни. Имамо људе који су рецимо од деведесетих на трибини, од пре 20 година па и 15, људи који су стојали на трибини, ко што ти кажеш, међу 150 других. Знали су што су ту, знали су да уживају и да се боре и да се жртвују како би изградили ово данас што имамо. Колико год да имамо ми добре млађе навијаче који су ту, долазе стално, опет има и залуталих. Наравно, нема данас 150 људи, има далеко више, али опет не колико би заправо требало да буде. Некад када узмем да погледам око себе на тој трибини неки људи као да су присиљени да дођу, нема неке те енергије, онако стоје, гледају унаоколо, по телефону чачкају, причају између себе... просто не могу да верујем. Да ли је то до времена у ком живимо? Не знам, али су људи изгубили осећај за уживање, за навијање, за певањем.

Када слушам тако приче старијих другара са трибине када су пре ишли по тим утакмицама, гостовањима, па се сукобе са другим навијачима... ма могао бих дан ноћ да слушам. Колико само има исписаних страница на овом форуму тих прича о том неком период, а колико има неисписаних тек... Сад хиљаду упаљених стробова, бакљи, ватромета не подигне масу и навијање као што је некада знало пет бакљи. Али изгледа да је то то, све ти је пружено на тацни и не знаш да уживаш, немаш тај осећај, све ти је на готово, као многим младима данас у животу свашта, размажено. Немој да дозволимо то, да већу жељу за цимањем и трибином, кореографијом, бакљадом има човек од 35 година, него клинац од 17-18. Никог за рукав не треба вући, али мислим да може нешто да се мења, неким другачијим приступима. Има и до окружења наравно, али може то набоље код неких да се окрене.

Навео си и Италијане и Немце и разне, слажем се ја у потпуности ту што ти пишеш, али сигурно да је један од разлога код нас тај што немаш никог преко пута себе, готово скоро свугде где одеш ти си домаћин. Па и тај дерби данас је тужан постао. Немаш се са киме ни препуцавати навијачки. Нема навијача више, изгледа да је тај фазон да будеш навијач прошао, и тешко да ће се ускоро враћати, али веома тешко, а ми се највише и трудимо да се одржи навијачки живот у овој земљи. Не видим да се неки други нешто превише НАВИЈАЧКИ труде, има и других, али танко. Сигуран сам да већина, велика већина не схвата какве би то журке, феште, навијања, провод, кореографије биле када би долазили на трибину. Али нећемо оне залутале, него људи да дођу и да навијају.

Ево сезона само што није почела, одма од старта треба да се креће и са разговором и са договором и са свиме. Људи, еј, ако освојимо титулу идемо одма у Лигу Шампиона, али пре те Лиге Шампиона имамо и квалификације за такође Лигу Шампиона. Па да ли је неко ово могао да замишља пре пар година? Због чега се не бисмо потрудили само мало, не треба много, толико нас има да само мало када би се свако од нас потрудио, мислим и на те успаване, па нама би Лига Шампиона била сваку утакмицу на трибини. Не можемо овако вечно, што кажеш, неће овакав Север остати овако заувек. Решење постоји за све ово, само га треба наћи, а решење је у МЛАДИМА. Само се сви морамо потрудити у овоме. Нема шта нам трибина није успела, успећемо и у овоме! Знамо ко креће у нову сезону! И знамо шта ћемо радити на крају ње!!! БУЂЕЊЕ! БОРБА НЕПРЕСТАНА!!!
Back to top
View user's profile Send private message
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13147

PostPosted: 06 Jul 2022 07:15    Post subject: Reply with quote

Неко мора да покрене навијачки талас поново, јел мислиш да ће то да уради неко други? Тешко. Али основно неразумевање младих који долазе постаје забрињавајуће. Ја стварно не знам шта је неком ко има 12-13-17 година у глави када поменеш Звезду и север, али гарантујем да није оно горе описано. Мислим да су данас ствари отишле странпутицом и да је то главни проблем. Први Београд је пукао као звечка што се тиче навијачког фазона. Знају сви где гостује овај онај, знају сваку биртију са сељачком музиком, знају да траже изговоре, али не знају да споје једну сезону макар на силу па да видимо дал ће да остане исто или неће. Само треба да дођу да се "помуче", да гледају Звезду какву сигурно нису, да навијају и уживају. Имају трибину какву мало ко има у Европи, је не знам дал је то довољно?Ето то је је све од "муке". Али изгледа да је овом граду то превише одрицања.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
skorpion
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 10 Jul 2021
Posts: 74

PostPosted: 06 Jul 2022 18:35    Post subject: Reply with quote

Ма то се зна, нема ко други ни да покрене сем нас тај талас, ал макар могу други да се споје са тим таласом, па да се направи још већи талас, ал изгледа да је и то много за неке. Но ајде то је можда и нека друга тема, само бих да кажем за ове младе, мислим на све младе уопште, не само који навијају за Звезду. Клинцима, не од 17-18 година, него већ од 12-13 година су неки гасови, брзине, криминали, бугати дукати у главама. Пази, није ово до нас, ово је до окружења и времена у којем живимо. Мисле деца да се живи од данас до сутра, немају многи грам здравог мозга, но није дете само криво што тако размишља, неко је морао да усмери то дете. Исто тако ми морамо да усмеримо наше млађе. Не мислим да ми глумимо школу неку, али требамо такве клинце усмерити како треба, ка здравим вредностима и размишљањима. Сигурно, кажем ти, има и код нас залуталих, осећају неку припадност и не знам шта изигравају, а да мрдну курцем да нешто учине својом главом, ретко то. Опет кажем, имају све на тацни и некима опет све треба да се црта шта да раде, да ли да раде, ма и да оду на утакмицу на крају крајева, ти опет мораш све да покрећеш. Треба неко, наравно, ко је одговоран за њих, да им каже шта смеју шта не, али сам видео доста те незаинтересованости код многих, не код свих, увек има неко ко пита, кога занима, ко би се исцимао за нешто, организовао се, али таквих нема пуно. Зато треба често разговарати с млађима, укључивати их у разне акције, ајде нека се мало исцимају. Ми стварно имамо златне клинце, праве навијаче, али не може један човек да буде мозак за већину њих. Да неко сам покреће, организује, цима. Види се по некима да их је мало све то и сморило. Клинац си и сморило те навијање... па пријатељу ти си погрешио дебело где ћеш онда викендом да долазиш и којим животом да живиш ако те то сморило... Значи те што мисле сад су на трибини, сад су најјачи, стоје са групом у копу, те треба усмерити да не иду странпутицом. Не долазиш ради групе и зато што је кул! Навијање у Србији би далеко боље било када би маса долазила због навијања, а не сад сам дошао на неку трибину где је група, небитно, који год клуб да је упитању, и сада ћу да се мало мрштим, мало да прекрстим руке, мало да дођем у дуксу од 100е неке "навијачке" марке и то је то, сад сам један од њих, а искрено боли ме уво дал треба барјак да се врти или да се бакља запали. Сутра је текма, блејао сам читаве седмице, ајмо опет да се испоштује и то је то... Ми се барем требамо потрудити да што мање таквих има код нас или их бар усмерити, па ко се не пронађе ту, отпада сам. Све је мање заинтересованих за ту трибину, тешко је пронаћи неког, али ко би рекао и пре 10 година да би нас било по 40 000 на стадиону... а колко нас је било само пар година пре тога на трибини... Дошао је такав талас, доће опет некада. Ми ако хоћемо Север да остане овакакв какав јесте, морамо да укључујемо младе што више, да схвате неке ствари. Може се сигурно Север око неких ствари малко више отворити. Јер ми када бисмо само малкице одшкринули врата, па то је незамисливо... Па овај један текст са форума има већу тежину него комплетне странице по интернету. А замисли тек трибина да се малкице отвори. Ма ником не треба ћутати, као и за дотичног на финалу купа сада. Нико није изнад Звезде! Никоме ћутати! Само стрпљење и упорност! Ако нас нису досад сломили, тек сада неће. Видећемо колико ће нас бити у недељу, надам се већем броју, и одма да се ту људима објасни каква нас сезона чека, да многи покушају да схвате. Шта има да се објашњава превише оним људима када нас дође 3-4000 на Север... 90% њих зна што су ту. На оваквим текмама треба објашњавати људима, упорно, помало, доће неком из дупета у главу па ће рећ себи па јебем му тачно сам могао и следећу текму да дођем, скупићемо се, доћемо, играмо сјајан фудбал, заниљмива утакмица, играмо европу, а и следеће године директно у групу... Не очекује нико да ће пола тог народа схватити то одма, али мало помало па ће бројке можда и расти.... а можда и не, а сигурно нећемо знати то ако не покушамо. И опет понављам, не сме се за многе ствари ћутати... Да нас развлачи ко стигне а ми и ако знамо шта је истина ми ћутимо, неће нас сломити... да, неће НАС сломити, али сумњам да је њима главни циљ да још више растерају трибину, мислим и јесте то циљ, али пре свега они желе дебиле на трибини, они лешинари од медија, портала и новина, а што мање оваквих који имају своје ја, који неће да ћуте. Не желе да бројка расте, бројка ОВАКВИХ људи као што су сада ту, а ту масу која не долази је лакше изманипулисати јер није упућена него неког ко је ту сваку или скоро сваку утакмицу и ко је упућен и види мало ширу слику. Они би сви волели да дође 50 000 дебила, ставе рогове на главу, измажу се бојама, и једу сендвиче и звижде у звиждаљке. Не желим да покрећем икакве револуције ја овде, само не требамо да гутамо и ми свашта, јер расипаћемо се полако... питање је времена... Унутрашњост трибину вечно у животу не може држати. Београд мора да се буди. Тачније он не спава, он је на издисају, ако није и умро...треба да се оживи поново. Сигурно скоро пола милиона, ако не и толко, има који навијају за Звезду. Али изгледа да су то или испрани мозгови или они који "навијају" за Звезду, чисто да се само тако каже у друштву. Ајде видимо се на Северу у недељу, кажу лудница се спрема!
Back to top
View user's profile Send private message
здравкохерби
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 27 Nov 2013
Posts: 348

PostPosted: 06 Jul 2022 19:52    Post subject: Reply with quote

Сложићу се са шкорпионом,није нама на удару само навијање и навијачки живот. Многе ствари које имају вредност су на удару,прво породица па онда све остало. Изопачени смо постали,Београд је попримио све накарадно што је могао а полако захвата и остале градове. Гледам понашања омладине,њихова интересовања...да се човек прекрсти и левом и десном. Можда смо имали срећу да одрастамо у нека друга боља времена,па се лакше боримо са овим новим а да ли се може нешто исправити...тешко. Али треба покушати,мислим да навијање и одлазак на стадион може да понуди доста доброг. Мој први одлазак на Маракану,2009те Звезда-Јагодина...видиш неке балоне полепљене,па ти се поделе ролне...једноставно се заљубиш у све то,и сваки следећи одлазак ти је са једвачекањем. Верујем да би доста клинаца осетило исто,само треба довући људе,што рече генерал макар на силу да буду једну сезону па можда неко и остане. Ако бар један остане,урадили смо добар посао.
_________________
Косово је душа Србинова!
Back to top
View user's profile Send private message
николаБГ
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 12 Mar 2005
Posts: 968

PostPosted: 07 Jul 2022 12:11    Post subject: Reply with quote

Та меланхолија је захватила цело друштво, све сфере. Тотална неприсутност у тренутку, незаинтересованост, површност...

Ја искрено мислим да су за то стање свести које тренутно има 90 посто младих криве социјалне мреже и интернет и да ту не може много да се уради. Наши мозгови су бомбардовани количином информација које је немогуће процесуирати. Те информације у нама изазивају разне емоције, лучење не знам све каквих хормона у количинама за које нисмо од бога створени...једноставно смо празни!

Даћу пример мог посла и како се променио рад са људима у последњхих десет година(тренер сам)

Пре десет година, када узмем да објасним нешто, у сали је тишина, људи слушају, видиш да их занима, желе да науче, да схвате.. данас ја не могу да причам дуже од 30ак секунди, већ примећујем неприсутност код многих, одлутале мисли, фокус на нули. Гомила људи долази на тренинг као зомбији, тако и тренирају, на аутопилоту... а причамо о људима које нико не тера да буду на том тренингу, они су дошли јер их то као занима.

Тако да није само на северу проблем, модеран свет је цео такав, а север се још и колико толико држи
Back to top
View user's profile Send private message
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13147

PostPosted: 07 Jul 2022 16:41    Post subject: Reply with quote

Све је то супер, ал онда наиђеш на податак да је Интер продао већ 40000 сезонских. И онда ставиш прст на чело. Лепше испада да идеш тамо и не навијаш ни за кога, него да купиш сезонску уђеш и будеш део те неке велике приче и уживаш и погледом на терен и на трибину...него овде што се мучимо да докажемо људима да је Звезда велики клуб, да је север једна од најбољих трибина и да наша прича заслужује много више. Дај онда лепо да се цео свет подели да навија за 10 клубова и ето решења за ове наше дегенерике што им лоша лига и да не набрајам сад све шта иде уз то.
Не слушају јер иду на јутјуб, јер мисле да су најпаметнији, јер су видели како то раде "најбољи", пре 10 година су били осуђени на тебе јер нису ни знали да постоји било шта друго. Тако и у фудбалу а и у навијању. Видели да то има свуда, и шта ми сад њима да причамо кад он окрене Арену 1,2,3 и види "лепоту" од игре, или оде на груп оф и види да смо ми "просек".
Немамо ни приврженост, ни страст ни љубав ни емоције...ма ништа немамо према клубу. А издајемо се за неку милионску армију навијача шатро.
Волео бих да грешим, да можемо од овога да се отргнемо и барем једну сезону упаднемо у тај филм...мислим да нас нико више не би вратио из њега.
Code:
https://www.kurir.rs/sport/fudbal/3967415/superliga-srbije-vredi-kilijan-mbape

У прилог томе, ево једне јако поучне и мотивационе приче да се дође на нашу утакмицу!
За мене је поражавајуће да неки дебели Немац из треће лиге осећа свој клуб бољим, а није сигурно та лига боља од наше, нити се из ње иде у Лигу Шампиона или Европе. Нити неки Италијан у серији Ц, који зна да неће видети никада ни Интер ни Милан, ни Јувентус ни Рому...сем можда ако га једном у 20 година усере да извуче у купу неког.
Невероватно да сви умеју своје да цене и да нађу добре ствари из нечег лошег што гледају, а ми после онаквих година уништавања клуба...не умемо да нађемо вољу за овако нешто.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
skorpion
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 10 Jul 2021
Posts: 74

PostPosted: 07 Jul 2022 20:19    Post subject: Reply with quote

Ово је стварно једна комплексна тема, ја се искрено бојим да ми ту нешто превише можемо и да учинимо, али знаш шта ми улива наду? Можда ћемо се ми мучити с овом бројком још годину, две, пет, шест... Али оно што ми улива наду да ће се можда једног дана ствари окренути ка бољем и да ће се публика поново враћати на стадион и ширити причу здраву навијачку, љубав према клубу, то су она деца која су два пута пунила сада стадион! Сви они малишани! Они су будућност Звездашке публике, а не ови јутуб, инстаграм коментари. Али то је то што кажеш, погледали су 2-3 итервјуа неке Данске, Руске и Чешке групе, одгледали филм неки "навијачки", открили Ултрас Врлд и то је то. Држе навијачки фазон у малом прсту. А уствари држе курац који сами себи у дупе набијају и мисле то је то. Најжалије ми је од свега што поједина та места по интернету која представљају навијачки свет чине на лош веома начин и несвесно од људи праве навијаче у покушају и стварају ретардиран менталитет. Али ти креатори тог дебилног менталитета нису ни свесни у шта претварају те људе који желе бити навијачи. Нек они слободно претварају Данце, Швеђане и шта ти ја знам, заболе ме за њих, нек се рокају стероидима и тетовирају до миле воље, али се некако колико год могуће било мора стати на пут томе барем код нас. Неће ни решење доћ преко ноћи, временом ће се лек за све измислити. А и код тих Италијана и Немаца, да се вратим на њих само, они, барем ја како видим, а можда и не видим добро, верујем Генерале да ти то много много боље знаш, они имају приврженост према КЛУБУ, већина, пре свега ниже лиге, док код нас некако видим да доста наших на неки начин имају више приврженост групи него клубу. Јер по мени нема другог ни објашњења ни логике ни ничега, ти да гајиш љубав према клубу, а да те нема на текмама, нема логике апсолутно, а када су прославе или дербији или европа... трибине ПРШТЕ од блицева и телефона, сатраше се људи да сниме трибине и навијаче да би окачили на интернет. Некад имам осећај када је та Европа да маса људи дође пре свега јер је противник занимљив, па онда да би сликали кореографију, па тек онда због Звезде. Барем такав утисак имам... Или неки инат проради па дођу. Човек дође у сред копа, сред среде и лагано снима се, смешка се, врти се... а то су покупили све по том јутубу па као може и овде. У такве се дебиле маса претвара и о томе ти причам, дошао је да се сними у копу, а нешто ми не пије воду да је дошао пре свега због Звезде да се снима на сред Севера. Није ово што смо градили изграђено преко ноћи, оваква трибина, године су ту уложене, крв, зној, одрицања... и ми треба да наставимо да се боримо и даље,колико год то трајало. Можда су једну рунду добили они, али ћемо следећу ми и на крају ћемо изаћи као победници. Ми знамо да ми не радимо ништа погрешно и да није до нас. И како оно рече, остварили смо све снове? Е па ја имам један сан, 20 000 сезонских сањам сваки дан Laughing Можда ћу га дуго и сањати, можда га нећу никад ни доживети, али знам да ћу дати све од себе да се тај сан оствари... па колико год то (не)реално звучи... Па кроз пар година када загрми Маракана, када она деца горе описана буду редовно посећивала стадион и када читав стадион крене ЈОШ КО ДЕТЕ ЈА САМ БИО ТУ ОСЕТИО ТУГУ И СРЕЋУ! Very Happy Сада ме хвата језа, а замисли такву сцену једног дана... Емоције... чисте искрене емоције...
Back to top
View user's profile Send private message
Делије Север
Ветеран


Joined: 31 Jan 2006
Posts: 1417

PostPosted: 08 Jul 2022 09:07    Post subject: Reply with quote

https://www.youtube.com/watch?v=pHXq5hhuQfU
Exclamation Exclamation Exclamation
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13147

PostPosted: 08 Jul 2022 11:20    Post subject: Reply with quote

3 дана пред утакмицу не може ни да се наслути ни да ли ће бити просек ни да ли ће бити добро. Почели смо сами себе и позитивно и негативно да изненађујемо...шта ли ће бити овај пут? Мислим да је пред почетак ове сезоне нацртано свима, мислим да нема тог који није чуо који је улог, за шта се игра, да није "досадна лига"...да нема оног који није чуо термин утакмице. Па да видимо...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    DELIJE.net Forum Index -> Навијачке приче All times are GMT - 1 Hours
Goto page 1, 2, 3  Next

View previous topic :: View next topic
Page 1 of 3

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Delije shop