DELIJE.net Forum Index www.DELIJE.net
Форум ДЕЛИЈА - навијача Црвене Звезде
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Вирус, Политика и метафизика
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
 
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Срби и Србија
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Критичар
Стара гарда


Joined: 02 Jun 2005
Posts: 2485

PostPosted: 04 May 2022 17:22    Post subject: Reply with quote

Буљави wrote:
Север је тајне све разоткрио...


Laughing Laughing Laughing
_________________
љубав - радост - мир - слобода
Back to top
View user's profile Send private message
Bandini
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 03 Mar 2012
Posts: 421
Location: Лисабон

PostPosted: 05 May 2022 19:54    Post subject: Reply with quote

Праштај човеку брате Астерикс, ми смо наши овде. Улете нам ђоном на тренингу обојици, док ми овде причамо са поштовањем више од годину дана. Није сигурно из лоше намере урадио. Вероватно јер га нешто погодило баш, его се прћака и буни кад чује нешто што није у складу са ониме што зна. Али ни праштање само зато што ''тако треба'' није добро нит има ефекта, мора из разумевања да буде. Ти би требало први пример овде да нам будеш о томе.

Динамика ти је слична свуда, од Цркве до места на којима људи другачије верују. Неко не укапира ништа, неко укапира мало, неко много а неко мисли да је укапирао а није. И не мислим ту сад на брата АА него уопштено причам. То ти је много слично проналажењу правих ултраса, да сад то 'оћеш да урадиш од Атине до Лондона. Некад нека места могу да буду и много слична и да личе, а у ствари су много другачија.

Можеш да видиш неко ко у амбијенту који нема везе са стадионом прети утоком и онда после не знам колко знап и чујеш нешто што може да личи на то на некој другој страни и мислиш све је то исто. А у ствари, ако ниси мало у том амбијенту, ако не знаш мало више о томе, тешко ти је да провалиш да су ствари небо и земља буквално.

Исто тако, као што неко у свом овом муљу навијачког покрета, канала, сајтова итд. прича свашта, и у том свету назови га како 'оћеш, неких езотеријских знања, духовних традиција или шта год било, постоји много прича које немају везе са мозгом. Само ако си прави дођеш до праве приче.

Такође, свет у коме живимо је много удаљен од Бога, а пошто смо сви ми повезани, од наших предака до нас и сви у неку руку једно и утичемо једни на друге, доћи до правих знања је доста тешко. Често нас Бог и куша и испробава и не да нам нам да лако дођемо до знања, некад је то због тога што и не би били у стању да их схватимо, а некад јер их не би ни ценили кад би нам била дата тако лако. Такав смо свет наследили од предака, некад, много давно, било је лакше. Сам Бог некад поставља силе које не дозвољавају људима да лако дођу до знања, из разлога које сам навео.

Што се тиче тог неког помињаног алтер-глобализма, ја не знам на шта је он мислио, али оно што могу да ти кажем, мало сам о томе нешто и ја писао, постојала су та нека друштва која су желела да

Рекао сам ти да ћу написати нешто о Кабали јер сам мислио да је добро људима дати пример, да виде шта је нешто о чему се прича много лоше, па да сами разлуче да ли је стварно лоше. Па хајде да искористим ову прилику за то, иако сам се двоумио дуго, да пробам да ти покажем колќо неке ствари звуче опасно и мистично и не знам шта, а у ствари нису ништа слично томе.

У видеу са игуманом Арсенијем, и он у једном тренутку помиње Кабалу као нешто страшно. Ја мислим да је много тешко судити о ономе што човек не познаје и ту не мислим на Арсенија, него на сваког од нас. На то сам мислио кад сам рекао да верујем у људе, да верујем у човека.
Верујем да је човек данашњице способан да сам одлучи шта је добро за њега а шта није, нисам мислио да верујем у човека пре него у Бога, или шта си ти мислио (тако нешто ми је деловало). Али да би човек одлучио он мора да има информације, а информације су предуго већ недоступне биле, и манипулисало се њима.

Не мислим ја да Арсеније нешто крије, није ми то на крај памети, ја само мислим да он понавља оно што је чуо. Да највероватније није прочитао ништа битније о Кабали, али можда грешим. Постоји нешто што се зове егрегор, и егрегор је духовни аспект у оностраном свету, енергетски ентитет који је у неку руку свестан и живи и постоји, сваке заједнице више људи, од обичне везе, до брака, преко већих заједница и група људи, од шах клуба у Малој Моштаници који има два члана до катоичке Цркве. То није никакав мамбо-џамбо, то ти је једноставан закон метафицике који је створио Бог. Као што дрво прави сенку кад има сунца на небу, тако сваки однос који имају двоје или више људи направи егрегор у оностраном свету.

Тај егрегор онда живи сам од себе, јача и користи енергију, може да постане јачи или слабији, а може и да нестане нпр.. То ти је ко кад неки млађи лик постане члан неке од група Делија, лик за ког се види да има потенцијал да постане нешто и као навијач, и као човек. И он после неког времена, само тиме што је близу људи који су у групи, видиш да је брзо стасао и напредовао иако му старији нису нешто много причали, нити га учили. То ти је егрегор Делија који је утицао на њега. Или имаш лика који је био океј и онда постане пандур и одмах почне да се понаша ко смрад. Знаш га дуго, тренирао си баскет са њим, није би ни неки супер лик ни дијабола, али онда одједном кад је постао пандур крене да се понаша ко смрад. Ухватио тј. утицао је на њега егрегор полиције, који је много јак и моћан јер је стар, и он почео да се понаша ко просечан пандур иако је био прилично океј. То би могло да се каже са духове градова. Сви можемо да се сложимо да београдски дух нпр. постоји, да људи из Београда имају свој шмек и свој начин понашања, који није исти као у Љубљани или Милану. Утиче на оне који су се ту родили, као и на оне што се у њега доселе. Дух или егрегор, иста ствар.

Тако је и са Православном Црквом. Има свој егрегор стар 1000 год. и ко год постане њен члан одмах преузме одређене начине понашања, одрешена схватања, чак и ако му неко није ништа можда причао о неким стварима. Пренесе му их егрегор, и као што ће паметан момак који је постао Делија да крене да сматра Гробаре као и сваки Делија (ал они су и лош пример јер су такви какви јесу стварно), тако ће и нови члан Цркве или монах да покупи доста веровања иако их није учио директно. Зато мислим да је игуман Арсеније рекао то што је рекао, јер се за Кабалу вероватно тако мисли у Цркви одувек и он је није ни прочитао нити учио о њој.

А ево ти шта је Кабала, па сам види да ли је нешто страпно. По мени може да буде много ствари за сваког од нас, ако ми неко каже да је глупост, да не садржи никакву мудрост или сл. мени је то скроз океј, али рећи да је опасна или нешто страпно ме чуди. Ако је опасна зато што може да збуни човека јер му је речено да је зла глупост а он види да звучи одлично и да може доста да помогне у животу, онда у том смислу јесте опасна. То је барем моје мишљење.

А зашто елиту и неке зле организације зову Кабал, то не знам. Дал зато што звучи тако мистично и непознато па као Кабал, опасни су, или њихова врхушка следи та учења, стварно не знам. Али оно што је битно да се схвати је да велика већина учења може да се користи и за добро и за зло. Као што секира може да се искоритсти да се исече дрво а и да се некоме одсече глава, и као што је Хитлер узео за нацисте симбол сунца то не значи да сунце и његова сила јесу нешто зло и настрано, тако је и са многим духовним знањима.

Многа од тих знања су намерно сакривена баш зато што имају моћ да промене човека на боље, да му омогуће знање и средства да напредује и створи себи живот какав хоће, у неким случајевима и да их искористи да победи своје непријатеље и зато су она била вековима сакривена, а они што су их имали су били прогоњени и ибијани, истребљени. Систем који је и тада постојао, многи краљеви као и нпр. католичка Црква нису желели да постоји неко ко може да излечи људе, да их научи, да им говори да могу да буду слободни, а нарочито нису желели никога ко би могао да им шибне неко проклетсво, болест или несрећу са жељом да им узврати за зла која су они урадили над народом.

Да не дужим превише, ево укратко шта је Кабала.

Кажу Јевреји да је Кабалу Бог дао директно Мојсију на гори, а неки кажу да ју је Бог дао Адаму. Неки кажу и да је њу Исус учио ученике из ужег круга док је раји причао једноставније ствари.
У сваком случају се каже да је од Бога и да њу комплетно зна сам Бог, сви остали могу да је уче цео живот, никада неће знати све о њој. Такође и да је део јеврејског мистицизма.

Бог је људима дао Кабалу из вше разлога:

да би им објаснио боље себе и креацију, да схвате своју душу, своје сврху, анђеле и арханђеле, повезаност људи са анђелима, козмологију, значење Јеванђеља, значење јеврејских слова,однос и равнотежу космичких сила итд..
У Рају је било два дрвета. Дрво живота и дрво познања добра и зла. За друго знамо причу,а прво је суштина Кабале.
https://www.pinterest.pt/pin/235805730466960646/

Дрво живота се састоји из 10 сефирота који су божје еманације, нешто као Бог који се пружио у креацију и кроз своје канале, један кроз други манифествао своју креацију. То изгледа нешто као руске лутке које изгледају као једна, а у њој има неколико, свака мања од оне изнад ње, исте али има их више. Имена сефирота су као што може да се види из линка горе круна, разумевање, мудрост, знање, снага,лепота итд. и на крају фондација. Први сефирот - круна представља нешто што би могло да се сматра најближем ''трансцендеталном Богу'', значи оно крајње из чега је све настало, могло би да се каже Отац који је на небесима, док фондацију чини свет у коме живимо ми људи.

Након сефирота постоје и 5 оламота који су као димензије, нешто као 5 завеса или 5 нивоа кроз која Бог манифестује својих 10 врлина - 10 сефирота. Као нека сочива или стакла, једна испред другог кроз која се пружа његова креација и кроз која се пружају његове еманације. У суштини Кабала, откривење, је мапа читаве креације, од самог Бога до свега што постоји. У исто време је и мапа човековог бића и ту се онда разуме зашто се каже да је Бог створио чивеко по свом обличју, зато што сви сефироти и оламоти који постоје на макронивоу у видљивом и невидљивом универзуму постоје и у човеку.

Људи који изучавају Кабалу могу кроз њу да виде сваку другу традицију, сваки други систем знања јер не постоји ништа што већ није у Кабали. Кабала је потпуна мапа креације. 10 сефирота кад се повежу линијама чине 22 линије које представљају 22 јеврејска слова која су хијероглифи са веома дубоким знањењем и бројчаном вредношћу, и свака реч у њиховом језику има неколико нивоа значења као и бројчану вредност која има своје значење. Знање за себе које човек читав живот може да учи.

5 оламота или димензија су. димензија:
1. Адама, 2. еманација или близина, 3. креација, 4. формација и 5. акција/кретање.
Пример сунца донекле може да приближи шта се подразумева под оламотима. Кад гледамо у снуцне ми не видимо буквално оно што чини сунце него његов огромни сјај. Та суштина сунца би била димензија Адама (1. оламот) а оно што ми видимо као сунце било би еманација (2. оламот).. Светлост сунца која иде ка месецу би била креација (3. оламот), месечева светлост формација (2. оламот) а светлост која долази на земљу акција (1.).

Иста та 5 оламота у човеку су Воља, Ум (или свестност), Мисао, Говор и Акција.

Да се ово схвати мало боље може се узети пример архитекте. Његова намера да направи зграду би била Воља (1. ниво). 2. ниво - Ум, би био процес стварања и цртања плана, 3. ниво '- мисао би била одлазак на место градње и гледање тамо шта и како би могло да се уради и већ је конкретнији и манифестован корак ка реализацији намере, 4. ниво - говор би био објашњавање радницима свог плана и како да га изведу а 5. ниво би био рад радника.

На исти начин је свемоћни је Бог којег никог никада није видео, нивидљив, несхватљив, свемоћан и без атрибута које човек може да разуме створио креацију. Његова воља или намера да створи свет би била 1. оламот или димензија Адам Кадмон или савршеног човека. За њу се каже да је то неко непостојање (nothingness на енг.) али непостојање које није ништа или празнина, него баш супротно апсолутни потнцијал свега што може да се деси и постане стварно. То је празнина које је у ствари апсолутна пуноћа свих потнецијала (можда си на то мислио као биће- не биће, нисам укапирао). У човеку се то манифестује као свесност о сопственом постојању и Богу. Ниједно друго биће на земљи ту свесност нема. Као и човекова жеља да се обожи и постане једно са Богом, коју такође нема ни један други облик живота на Земљи. Бог такође жели да његова креација - човек, свесно њега пожели и да постану једно, да искаже себе кроз човека у пуноћи и целини јединства.

2. оламот - Еманација је још увек та нека ништавност или оно што нема никакву форму. Испуњено је светлошћу Адам димензије али ништа још увек нема форму и ''иза је'' или постоји пре настанка простора и времена. Боље рећи то је постојање у коме време, и прошлост и садашњост и будућност постоје истовремено, а у човеку је то стање у коме свестност о његовом постојању постојања (његова свест да је жив, да је у души), оно чега је свестан (свет око њега а и емоције, мисли итд.) и сама свесност су још увек једно. Нераздвојни су.

У 3. нивоу креације ''раздвајјање'' већ почиње да се назире. Прве две димензије, прва два оламота су још увек били потпуно једиснство, једнота у Богу. 3. ниво већ делује као раздвајање и да постоји више делова, сепарација. Постоји онај који посматра и оно што је посматрано. Човек гледа у дрво и мисли да је дрво ван њега, да нису једно. Има осећај сепарације (иако је на вишем нивоу све једно, све је Бог).

Такође битно да се ума ке да док у првом оламоту постоји само нешто што кабалисти зову Аин - Соф или би било трансцедентални Бог (непознаница апсолутна), на 2. нивоу, у 2. оламоту, иако још без форме Бог се манифестује кроз божја имена. Елохим, Тцаваот, Адонаи (што је код нас преведено Господ Бог, Саваот, Господ Господ) итд.. На 3. нивоу где почиње то ''раздвајање'' креације божја имена постају Арханђели - божје моћи.
У исто време, пошто је то раздајање и на добро и на зло, створени су од Бога и огромне негативне силе које имају своју функцију (оно што сам рекао да контролишу да се не дође олако до знања, или док још не треба јер човек није спреманза то) по његовој промисли.

4. оламот Ту се раздвајање наставља и почињу и многе друге силе незнања, мрака и самим тим и зла. (можда си на ово мислио брате Астерикс кад си рекао да неко изједначава добро и зло, тј. можда не разумевање да их нико не изједначава, многе традиције их виде као неопходне за креацију у којој постоји слободна воља, избор, а раде против њих, терају их, бране се, уништавају и сл., иако имаш и неке шамане који то све разумеју па они нпр. праве разлику између негативних сила које треба уништити јер су тотално извитоперене и нема им спаса и оних које треба пустити да иду ''тамо где им је место јер имају своју свху'' а човека су нпр. ослободили тих сила). У исто време оно што је ''виђено'' као Арханђели у 3. нивоу су сада у 4. Анђели (Херубини, Серафини итд.), што би значило да су оламоти или димензију као када би неко узео огроман микроскоп и гледао креацију кроз њега повећавајући све више и више диоптрију микроскопа и самим тим видео све мање и мање њене делове, иако је у ствари све једно. Прво Бог Абсолут, онда божја имена, затим Арханђели, па Анђели.

У 5. оламоту који се зове акција духовни свет и материјални свет су један у другоме. Савршено светло које се еманује из 1. оламота Адам Кадмон се кристалише кроз остале и у 5. заузима облик материје, у неком смислу божја сила затворена у патернима сопственог стварања. То би значило да је божје присуство у последњем оламоту, свету у коме ми људи живимо, најмање или највише ограничено, али је у исто време свуда јер је у самој сржи сваке, па и најмање честице, атома, кванта. Козмичко незнање је принцип рестрикције и могло би се зато рећи да је у 5. оламоту незнање доминира. Иако то значи да силе незнања и зла имају велики утицај на живот у њему, то у исто време значи да је у тој димензији највећа слобода. Иако су рестрикције и ограничења функција козмичког незнања њихова сврха су слобода, ослобођење и обожење. Божја светлост се постепено ''спушта'' у материју и онда кроз искуство, увек и непрекидно на најдубљем нивоу повезана са Богом, креација еволуира из материје назад ка Богу. Незнање у том смислу омогућава постојање слободне воље као и еволуције, кроз рестрикције, фрикције, стрес, ограничења која су неопходна за креирање нових и све сложенијих форми живота.

Ту бих ја додао да је пример томе ово што се десило у последње две год.где су велики напори злих сила кроз светска догађања довела до свесности многих људи о томе шта се дешава, до њиховог приближавања Богу и проширења њихових видика и свести.

Нек буде овде крај првог дела, да нас не заболи глава све, много...
Back to top
View user's profile Send private message
Bandini
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 03 Mar 2012
Posts: 421
Location: Лисабон

PostPosted: 10 May 2022 14:15    Post subject: Reply with quote

Други део...


Прво да ставим овде само један део из Старог Завета који објашњава укратко оно што сам поменуо у пршлом упису, на крају, о 5. оламоту, Исаија 45.5 до 45.7
Ja sam Gospod, i nema drugog, osim mene nema boga; opasah te, premda me ne znaš,

6 Da bi poznali od istoka sunčanog i od zapada da nema drugog osim mene; ja sam Gospod i nema drugog,

7 Koji pravim svetlost i stvaram mrak, gradim mir i stvaram zlo; ja Gospod činim sve to.

https://www.svetopismo.info/index.php?option=com_content&view=article&id=784:isa-glava-45&catid=58:knjiga-proroka-isaije&Itemid=112


Натавак...

Пошто је човек створен по божјем обличју то значи да он, као и цела креација, у себи има 10 сефирота и 5 оламота. 5 оламота се ''у човеку'' манифестују кроз 5 делова човекове душе. То су, ''одоздоле ка горе'', нефеш, руах, нешамах, хајах и јекидах. То што су делови треба видети само ради лакшег објашњења, душа је једна, али као једна зграда која има 5 спратова, сви је видимо као један објекат - зграду, али смо свесни и да се састоји из 5 делова - спратова. Тако је и са ''деловима'' душе, наша душа је једна али није сваки човек свестан свих њених делова. Као да живи у огромној кући са 5 соба и 500 квадрата он живи нпр. само у једној и не залази у друге.


Јекидах је најдубљи део човекове душе који је божја искра. Могло би да се каже да је то индивидуализовани део Бога. Свемоћни и свудаприсутни Бог се својом вољом и неограниченом моћи индивидуализује, тј из свог неограниченог постојања се индивидуализује, рецимо нешто као вир у реци.
Хајах је блиставост или сјај божје искре, и његова сила. Нешто као сва моћ, знање и све особине те искре.
Нешамах је пребивалиште или имиџ Хајаха - божје силе у човеку. Нешто као свечано одело или већ у неку руку форма тог индивидуализованог Бога.
Испод њега су Руах - интелигенција и
Нефеш животињска или земаљска душа.

По Кабали суштина човекове душе је божја светлост која долази директно из Њега. Значи, кроз нашу душу, њене највише аспекте, ми смо интимно и директно повезани са Богом. Човекових 5 делова душе су у ствари менифестација индивидуализоаног дела Бога кроз 5 оламота или димензија. У човековој души су и 10 сефирота или 10 еманација Бога на том индивидуализованом нивоу. То онда значи да је све што је у Богу на макро плану то је и у човеку на микро плану.

Нпр. Анђели и Арханђели су божје моћи које су у својој козмичкој форми огромна бића светлости величине сунчевих система или галаксија, а у човековој души се манифестују као човекови атрибути или моћи (којих он у већини случајева није свестан) и које он не свом менталном плану, ако има рззвијен унутрашњи вид ума може да види као човеколика бића са крилима. Тако је и са свим осталим атрибутима, сефиротима, на макроплану су у Богу, на микро у човеку. Човек је створен по божјем обличју.

Да би се на неки начин разумео однос душе и Бога може да се искористи пример дувача стакла https://www.youtube.com/watch?v=h81cmT6UKFI (од 1'до 1'10'') који жели да направи лепу флашу.
Намера да направи лепу флашу је Јекидах (највиши део душе, глдеано од човека ка Богу 5. део, гледан од Бога ка човеку 1. део)
4.. ниво душе - Хајах је сам дувач стакла пре него што дуне ваздух
3. ниво душе је ваздух који му је у устима и на уснама.
4. ниво душе - Нешамах је ваздух који пролази кроз цев и
5.. ниво душе је направљена флаша.

Човекова душа је проток божјег духа - директан израз његове силе. Каже се да је Бог удахнуо живот, убацио дах у ''земљу'' или тело човека. Иако ''емитован'' из њега човекова душа је у Богу. Њени највиши делови њу заувек у њему. Као што код дувача стакла који праву флашу (у примеру се мисли у тренутку дувања и док флаша излази на крају шипке, док је шипка на устима дувача, а не готова флаша остављена негде) у коју дува она јесте део његовог ума и његових плућа, тако је и са човековом душом.

Могло би да се каже да су са становишта Бога прва два ''дела'' човекове душе су у њему, 3. део је на прагу, а остала два су ''ван'' њега, док су са становишта човека последња два становишта његове душа (нешамах и руах) су у њему 3. део је на прагу, а прва два су ван њега а у Богу. То би значило да ја као Бандини, као и свих 8 милијарди људи на овој планети, овога тренутка док пишем ово, а и 24/7, имам две петине свога бића директно у Богу, једну на прагу између Бога и креације, а друге две петине у мени као делу видљиве креације. Пола сам зароњен у Богу а пола ван њега, у његовој креацији (која је опет он). Сваки човек је свакога тренутка пола у Богу, пола у себи. Нераздвојан од Бога.

Први део душе је онај који управља виталним органима, телом и несвесним стварима као што су дисање, куцање срца итд.и повезан је са личношћу и егом. Није духован а може да буде ако се човек посвети Богу и односом са Богом мења своје нагоне и импулсивии део своје природе.

Други део душе је интелигенција (која се дели на вишу и нижу. Као nижа интелигенција се мислио на интелигенцију коју обичан човек костисти, рационални део ума који учи, меморију и сл., а виша интелигенција или горњи Руах је нешто као божја интуиција и духовно знање, и само када се човек посвети Богу и након одређеног рада на себи, Руах у њему постане ''активан'' или активан у тој мери да он може тога да постане потпуно свестан. Кроз Руах се човек повеже са својим Нешамахом. Виши Руах је ''пробуђен'' код људи који раде нас себи и који су духовно много напредовали, они који се просветле у Христу. Свеци су они људи који ''живе'' и у Руаху.

Нешамах је још виши део наше душе и њега свесно користе само највиши међу свецима, они који су оснивачи духовних традиција, Апостоли, највећи међу пророцима и сл.. Најпродуховљенији. Нешамах нам преноси део божјег даха и он је сво знање и моћ које је Бог наменио човеку. Нешамах је форма или свето одело искре божје и његог сјаја који су 4. и 5. ниво душе (Хајах и Јекидах). У свом Нешамаху човек постане свестан да је један са Христом, да живи у Христу.

За обичног човека Нешамах би деловао као Бог иако је то у ствааи део његове душе. Православље душом сматра само прва два дела душе. Не контемплира ова 3 виша. Та прва два дела душе се докомпозују након смтрти, као и физичко тело, само им треба мало више времена. Оно што је вечно у човеку су виши Руах, Нешамах, Хајах и Јекидах.

У духовним или оностраним световима нема простора и времена као што га има овде, него се је нпр. близина једнака сличности. Ако желимо нечему да будемо близу у духовном свету потребно је да му будемо слични. То значи да човк који хоће да буде као Христ, да се просветли и достигне спашење, треба да га имитира. Да се труди да воли све неограниченом љубављу, да служи друге, да помаже другима, да их учи оно што је научио и сл. Или да имитира друге свете људе.

4. и 5. део душе, Хајах и Јекидах су толико висока духовна стања да су врло ретки људи који су их достигли. До њих се долази на тренутке и у мистичним искуствима. Људи виде на тренутке целу креацију као светлост, осете себе као кап океана која постаје једно са читавим океан али не изгуби себе у њему, него он као кап осети себе као цео океан, не изгуби своју нидивидуалност али се осети као читава креације, или једно са њом. Уз то може да даунлодује информације, знања, буде блафословен од вишиг бића, светаца и сл. То су стања до којих је дошао по неки пророк, а онај који је потпуно, комплетно и тотално испољио кроз себе свих 5 нивоа душе је био Исус Христ. Остали људи, чак и они најпросветљенији до њих дођу тек после смрти у вишим духовним световима.

Свесност о ових 5 нивоа душе може да нам промени перцепцију и створи осећај да смо увек у Богу. Један од ликова који нешто зна о овоме ми је једном рекао, није довољно да верујеш, мораш да знаш шта се дешава. Јер кад човек зна, и уз то и верује, онда укапира зашто је Христ рекао можете планину да померите ако верујете.

Ми не морамо нигде да идемо нити да се било шта трудимо да би били у Богу. Ми смо у њему у сваком тренутку. Не треба ни мислити да су нам те ствари недостижне. Раздвајање на 5 делова душе су само ради објашњења, у неку руку душа је једна као што се једна светлост виђена кроз призну подели на дугине боје а у ствари је једна светлост.

То је Исус мислио када је рекао ја и Отац смо једно,а и када је људима говорио све су вам длаке на глави побројане. Неки инспирисани теолози су говорили да још пре него што ми почнемо да се молимо Бог већ зна за шта ћемо се молити. То је био њихов избор да на најбољи начин изразе ову духовну истину не би ли их људи, у складу са временом и коме су и начином говора тада, објаснили да је Бог у човеку, да је он срж и основа сваког човека.

Човек је у ствари продужена рука Бога у ''најдаљем'' делу његове креације. Као што човек који је узео пиво да попије не каже моја рука је узела пива и принела га мојим устима, него ја сам узео пиво јер сматра руку нераздвојним делом себе, тако је 8 милијарди људи на планети Земљи у ствари 8 милијарди продужетака свемогћнога Бога. Бог је нешто као октопус са 8 милијарди пипака у којима је он душа њихове душе. Он је наш Јекидах и Хајах, а продужени део њега су наш Нефеш и Руах, наш део са слободном вољом, интелигенцијом, личношћу итд.

Још неке ствари које би овако укратко могле да се помену о Кабали је да гледајући у Дрво Живота постоје три колоне или стуба: десни, леви и средњи. Десни је стуб милости, леви стуб строгоће или суда и средњи је стуб хармоније. Сваки од сефорота на Дрвету има своју функцију и еманацију, и онај који зна Кабалу тај уместо да се моли Богу уопштено било где, може да изабере ''којем делу Бога'' да се моли. Као што ја кад одем да извадим личну карту не одем код Вучића или код ''државе'' која ми даје личну карту, него одем у суп, на 2. спрат у канцеларију бр. 25., тако кабалиста када хоће да казни неког педофила нпр. он се призове на леви део Дрвета живота, сефирот и име божје одређено том сефироту и призове божји суд на тог човека. Ако хоће да неко научи лекцију он призове сефирот са десне стране и призове милост. Тако је и за било шта друго, ако жели изобиље, знање, доброту, љубав, благост итд...

Пошто је Кабала потекла из јеврејског мистицизма чији је део био и Исус Христ, наравно да је користе Јевреји, али је користе и многи други. Неки хришћани који је сматрају апсолутном сржи Хришћанства које је настало из Јудаизма, јер једно не може без другог као што Нови Завет не би могао да постоји без Старог, а користе је и неки езотерици, херметици итд. Сматра се извором и сржи западне езотерије. Постоје неке реазлике у тумачењима и интерпретацијама између разних традиција. Јевреји је користе као азбуку за многе ствари у обичном животу, објашњавају и најмање ствари гледајући све кроз призму креације, стварања универзума, божје промисли итд. Гледају све кроз призму божје промисли, као што се и радило у давним временима кад је сваки аспект живота био обожен. Многи од нас, као и многи Јевреји, уопште их не идеализујем нити мислим да треба, многе ствари раде по навици или инерцији коју смо покупили од предака.

Ево овде само као један пример текст ''Кабала брака'' и поглед на брак са тог становишта. https://www.chabad.org/library/article_cdo/aid/477629/jewish/Kabbalah-of-Marriage.htm
Има много сајтова као што је овај на коме има и видеа на којима обичне жене причају о Кабали, или кабалистичким знањима у многим аспектима обичног живота и зато ми је доста чудно када чујем да је Кабала опасна. Постоји и много ју туб канала са кабалистичким учењима и никада нисам видео да се људи са црним капуљачама окупљени на тајном месту домунђавају нешто и призивају ђавола.

Постоје људи или маестри езотеријских знања који раде неке ствари које су ван домета огромне већине других људи и то су можда ти разлози за које може да се каже да је Кабала опасна. То су нивои до којих многи други неће стићи никада, али могу да их поменем да разбијемо и те табуе. Као што неко ко је тек почео да долази на трибину има да буде ту дуго да би учио, видео шта се ту ради, да би почео да акција итд., он чак и ако постане неко битан ѕа много година, то не значи да ће икада прећи у хали на супротну трибину код комшија, да рашири руке и каже ''ајде пичке''. То је само за одређене појединце. Али од навијачког живота има да извуче много. Тако је и са овим стварима, Кабалу може човек да учи цео живот а никада да не дође до момента када ће такве неке сттвари радити.

Пошто сваки сефирот има своје име божје као и свог Арханђела и своје редове Анђела,а и пошто као што се видело из изложеног постоји оламот у коме креација почиње да се дели и одваја у множину, дуалност и добре и лоше силе, постоје начини да се призивају абитанти тих сфера. Маестри могу да их призивају у различите сврхе. Као што шамани призивају неке духове језера, планина, река или сл., из њихове околине једноставно, ради лечења или многих других разлога, тако магови или неки маестри призивају и неке ентитете који имају различите атрибуте и који не морају да буду под обавезно позитивни.

Пример: Шаману доведу девојчицу која умире, он провали шта јој је и зна да може за ислечење да јој момогне само дух из шуме који није баш за зезање, али има моћ да је среди за 15мин. Позове га и овај каже може, али ти мени за узврат даш мало крви пошто крв у вашој димензији има виталну снагу у мојој. Шаман пошто познаје онострани свет и зна да у њему нема ништа џабе него је све размена енергије (ти мени ово ја теби оно) узме кокошку и одсече јој главу, и девојчица је спашена. Јебе му се за морал и за животињска права, он је практичан човек. Маг позове на исти начин неки ентитет за оно што му треба. Направи круг око себе имагинацијом, призове заштиту Анђела и призове божја имена која тај ентитем мора да слуша и онда од њега добије информације или оно што му треба. На исти начин су у Старом Завету пророци око себе правили круг, призивали Арханђеле из сва 4 правца и горе и доле, и онда лечили људе или тражили информације ради људи и добијали их директно од Бога или имена божјих. Могло би да се каже 'ладно да су пророци и мистици из Старог Завета практиковали јеврејски шаманизам и њихова традиција се касније развила у данашњи Јудаизам, кабалистички део и Хрићшанство.

И ти неки кабалисти највећег нивоа, магови, шамани и сл. су само конкренти људи и могло би да се каже ''намазани'' духовни људи. Знају како ствари у тим духовним световима функционишу, нису негативни или зли априори. Окултизам и езотерија нису изрази и синоними за нешто зло и настрано, барем у свом изворном смислу, него су неутралне ствари које добар или лош човек може да искористи у добре или лоше сврхе. А будала има свуда па и у тим водама, нарочито манипуланата који због тога што су те ствари неразумљиве за већину, користе тај простор да би варали људе. С временом су испирањем мозга људима довели да се на прву има негативно мишљење о тим појмовима као пто се ултрас или навијач кад се помену сада мисли одмах лоше. Додајте сад томе једно 500 год такве приче и можете да схватите шта се десило. Као кад би неко сада видео неке ствари које су се десиле на трибинама око нас, није никад ништа црно или бело, и рекао хајде сад да стрељамо све навијаче од Атине до Љубљане, то су све болесници. Тако је било са оним што се зове лов на вештице. То је сад синоним за превару, што је она и била. Моћници и ови што шире агенду и неолиберализам по свету, њихови неки преци или та иста екипа само раније, су искористили ситуацију да побију све који су имали било каква знања не би ли та знања остала само њима. Зато нпр. у Ватикану могу да се виде неки кабалистички симболи или сличне ствари, што повремено изађе у јавност, и људи мисле гле ови раде сатанизам и ко зна шта, кад то су симболи који имају тотално другачије значење

Тадашња елита није желела да буде и даље људи који су слободни и моћни, они који могу да воде друге, да их уче, да их лече и сл. јер такве људе нису могли да контролишу. Само у Европи, каже се, је побијено 6 милиона вештица (и мушкараца и жена) које су имале таква древна знања. То су често били људи који су своја знања наслеђивали, зато што се у много случајева то тако деси. Бог је одржавао та знања међу народима и племенима тиме што би кроз генереације људи наслеђивали та знања, иако то није био једини начин.

Бог има своје природне путеве да знање преноси кроз људе, наслеђивањем и кроз традицију. Зато се код нас каже да је боље да нестане цело село него један обичај. А кад неко не следи тај свој природни пут Бог шибне човеку неку болест, да овај мора да се излечи и научи како се то ради, да би радио оно шта треба да ради по промислу. То се звало и зове ''шамански позив'' у многим традицијама, или ''удар грома''. Некад буквално а некад метафорично у смислу неког битног догађаја, болести или смтрног случаја и сл., којима су одређени људи су скретани са њиховог животног пута на пут тих народних помагача. То су догађаји који толќо продрмају човека и наведу га на промену да се он ресетује потпуно и некако ''поново роди'', тј. почне себе да види на другачији начин.

Шаман није наша реч, али код нас је било колко 'оћеш тих људи, помињао сам једну књигу на овој теми, лика који је то годинама проучавао и који је записивао свако село, сваког човека и жену који су радили такве ствари, лечили људе и сл., крајем 19. и почетком 20. века, у Србији. Можете да замислите колко је тога било пре 4-5-10 векова, јер се човек индустријском револуцијом много променио, удаљио од природе, и самим тим и од природних знања.

И мене је пре 15так год. шибнула једна болест која може да доведе и до смрти, иако она обично закачи људе у позним годинама. Након што сам се уфркисао као срна неколико дана, дође ми јак импулс у једном тренутку да погледам у једну књигу која ми је била на полици о неким езотеријским темама које сам већ тад почео по мало да читам. Нисам се ни сећао свега што је писало, поглавља итд. Отворим тачно на поглавље ''исцелити сам себе''. Укапирам да ми је то знак и након неког размишљања упустим се у то. Само читањем књиге о тој болести н неким методама поста које је склопио један бивши амаерички бизнисмен који је имао сличну болест, успео сам да се излечим. Онда сам се бацио мало више у ове неке ствари почећи свакоднвено да радим своје духовне ствари, молитву, медитацију и сл. Тек сам пре 6 месеци сазнао да су ми по мушкој линији преци били неки исцелитељи или нешто слично. Није ми то никада пало на памет зато што су ми и ћале и деда били атеисти, који никад ништа духовно нису споменули у животу, иако је ћалета било много назнака о томе. Деда је био зидар а ћале је цео живот провео у кафани и по спортским догађајима. Обојица нису међу живима као ни стриц, и сви ми мушкарци колена доле смо имали цео живот неке проблеме. То није никаква казна, него је тако кад пливаш узводно.

Немам благе везе о којим се занњима ради, али сам укапирао разлог који је мене нагонио да се посветим овим стварима свим силама иако је мој его то одбијао врло дуго. Помињем ово све, мало као неки мини одговор на претпрошли упис АА, ''@ Бандини

Верујем да си ти особа која има одређена знања, која и данас, као и у ранијим епохама нису за свакога.

Да ли си ти имао или имаш нека да их назовем „мистичка искуства или увиде“, да ли си негде инициран или си можда самоук, уз неку помоћ са стране, дошао до тих увида, у то нећу да улазим.''

да не би било да сам нешто прећутао, као и да би се видело да знање може да дође код свакога а не само код некога ко је део неке институције. Савремене религије, не само три најпознатије, него и Хиндуизам и Будизам су људима рекли, 'ало'нема више да се ради шта 'оћете, само м
Back to top
View user's profile Send private message
Asterix
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 04 Feb 2012
Posts: 83

PostPosted: 13 May 2022 07:26    Post subject: Reply with quote

Када игуман Арсеније као што кажеш прича негативно о кабали, моја претпоставка јe, чисто сумњам да то чини од мањка знања о истом а више због суштине саме кабале. Чак и да то чини из мањка знања чини добро. Јер рећи детету да је опасно играти се са струјом је сасвим прикладно иако му не објасниш зашто је опасно.

Пре него што искоментаришем саму кабалу, само бих убацио једну логичку дигресију. Истина је само једна и не може бити у множини. Када говоримо у апсолутним терминима. Дакле само је једна апсолутна Истина, и покшавати оно што је немогуће а то је мешати уверења из разних иначе неспојивих учења је јалов посао. Зашто? Јер онда ниси нити у једно од истих ушао сасвим и до краја него површно узимајући једно изостављајући друго. Сам тај поступак по себи је лажан, (к)варљив и негира сам сопствену веродостојност. Човек не може бити и делија и гробар па малко поенкад и радовац. То јест сасвоим сигурно да може али онда нити у једном од тих својих бивања неће бити искрен и потпун него непотпун самим тим и погрешан. С те тачке гледишта сасвим је ок рећи кабала је лаж макар и не знајући све о њој јер се тај став наслања на чињеницу да она није спојива са православљем. Дакле ако си православан не можеш бити и кабалиста као што не можеш бити и хришћанин и муслиман и будиста. Или си једно или друго или треће. И све је то ок, нек свако изабира за себе шта ће да буде. Оно што бих ја сад изнео само, за оне које мрзи или немају времена да сами загребу је зашто ова два нису спојива.

Наиме кабала себе самопрокламује као што и сам кажеш за усмено предање које је предато Мојсију. Наравно да за то не постоје никакви докази до ли вера да је истинитост тога веродостојна. А да ли је, ево сад да закључимо заједно. Кабалистичка учења у пракси јудаизма не постоје нити од Мојсија, нити много након Мојсија. Она добијају форму хиљаде и хиљаде година касније након устаљене праксе јудејске вере која је неизмењена опстајала и у најтежим условима. Да видимо шта је довело до настанка ове нове до тад непознате форме учења у јеврејској традицији? Јербо да је усмено предато Мојсију били би до тад у усменој традицији Израиља и поменуто, али није. Притом мислити да није јер је то тобож неко тајно знање је опет неутемељено јер је у историји Израиља били много прилика где би се то тајно знање могло очитовати а не баш тад кад јесте, такође Господ спасава цео јеврејски народ а не само неке његове пробране фракције. Ова такозвана јеврејска мистичка учења оформљују се након једног да кажемо судбоносног и великог реза у историји јеврејског народа. А то је вавилонско ропство, на око 600 година пре рођења Христа. До тада историја Ирзаиљског народа тече у једном смеру, а од тада у једном потпуно потпуно другом. До Вавилона, цео фокус јеврејске философије, теологије назови како хоћеш, усмерен је неисзоствано и потпуно на Бога на Јахвеа и на однос са њим. Затим идем Вавилон. Шта је Вавилон? То је свекомсичка блудница, свекомисчка колевка богоборства које је зачео Нимрод. Кула, као место где човечанство узноси своју магијску антилитургију у борби са Богом. Вавилон као стециште свих могуђих магијских пракси страог света. Праксе предате им од богова. Јесте од бене ха елохима. Од палих анђела, Од демона. Ту су људи научени сатанологији од давнина. И ту је јеврејски народ покупио све оно што ће затрти пут његовој пропасти и промашености у будућности. Они се враћају из Вавилона после ропства са потпуно измењеним учењима у којима је инфлуенција магијског потпуно овладала. Бог нестаје из фокуса и замњеује га све оно што је између човека и бога. Духовни свет ангела. Палих ангела који су прожели вавилонску културу. И то је управо оно што ти причаш, где се фокус ставља на људски однос са тим ентитетима духовног света, ја урадим ово и заузврат добијем оно. То је дефиниција магије 1 кроз 1. И да добијали су исцељења од демона и добијају и дан данас људи то јест од магова шамана јер један демон па и онај најмањи има занње веће од свих људских научника заједно. Јер је анђео, иако пао и помрачен. И он те исцели а заузврат као што и сам кажеш тражи крв. Крв, жртвоприношење је оно чиме демони напајају своју снагу. Продаја душе демону је већ сад овде пакао, а камоли након смрти. Мислим сваком иоле ученијем хриђанину ће бити јасно да је историја светог писма борба против управо тога. Али генерално то је управо та суштина, постоји скуп неких магијских ритуала, вештина којима се уподобљује духовни ентитет да учини ово или оно. То је случај са свим врачањима од вајкада, са астрологијом, са исцелитељима, чак и са успехом у овоме или ономе, развоју технологије итд.. И човек засита може да постигне свакаква лудила уз помоћ палих анђела, па није ли евидентно да је то управо она трампа коју Ђаво понуди у почетку, ти ћеш бити као богови, и подели са тобом премнога своја знања. И ту Бог потпуно испада из једначине. А цена тога је ни мање ни више, него смрт. Смрт која је ушла у васељену. И остаје актуелна за све поборнике те горепоменуте једначине којима Христос није алфа и омега, почетак и крај, којима кроз Њега није дата победа над њом.

Дакле идемо даље, те вавилонске-магијске-древне-од палих анђела настале инфлуенције у бићу јеврејског народа изродиле су једну потпуно нову до тад непознату фарисјесјку касту. Фарисеји, они који су постали највећи и најљући противници Христа. Они који су убили Бога. Ти фарисеји су у наредним вековима прибегли синтетисању тих кабалистичких мистичних учења у једна потпуно нов спис то јест Талмуд. Тора, завет с Богом и његов закон запостављена је у корист талмуда једног измишљеног светог списа који је садржао сва та магијска знања између осталог. То јест Тора није званично запостављена, него су сва њена значења, измењена тумачењима рабина, где они узимају монопол над истином на уштрб Божијег закона. Хрисотс је и сам проказао ове фарисеје, рекавши им предање отаца својих одбацисте и туђа предања прихватисте. Рекавши им такође ни мање ни више, недвосмислнено и јасно отац ваш је Ђаво --- Сатана! Бог говори фарисејима ко је њихов отац. Још им каже нећу вам Ја судити него Мојсије, онај на кога се позивају фарисеји чије име каљају и причају да им је то учење од њега, он ће им судити за лажи а не Христос. Па ко има уши да чује нека чује.

У даљем развоју и расплету приче има много тога да се каже. А то је како су јеврејске заједнице које су потом насељаване по Европи почевши од Шпаније и јужне Француске правиле тајна друштва која су проносила ова магијска, тобож Израиљска учења. Од темплара, преко розенкројцера, гранања су премнога да би се сад о томе зборило. Углавном у даљем одмотавању следи цела европска прича окултизма и тајних друштава која успешно одржава сатанизам и намеће га владајућим структурама широм света. Јеврејски народ ће бити тај који ће дати антихриста, рођеног у Јерусалиму. Он је месија кога јевреји чекају. Дакле нисам се превише дотицао самог учења које си износио јер је натопљено древном вавлинском, још старије нимродовском, још старије претпотопском, још старије пало анђелском симболиком, нумерологијом, магијом итд. И справљено је с намером да погуби човека. Ја написах, па ти ако имаш слуха за речено сам размисли има ли смисла. Ако мислиш да нема кажи шта и где па да видимо даље.
Back to top
View user's profile Send private message
Asterix
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 04 Feb 2012
Posts: 83

PostPosted: 13 May 2022 07:32    Post subject: Reply with quote

Када игуман Арсеније као што кажеш прича негативно о кабали, моја претпоставка јe, чисто сумњам да то чини од мањка знања о истом а више због суштине саме кабале. Чак и да то чини из мањка знања чини добро. Јер рећи детету да је опасно играти се са струјом је сасвим прикладно иако му не објасниш зашто је опасно.

Пре него што искоментаришем саму кабалу, само бих убацио једну логичку дигресију. Истина је само једна и не може бити у множини. Када говоримо у апсолутним терминима. Дакле само је једна апсолутна Истина, и покшавати оно што је немогуће а то је мешати уверења из разних иначе неспојивих учења је јалов посао. Зашто? Јер онда ниси нити у једно од истих ушао сасвим и до краја него површно узимајући једно изостављајући друго. Сам тај поступак по себи је лажан, (к)варљив и негира сам сопствену веродостојност. Човек не може бити и делија и гробар па малко поенкад и радовац. То јест сасвоим сигурно да може али онда нити у једном од тих својих бивања неће бити искрен и потпун него непотпун самим тим и погрешан. С те тачке гледишта сасвим је ок рећи кабала је лаж макар и не знајући све о њој јер се тај став наслања на чињеницу да она није спојива са православљем. Дакле ако си православан не можеш бити и кабалиста као што не можеш бити и хришћанин и муслиман и будиста. Или си једно или друго или треће. И све је то ок, нек свако изабира за себе шта ће да буде. Оно што бих ја сад изнео само, за оне које мрзи или немају времена да сами загребу је зашто ова два нису спојива.

Наиме кабала себе самопрокламује као што и сам кажеш за усмено предање које је предато Мојсију. Наравно да за то не постоје никакви докази до ли вера да је истинитост тога веродостојна. А да ли је, ево сад да закључимо заједно. Кабалистичка учења у пракси јудаизма не постоје нити од Мојсија, нити много након Мојсија. Она добијају форму хиљаде и хиљаде година касније након устаљене праксе јудејске вере која је неизмењена опстајала и у најтежим условима. Да видимо шта је довело до настанка ове нове до тад непознате форме учења у јеврејској традицији? Јербо да је усмено предато Мојсију били би до тад у усменој традицији Израиља и поменуто, али није. Притом мислити да није јер је то тобож неко тајно знање је опет неутемељено јер је у историји Израиља били много прилика где би се то тајно знање могло очитовати а не баш тад кад јесте, такође Господ спасава цео јеврејски народ а не само неке његове пробране фракције. Ова такозвана јеврејска мистичка учења оформљују се након једног да кажемо судбоносног и великог реза у историји јеврејског народа. А то је вавилонско ропство, на око 600 година пре рођења Христа. До тада историја Ирзаиљског народа тече у једном смеру, а од тада у једном потпуно потпуно другом. До Вавилона, цео фокус јеврејске философије, теологије назови како хоћеш, усмерен је неисзоствано и потпуно на Бога на Јахвеа и на однос са њим. Затим идем Вавилон. Шта је Вавилон? То је свекомсичка блудница, свекомисчка колевка богоборства које је зачео Нимрод. Кула, као место где човечанство узноси своју магијску антилитургију у борби са Богом. Вавилон као стециште свих могуђих магијских пракси страог света. Праксе предате им од богова. Јесте од бене ха елохима. Од палих анђела, Од демона. Ту су људи научени сатанологији од давнина. И ту је јеврејски народ покупио све оно што ће затрти пут његовој пропасти и промашености у будућности. Они се враћају из Вавилона после ропства са потпуно измењеним учењима у којима је инфлуенција магијског потпуно овладала. Бог нестаје из фокуса и замњеује га све оно што је између човека и бога. Духовни свет ангела. Палих ангела који су прожели вавилонску културу. И то је управо оно што ти причаш, где се фокус ставља на људски однос са тим ентитетима духовног света, ја урадим ово и заузврат добијем оно. То је дефиниција магије 1 кроз 1. И да добијали су исцељења од демона и добијају и дан данас људи то јест од магова шамана јер један демон па и онај најмањи има занње веће од свих људских научника заједно. Јер је анђео, иако пао и помрачен. И он те исцели а заузврат као што и сам кажеш тражи крв. Крв, жртвоприношење је оно чиме демони напајају своју снагу. Продаја душе демону је већ сад овде пакао, а камоли након смрти. Мислим сваком иоле ученијем хриђанину ће бити јасно да је историја светог писма борба против управо тога. Али генерално то је управо та суштина, постоји скуп неких магијских ритуала, вештина којима се уподобљује духовни ентитет да учини ово или оно. То је случај са свим врачањима од вајкада, са астрологијом, са исцелитељима, чак и са успехом у овоме или ономе, развоју технологије итд.. И човек засита може да постигне свакаква лудила уз помоћ палих анђела, па није ли евидентно да је то управо она трампа коју Ђаво понуди у почетку, ти ћеш бити као богови, и подели са тобом премнога своја знања. И ту Бог потпуно испада из једначине. А цена тога је ни мање ни више, него смрт. Смрт која је ушла у васељену. И остаје актуелна за све поборнике те горепоменуте једначине којима Христос није алфа и омега, почетак и крај, којима кроз Њега није дата победа над њом.

Дакле идемо даље, те вавилонске-магијске-древне-од палих анђела настале инфлуенције у бићу јеврејског народа изродиле су једну потпуно нову до тад непознату фарисјесјку касту. Фарисеји, они који су постали највећи и најљући противници Христа. Они који су убили Бога. Ти фарисеји су у наредним вековима прибегли синтетисању тих кабалистичких мистичних учења у једна потпуно нов спис то јест Талмуд. Тора, завет с Богом и његов закон запостављена је у корист талмуда једног измишљеног светог списа који је садржао сва та магијска знања између осталог. То јест Тора није званично запостављена, него су сва њена значења, измењена тумачењима рабина, где они узимају монопол над истином на уштрб Божијег закона. Хрисотс је и сам проказао ове фарисеје, рекавши им предање отаца својих одбацисте и туђа предања прихватисте. Рекавши им такође ни мање ни више, недвосмислнено и јасно отац ваш је Ђаво --- Сатана! Бог говори фарисејима ко је њихов отац. Још им каже нећу вам Ја судити него Мојсије, онај на кога се позивају фарисеји чије име каљају и причају да им је то учење од њега, он ће им судити за лажи а не Христос. Па ко има уши да чује нека чује.

У даљем развоју и расплету приче има много тога да се каже. А то је како су јеврејске заједнице које су потом насељаване по Европи почевши од Шпаније и јужне Француске правиле тајна друштва која су проносила ова магијска, тобож Израиљска учења. Од темплара, преко розенкројцера, гранања су премнога да би се сад о томе зборило. Углавном у даљем одмотавању следи цела европска прича окултизма и тајних друштава која успешно одржава сатанизам и намеће га владајућим структурама широм света. Јеврејски народ ће бити тај који ће дати антихриста, рођеног у Јерусалиму. Он је месија кога јевреји чекају. Дакле нисам се превише дотицао самог учења које си износио јер је натопљено древном вавлинском, још старије нимродовском, још старије претпотопском, још старије пало анђелском симболиком, нумерологијом, магијом итд. И справљено је с намером да погуби човека. Ја написах, па ти ако имаш слуха за речено сам размисли има ли смисла. Ако мислиш да нема кажи шта и где па да видимо даље.
Back to top
View user's profile Send private message
Bandini
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 03 Mar 2012
Posts: 421
Location: Лисабон

PostPosted: 14 May 2022 13:51    Post subject: Reply with quote

Много је боље, по мени, обраћати се људима са поштовањем и вером у њих, него као да су деца. Јер и деци кад се обраћамо као са одраслима, ми им подигнемо ниво интелигенције и разумевања, а камоли одраслим људима.

Тачно је да се не зна тачно, не постоје докази, од када постоје кабалистичка учења, дал' је од Мојсија, дал'од Адама, дал' је нешто друго, али мени то није ни битно. Гноза је нешто што значи директан однос са Богом, и неки гностици су постојали и пре Хришћанства, они су само преузели после и хришћанска учења.

Исто тако свуда широм планете постоје традиције у којима је неко од светаца дошао у контакт директно са вишим световима у којима су свеци и божји свештеници, и оданде су директно добијали иницијације и учења.

У том смислу није ни битно кад је настала, битније је да ли има ефекта, да ли помаже да се човек обожи. Што ти реко неко од тих људи што мало зна те ствари, пробај 6 месеци па види јел вреди, ако не вреди нађи нешто друго што ти помаже. Само искуство може човеку да каже да ли нешто вреди или не. То сад не значи да свако треба све да проба, него да би могао бар да поштује друге традиције и вере, по мени.

Постоји тај неки осећај супериорности међу монотеистичким религијама који вероватно потиче од тога да су Јевреји били ''изабрани'' народ. Нисам то видео код других религија и филозофија, све имају уверење да је битно трансформисати себе, обожити се, а свако то ради на свој начин. Зато онај твој пример Делија, Гробар, Радовац по мени не стоји, јер бити божји човек не би значило тада да будеш искрен навијач само једног клуба а идеш на три трибине, него да будеш ''савршени ултрас''.

У том смислу би један навијач могао да проба да буде савршени ултрас, и ајда изузмемо Радовце и Гробаре, ако проводи време на нашој трибини, код братије и нађи трећу групу коју оћеш која је озбиљна и права. Могао би да учи на све три стране шта значи бити прави ултрас, небитно је за који клуб исрено навија, може да учи различите ствари и купи различите квалитете са све три стране.

Али причали смо већ о овој теми и мислим да је у томе разлика између мене и тебе, уз све поштовање. Ти мислиш да само Христ доноси спасење и Православље, а ја да свака вера и божји принцип. По мени је знак да је Хришћанство на почетку видело Исуса Христа као принцип божје љубави говори и то да славимо његов рођендан на солстициј а не на дан кад се он стварно родио, као и да не Нова ера почела кад је почела ера Рибе коју је Христ представљао а не од године када се он стварно родио. Али то није тема ове наше приче.

Сад, ја за тебе нисам Хришћанин и то је океј, не треба ни мени нека дозвола да будем. Али ја се молим 3 пута дневно, ујутру, у подне и пред спавање, замишљам да ми је Христ у грудима цео дан и да ширим његову светлост где год идем и колико год успем а да не заборавим то, молим се да буде царство небеско, да се слави име божје. Кажем сваки дан и
Исусе Христе сваки мој уздаз је твој уздах. Свака моја мисао је твоја мисао, моја душа је твоја душа и сви моји поступци су твоји поступци. Нека буде воља твоја у мени, нека буде сила твоја у мени да ме не дотакне твој супарник и његове војске. Учини да будем као твоји апостоли, исцелитељи и слуге божје.

Крстим се и замишљам светлосни крст у мом телу сваки пут кад то радим, кад ми је потребно да се центрирам, призовем осећај да је све Бог, цела креација да је његово светло, једно, заједно са мном, и замислим кад легнем да спавам да ми тело нестане и у грудима остане само Христова светлост која оде до изнад главе оног светлостног дела који представља васкрслог Христа, да се они споје и нестану у Богу Оцу невидљивом и непознатом. То је више мање оно што се деси када заспимо, јер наш ум оде у једном тренутку у дубоком сну и да се напоји у Богу. Ујутру се молим да ме поново роди у светлу божјем, да будем потпуно нов. То ми не смета да радим и неке друге ствари које немају везе са Хришћанством, јер мени је то као да си ми дао барјак или бакљу, скоро да ми је свеједно. Зависи од инспирације.

Читао сам и ја неке људе, само мало, нешто о томе да су Јевреји покупили многе ствари у Вавилону итд. Ти људи кажу да су они оскрнавили све туђе богове и представили их као демоне а своје оставили као позитивне. То су радили и други народи, то је све нека политика. Али по тим људима то што они представљају као демоне

Људе које ја знам раде, као што сам већ описао, као нека врста посредника. Као неко ко зна и пандура, и мафијаша, и навијаче, и екипу у крају, и наркомане и спортисте и људе из болнице и кад се нешто деси он покушава да среди ситуацију између њих, тако је и са шаманима. Нису сви духови негативни, они једноставно постоје у природи. Дрво, камен, цвет итд. су за њих испуњени божјим духом и у њима Бог живи као и у човеку, само на другом нивоу свести се манифестава и изражава. Бог је за њих свуда.

Зато нпр. кад неки човек оде и исече дрво у шуми у коме је живео неки дух или дух тог дрвета се наљути и шибне човеку болест, шаман оде па преговара, слушај није знао глуп је, или је био мамуран од синоћ, ај да се договоримо нешто, ми теби ово ти њему скинеш ово што си му шибнуо, јер се у тим световима тако ради. Све је размена у знак поштовања. Духови не јебу причу, волим те, извини итд. Они кажу, ако ме поштујеш покажи, учини ми нешто добро. Размена. Само то. ништа више и ништа настрано. Сва та бића су постојала милионима година пре Хришћанства и њих је Бог створио знали ми то или не, били ми свесни у овој ери индустријских револуција у којима живимо у зградама са по 40 спратова или не, потпуно је небитно.

Зашто је то све прозвано негативним и демонским.. Јебемлига...Већ сам писао, нећу да се понављам. То ти је као што сад хоће да укину оружје у САД. Све под причом да је за опште добро, све је зато што да би било свима боље. У ствари контрола...

Не кажем да је ово што ја мислим света истина која бу свако требало да зна. Али нека се зна како мисле и неки други, јер те ствари нема где да се чују. Видиш како имамо људе по свету који се свим силама боре против људи који су им чине чак и добро. Путина пљују који чини се дрма дип стејт врло добро, Трампа су пљували а он им подигао економију, енергетски их осамосталио и није ратовао а сад имају рецесију пред носем и 3. Св. рат. А и даље га пљују. Као и ''борци'' за права нглтб итд. мисле људи да се боре за праву ствар. БЛМ. Сами људи ''ратују'' за своје тиране које им о глави раде. То је манипулација ума и ствари тотално контра постављене где људи не капирају шта се дешава уопште.

Битно је да се и ми преиспитујемо за све и често, да не буде да смо се и ми за нешто зајебали. Мени се барем дешавало да више пута схватим да сам веровао нешто што сам касније схватио да није баш тако.
Back to top
View user's profile Send private message
Asterix
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 04 Feb 2012
Posts: 83

PostPosted: 16 May 2022 09:59    Post subject: Reply with quote

Па зато и кажем чак и да је то урадио на тај начин, није то оптимални однос према људима. Свакако да треба приступити са уважавањем као што и ми чинимо па ако ко извуче шта одлично.

Ту ништа не грешиш што кажеш, и кабала и сличне јој традиције су све наследници разних гностичких учења пређашњих векова, али ето чисто поменух да би они које то интересује знали да кабла-гностицизам запараво нема никакве везе са изворним јудаизмом који је благословен однос Бога и јевреског народа у старом завету. Већ је искључиво талог и нанос неких других ствари под велом израиљске традиције. И то казах само стога да људи знају из ког разлога није могуће бити православан и практиковати ове ствари истовремено.

Такође сасвим је тачно да гностицизам представља форму учења где су разни људи иницирани у виша знања добијена од духовног света и онда предата одређеним круговима људи. С тим да је битно знати такође да ова врста самосвојног пробоја у духовни свет купи тамо демонске инфлуенције, и још један разлог је због којег човек не може бити и православан и ово практиковати.

Као што ти и казах већ ја могу то да пробам на 6 месеци, и ја ћу сасвим сигурно имати конкретне бенефите и напретке у области у којој тражим то од духовног света. То нисам спорио ни у једном тренутку. Само кажем кад то дође на наплату, а демон кад тад дође по своје биће плач и шкргут зуба и мајко мила. И то чак не мора ни да буде за живота што је боља опција јербо може да произведе метаноју, покајање и прилазак Богу са сузама, а може да буде и у смртном часу кад више нема спаса. Онда се остаје 1 на 1 са мраком, а то не дао Бог никоме. Јако су озбиљне ствари у питању и рећи неком пробај па види је легитимно, али свако без изутека мора добрано да испита порекло, предање, целокупно учење пре него што се упути у опит. Иначе може и с бомбом у руци да се игра да проба, што да не.

Што се тиче ове паралеле са навијачким светом ти управо чак и ту говориш о том фарисејском приступу који су јевреји имали који задовољава формално све, рецимо живиш свим оним што чини садржај живота једног ултраса али немаш сусштину која јесте љуба према клубу, приврженост једном тиму која све то и осмишљава и чини исправним.

Ја мислим да само Христос доноси спасење да, али то је мање битно од чисте логике која каже да ако имаш 2 вере које говоре опречне ствари, неускладиве онда заиста није могуће да воде истом. То просто мислим да је самоевидентно и не захтева додатно појашњење. И зато кажем да тај твој став нема смисла логичког пре свега. Не може се служити и Богу и мамону.

Ја нисам имао никакву намеру да теби оспоравам да си хришћанин него ми се чини да си и сам пар пута рекао да ниси стриктно православан па сам стога то и усвојио као такво. Чак ни те методе визуализације Христа које су исто стране праволсавном предању јер могу одвести у прелест нису нека битна препрека. Ја сам рекао само да практиковање кабализма не може ићи руку под руку са хришћанством просто јер потиру једно друго. Сад ти можеш да радиш и једно и друго и да се осећаш и једним и другим али факат стоји да у једном онда нећеш бити учинковит. Можда се то не види сад, ал кад тад ће се показати. Јер хришћанин је онај који исповеда веру седам васељенских сабора, исповеда вјерују и учествује у светим тајнама Цркве од крштења, исповести, причешћа итд. То је православље, све остало можда јесте нека хибридна форма хришћанства па Бог сам зна да данас на западу свако има своју верзију. Али за нас православне то нема везе са везом. Ја немам никакве сумње да је теби срце на правом месту и да ти искрено трагаш за истином, дај Боже да до ње и дођеш.

И опет кажем јесте сва та бића јесу постојала милионима година пре хришћанства, ангелски свет створен је много пре нашег. Али мислим да је главни проблем што ти на онтолошком нивоу не схваташ појам зла и његовог присуства у свету. Јер исповедати да је Бог свуда је пантеизам из ког следствено проистиче неправилно појмање односа добра и зла. Јер анђели који нису пали, управо функционишу по том принципу волим те, извини, опрости, љубав и покајање. А пали анђели управо функционишу по тој магијској схеми размене ја теби војводо ти мени сердаре. Ту баш није у питању љубав него интерес. Твој интерес може да буде разнолик а који је њихов интерес не дај Боже икад опитно да сазнаш. У сваком случају ја сам ти рекао, тако да сутра не можеш више рећи да не знаш зашто кабалу сматрају опасном, зашто је повезују са опскурним друштвима, зашто са владајућим структурама. Јер она све то и јесте, и генеалогија тога може хронолошки лепо да се прати од данас до у древну усторију, само треба добрано да се загребе. Шта ћеш ти да радиш с тим што сам ти рекао је твоја ствар, али питао си, ја сам ти рекао. Твоје је право да мислиш да је све то направљено да би неко тамо контролисао лакше људе. А ја ти кажем да управо ти ентитети који су кабалистичко учење обзнанили људима су они који од давнина хоће да контролишу људима. А с обзиром да им је знање и лукавство преобилно, премноги су начини на које обмањују човека. Хемретичка или не кабала је уско повезана са сатанизмом, твој је избор шта ћеш с тиме да радиш. Пут је узан а не широк. Добра намера није довољно да би се добро отелотворило, потребно је да буде исправно каналисана.
Back to top
View user's profile Send private message
Bandini
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 03 Mar 2012
Posts: 421
Location: Лисабон

PostPosted: 16 May 2022 16:48    Post subject: Reply with quote

Многе ствари су тако измешане и није лако наћи им праву меру или знати шта је тачно. И то исто кад као знамо шта је тачно, ми често знамо по томе шта је ко рекао, шта смо прочитали, како кажу традиције којима припадамо. То што су Јевреји, како кажеш, око 600 г. пре Христа потпали под те друге утицаје, значи да су они већ после 900год. почели да мењају њихову веру која им је била дата од Бога јер се каже да је Стари Завет почео око 1500 пре Христа.

То њихово застрањивање може да се види на више начина. Може да се каже видиш како су лоши а може да се види као нормална ствар, да знања полако вапе, нестају и мењају се током времена људским слабостима. Онда постану другачија и измењена и мешана са другим и нису оно што су била. Сад, да ли се то застрањивање десило јер су њих преузеле лоше силе па хтеле да им то знање помуте (што је могуће), да ли је зато што је то природа ствари, дал' је зато што су они сами били негативци који су хтели да само њихова вера има моћ а остале да прикажу као зле и лоше, питање је кога читамо, од кога добијамо информацију. Ја ту немам одговоре а није ми ни битно било да их толико тражим. Гледам ко је писао оно што читам и некада гледам ко ми је информацију пренео, да ли је за веровање или не, и онда идем и на осећај, све то уз опрез, али ником не верујем слепо.

Ако је сатана Јевреје преварио и претворио их у лоше, а они су били изабрани божји народ, то значи да свако може да се зајебе и да буде преварен од нечастивог. Значи да можемо и ми и да могу и данашњи православци и Црква. Ја то тако гледам. Има ко мисли они су били глупи и лоши ми нисмо. Њима је свестешнство постало корумпирано и материјално, наше није. Да ли је то тако нека свако гледа за себе. Немам намеру да улазим у то.

Ја знам људе који кажу да су сва античка духовна знања и све свете мистерије временом губиле своју суштину падањем људске свести. И ту мисле и на магију. Магија се сматра светом духовном науком или уметношћу за напредак човечка и његово обожење, код неких који су део традиција од по 50000 год. и више. Ритуали и сл. за бољи пород зељме или да се нађе муж су вулгарни део магије и оно што је остало у народу од тога.

Црква данас каже да су та стара знања лоша али не каже да је Јудаизам настао из нечег што је исто шаманизму. Зохар и те њихове најстарије књигу почињу са реченицама ''Орао је ово и оно... Медвед је оно и оно... '' Исто тако каже да су Јевреји тада застранили у Вавилону, али прихватају све што су тада Јевреји поставили као нове истине, тј. све што су приказали за ђавоље као туђа веровања.

Мене то не итнересује много, интересују ме више конкретна учења, шта има смисла за мене шта не, шта ми помаже шта не да постанем бољи човек и ближи Богу. Ти кажеш Кабала није океј и ја то поштујем. На оном линку који сам поставио има 1000 и нешто одговора, преко 350 страница са том речју, и ту су многа учења. Јевреји то уче децу, жене, то су им основе живота.

Ја сам читао и неке друге ствари помало и помогне ми да повежем неке што знам. Кад у Кабали пише оно о 5 делова душе, ја то онда повежем са тиме да је Христ рекао ја и Отац смо једно. Или повежем са индијским Шива је Џива, што би значило Бог је душа или моја душа је једно са Богом.

То ми помаже да повежем принципе и учења и видим где је шта исто и да ли се нешто разликује. Дошао сам до закључка да су многе ствари врло сличне само речене на други начин. Онда их моја љубав према Богу прихвати све и мени је битно оно што је корисно а не оно што је правило.

Да ти дам пример. Са учењу о 5 оламота или 5 делова душа ја онда схватим да је моја душа нешто као цев која са једне стране има моју личност, его, оно што сам ја - Бандини, да је на другој страни те шипке Бог а да је шипка у ствари Христ који је и човек и Бог. Онда ја могу да видим себе као човека који жели да се повеже са Богом и да га служи, ако гледам на креацију ''одоздоле''. Ако погледам креацију и на мој живот ''одозгоре'' онда сам ја - Бандини оно што је створио Бог и пошто ја нисам нити желео да се родим, нити сам бирао родитееље, нити сам бирао земљу, социјалне услове и све животне догађаје који су ме формирали, то значи да је то све онда божја воља и креација. То значи и да је сваки мој проблем или свака моја потреба и жеља божја потреба и жеља и ја то ми онда помаже да све препустим божјој вољи. За мене је све Бог. Да је то тако потврђују ми Библија, Шиваизам и Кабала.

На начин на који ја видим ширење тих свих учења и традиција, је да постоји та нека екипа на небу, и они шире учења како када треба човечанству. Када је монотеизам дат Авраму и Сари и када су били причешћени, то је урадио Мелкизедек. Поменут је једном у Библији чини ми се. Каже се божји свештеник. Није био човек, то је било неко биће које је сишло и то урадило. Египћанима је то био Тот или Техути, Грцима Хермес Трисмагистус кога је читао и студирао Деспот Стефан Лазаривић, Хиндусима је учења дао Муруган/Санат Кумара итд.

Коме веровати да је Мелкизедек океј лик а остали нису? Коме веровати да је он божји свештеник а остали демони или пали анђели? Нема ту шта да се убеђујемо, овако је или није, то мора човек сам да схвати за себе. Али ту многи кажу полако чекај, још ти ниси за то, буди скроман па чекај и на крају нећеш вероватно никад ни да дођеш до тога да сазнаш. А по мени је то можда и једно од најбитнијих питања, јер се мени чини да је највећа превара урађена од палих анђела над човечеанством та да их издели на непријатеље и да каже остале вере су зло. На тај начин је подела загарантована заувек. Схватити да то није тако не занчи да треба правити неке нове вере све заједно, него да свако исповеда своју у божјој љубави и поштовању према другима.

Такође, то ја се не слажем са тим схатањем да је пре све било лошије. Многе ствари нису биле добре, али нису ни сада кад смо ''напредни''. Увек је постојао део људи који нису желели да прихватају правила и обавезе које је наметало друштво а биле су све веће и веће. То је нешто као сада што смо пре 20-30 год слободније путовали свуда, отварали рачуне, слали паре, сад морамо тестове да радимо, буљу нам прегледају и сл. Пагани су били ти људи раније, и реч паганин је значио људи који нису живели у градовима, они који нису желели да буду тамо где је све организованије него били ван тих већих насеља. Није имало на почетку везе са исповедањем вере. Онда је наметано и све више ритуала при Цркви, обавеза, одвајанње оних што имају право да исповедају веру и оних који то право немају итд.

Док је нпр. шаман био неко кога прихвати село и људи око њега. Није био делегиран од других па га они сада трпе и ако им се можда не свиђа. Било је, јеси ли научинио нешто некога и имаш шта паметно да кажеш? јеси ли излечио болесне?, јеси ли помирио завађење и погодио где да идемо да ловимо?, јеси добар си, ниси онда пали будало. Као у једном од видеа што сам постављао раније у коме два лика објашњавају како се живело пре много векова и да делегиране вође нису постојале него би то био неко ко је једноставно способан да то ради, ко се показао памећу и храброшћу. Нешто као и на трибини, не пење се на шипку или не води у акцију онај за кога се гласало, него се то само догоди.

Много је све природније било пре... Институције су полако уништавале ствари... Тешко је да све што је велико, организовано и има много чланова буде добро и чисто. Нажалост...

Ево ти на пример овај човек овде. Нисам одгледао цео видео али га се сећам још од раније, кад ми је налетео. Погледај га и види какав ти осећај оставља. Дал је неко ко је океј, какве су му очи, да ли ти улива поверење? Онда видиш о чему прича и каква му је прича. Наш човек, Србин... https://www.youtube.com/watch?v=U-BaZHd4Spw&t=2373s
Не верујем да је православац прави, иако има иконе горе изнад њега. Мислиш ле да ће да шкргуће зубима и да ће код ђавола да оде када буде умро? Искрено, не верујем...

Рекао си једном и да поставим неке шамане и њихова учења.. ево ти овде документарац о једноме који је био доктор у Америци, разболео се и онда се потпуно пребацио на енерџи медисин.
https://products.thefourwinds.com/shaman-healer-sage-optin?utm_source=fb&utm_medium=Facebook_Desktop_Feed&utm_campaign=via-eng-a1-doku%20Leadkampagne%20(29.04.-XX)%20-%20Kartra%20Liste&utm_content=AD_3&campaignid=6276916021391&adsetid=6276917826191&fbclid=IwAR2ldvsjjsoGP7ezXMaakKJ2cAVQuJ-z-ZMDfvk9xDgS_atOj7R0aOgMkMc

Ово му је ју туб канал.https://www.youtube.com/c/TheFourWindsSociety
можеш и ту да видиш какви су то ликови а и каква то учења помињу. На документарцу помиње ту традицију 50000 год. стару.
Back to top
View user's profile Send private message
Asterix
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 04 Feb 2012
Posts: 83

PostPosted: 17 May 2022 09:46    Post subject: Reply with quote

Свакако се слажем да ништа од тога не може човек поуздано знати него изабира да верује. Ја само дајем кратак преглед за људе који нису упознати, истражили зашто је ово супротно православљу. Тако да што се мене тиче ја поштујем свачији избор да верује у шта год хоће. Ја верујем у Бога Светог Николаја Жичког и аве Јустина, у Бога Светог Цара Лазара, Светог Саве и Симеона, у Бога Светог Николе и Апостола Петра и Павла. У Бога Исaака и Авраама. Свету Тројицу. И просто није могуће веровати и то и веровати у бога кабале, јер je светлоноша, фосфорос, луцифер, ал сатан, непомјаник, ђаво итд итд... И ја не знам какве очи има који видар, нити да ли делује благо и смирено на своју околину нити је моје да им судим и пресуђујем, оно што знам јесте да ће и сам антихрист имати исто дејство на своју околину, а то се и у самом Писму наводи да то ама баш ништа не значи. Штавише, може и да проповеда Бога вишњега а да га не држи у срцу и да обмањује сам себе. Плач и шкргут зуба ће бити онима који нису упознали и нагињали Христу, јер по другом доласку он ће бити све у свему. А они га неће хтети, тако да ће сами себи свој пакао закувати својим одбијањем Христа за живота. А што се тиче народне медицине, немам баш ништа против то су природни начини да се човек излечи оним што расте у његовом поднебљу. Проблем настаје уколико до излечења долази магијским ритуалима и праксама јер се онда човек не лечи природно него поднебесним светом.

Све у свему да не улазимо даље и дубље, магија као принцип постоји од вајкада, била је јако популарна и у претхришћанском и у постхришћанском свету. Један од разлога је зато што је веома брза, и веома ефективна. Даје резултате без труда. Новац, крв, душа то се лагано даје. Нема никакво покајање, никаква љубав, напор који подразумева дубоке и дуготрајне односе, напоре личности итд итд. Магија није неспојива са хришћанством него му је директно супротна, магија је у који год облик хуманситичко философског шарениша да је упакујеш демонска енергија. Ти си у то слободан да не верујеш. Иако ти то говоре старозаветни пророци, иако то говори Хрситос, иако то говоре апостоли, иако то говоре Свети Оци цркве, иако ће то да ти каже сваки старац, духовник или свештеник ког данас можеш да нађеш и питаш. Сваки без изузетка. Ти би да биваш хришћанином али да одбијаш све оне ауторитете који су заправо садржатељи хришћанског учења од кад оно постоји. Нема проблема, али онда обмањујеш сам себе. Зашто, ја не знам. Могу да ти наведем са све цитатима ако је потребно за све горепоменуте како се противе магијским праксама али сам поприлично сигуран да ћеш имати неко образложење у смислу да је Црква као институција изменила та учења направила од тога оно што оригинално није ради контроле, а то што оригинални јесте е тога нема нигде записаног јер ето то је усмено тајно занање које је преживело нетакнуто десетине хиљада година. Испричај неку навијачку причу некоме види у шта ће да еволуира код седме особе па ће ти ваљда бити јасније колико је реално то што причаш. И колико има смисла поверовати томе. Сад вероватно ти годи то што практикујеш, има резултата, прија и душевно и онда не желиш да се суочиш с неким евидентним стварима. Можда нисам у праву, можда има ту неких темељнијих разлога али ја из писања твог нисам добио никакве конкретне основе зашто бих поверовао да је то твоје тако а не другачије осим твога осећаја и интуиције. Што теби делује као јака основа логично али кад се испитује истинитост нечега мора да има и објкетивне основе које пију причу на универзалном аудиторијуму.
Back to top
View user's profile Send private message
Bandini
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 03 Mar 2012
Posts: 421
Location: Лисабон

PostPosted: 01 Jun 2022 10:23    Post subject: Reply with quote

Брате Астерикс нисмо се удубљивали у такву тему, није ми ни циљ да објашњавам људима да би требало да верује или практикују друге вере. Ако имам неки циљ то би био да свако од нас размишља својом главом потпуно и да буде што слободнији и што моћнији човек. Моћнији у смислу да није пијун у игранма политчара, елите итд. Али и да објасним, да по мом мишљењу свака вера може човека да доведе до спасења, од вајкада па до сада.

Неко ко је на духовном путу прешао мало више од других можда може да буде пример и да покаже како може да се иде, а на сваком човеку је да тај пут пређе за себе. Пренос информација нема никаквог ефекта, тако да тај неки унутрашњи осећај или директни однос са Богом је оно што је пресудно. По мени.

Верујем да је много тешко да промени код неког мишљење ако би ја само рекао да су Јевреји радили магију од вајкада. Соломонова магија је други назив за кабалистичку магију, као и Енох, и он је радио магију и постоји и његов систем магије. Један је живео, ако не грешим 900 пре Христа, други 300год. пре Христа. Енох је и по Цркви признат, да је нестао неком врстом узвишења без смрти и постао Арханђел Метатрон, и о томе смо писали и ти и ја. Значи постао је Арханђел и достигао нејвећи ниво просветљења неко ко је радио магију. А сад ако неко помене магију то се одма сматра сатанизмом. Tо је у ствари навијачка прича, по мени, која је кренуло од једног па другог и дошла до тога да је сад тотално друга ствар. Причао сам ти о књигама Казимировића, има једна чији наслов вероватно диже косу на глави многим православцима али је са предговором владике Николаја https://books.google.nl/books/about/%C4%8Caranje_gatanje_vra%C4%8Danje_i_proricanje.html?hl=nl&id=u7rYAAAAMAAJ

Магија даје брзе резултате и слично у тим неким ситним и површним стварима, зато што постији и тај аспект решавања конткретних проблема али је њена суштина увек била проширење свести, просветљење и спашење. Постоје магови који себе гледају као слуге божје и све што раде сматрају служењем Богу. Постоји проста народна магија и иницијаторска магија, виша. Али да оставимо њу и дал је добра или није, тај принцип призивања ентитета, који многе плаши је у многоме тај јеврејски фазон који се после, као и Хришћанство, пренео на европску духовност и езотерију. Постоје многе друге традиције које се тиме баве на много другачији начин.

Многи кад помисле на реч езотерија или слично мисле на људе у капуљачама које пале свеће али то у огромном броју случајева нема везе са тиме. Као ни духови природе, о којима си причао, са призивањем палих анђела и сл. То је мешање ствари које немају везе једна са другом. Како може природа коју је Бог створио да буде лоша? То су баш уверења која су довела до тога да уништимо планету, такве фејк истине погрешно пренешене су преузете за истине и сада ми природу видимо као нашег слугу, или нешто корисно и лепо али не суштински битно, уместо да је видимо као део нас. Ми видимо Бога само на небу док нам је шума само хладовина, дрво нам служи да се огрејемо, а не видимо целу планету као део нас самих. Кад би ја сечу дрвета видео као да сечем себи нокат или прст, радио бих то опрезно и само мртвим дрветом већ или осушеним како се радило пре. Ево ти један видео који ти објашњава како се гледа на природу у старим културама и разлика у односу на западни поглед у који и ми спадамо. Однос са природом и како се то ради у културама које су наследници Лемуријске цивилизације која је била на Пацифику, бзе јеврејско-западњачког концепта доминације над природом и спиритма и сл.. Вреди погледати. https://www.youtube.com/watch?v=Pnib_c4kZyo&t=420s Цео тај канал је део Хуна филозофије која је у ствари остатак тих неких веровања из прастарих епоха човечанства.

Страх од свих ових ствари, нарочито природе, постоји код људи због индоктринације која је учињена врло дуго. На Западу и због страха да не изгубимо душу предајући је ђаволу. Код већине људи то може да буде пројекција тога што су они предали своје душе другима не би ли се спасли. Предали су своје душе верским поглаварима. Не брину о себи него верују другима. Ако неко не жели да да суд о другоме а ствари су очигледне, треба да види да ли је то одбијање да судимо другоме добра ствар, или је то одбијање да слушамо Дух Свети који је у нама и који са нама увек комуницира. Може да буде у неку руку и неверовање у себе и своје способности, ''нека други о томе мисле, ја следим шта су други рекли''. Танка је граница између праве скромности и препуштања одговорности другима за нас саме, а самим тим и за сопствену душу. То је оно што у суштини и ствара елиту и манипулацију на планети, не утутрашњем плану ми предамо своју душу другима без воље да се сами заузмемо за то мислећи да нисмо довољно паметни, довољно вредни, довољно спремни за то, све то због индоктринације, и онда манифестујемо друге који нас третирају ко децу или као овце и контролишу нам и најмање делове живота.

Видиш, све ове ствари ја пишем више од годину дана. Имам у глави још један два уписа врло битна и мислим да је то то. Свако ко је хтео и имао капацитета, вероватно је већ схватио како даље да гледа ствари и где да их тражи и како. Многе ствари су сличне, али су потпуно другачије. Негативне силе мајмунски имитирају оно што позитивне желе да ураде. Мора човек да буде лукав као змија да би провалио ствари, а безазлен као голуб да не би загадио своју душу. Ти кажеш антихрист ће доћи из Израела, ја сам читао да ће Кина цела бити православна пред судњи дан. Индија такође. Ако је тако онда смо ми далеко од судњег дана. Ако је тако лако да се провали онда нема шта да бринемо, неко ће се прогласити за вођу света, ми ћемо га провалити и то је то. Онда ће доћи Христ 2. пут.

Оно што ја видим је да је антихрист ова сила која нам се представља за оно што није. Владе које уместо да служе народу убаују га у још већу контролу. Уништавање душе путем вакцина. Трансхуманизам. Глобална влада која ће бити понуђена да нас спаси велике кризе у коју смо упали. Глобализам елите је настао као имитација глобализма слободе коју су хтела да уведу бела братсва или позивине силе. План је био да се од целог света направи Америка. Да буде богато друштво које је слободно, има пара и свако верује своју веру уз поштовање других и чува своје обичаје. Нуди нам се све исто у супротном смислу. Религија технологије и лажне медицине која људе претвара у пуке конзумере добара.

Оно како ја видим знања о различитив верама и системима је овако https://www.youtube.com/watch?v=SPYdKWFQYPc
То је потпуно другачије од овога што желе неки други https://www.youtube.com/watch?v=wZ_psrNDpq4
Ту можеш да видш да неко из руске Цркве критикује Бартоломеја за антихристове идеје и да хоће да ствара једну религију. Свако ће за себе да закључи ако је Патријарх васељенски оптужен за антихриста да ли је то јер је он сада упао у Цркву или је то само, као и на свим другим нивоима, да ми сви сада постајемо свесни да је то тако било већ вековима.

Све то не значи да свеци које си навео немају тежину. Или да Православље није добра вера, недао Бог, или да не може да пружи спасење искреном вернику. То значи да ја мислим да су негативци временом смањивали његову моћ што су више могли, као што су покушали да униште све што је добро и истинито. Самим тим су и убацили тај концепт мерења која је еера више истинитиа који носи вечну поделу међу људима.

То су били феноменални људи из нашег народа који су свима нама пример, као што су и сада игуман Арсеније и други искрени верници и духовне вође народа. Али по мени, постоје други феномеални људи и свеци из других народа и религија. Свако има своје примере које следи и то тако треба и да буде. Не треба мешати ствари ко није за то, коме није дато да то ради као неки део његовог талента. Не треба само бити индоктрисан и заслепљен.
Back to top
View user's profile Send private message
Asterix
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 04 Feb 2012
Posts: 83

PostPosted: 01 Jun 2022 13:41    Post subject: Reply with quote

Ма нема сумње да је цело ово светско устројство један увертира за зацарење антихриста. Све то што помињеш, вакцине, трансхуманизам, виртуелоне технологије, вештачка интелигенција. Све се то искоришћава на подле начине да управо што ти кажеш осигура контролу над ментално испијеним и заглупљеним људима. Штавише некад је то био конзумеризам, сад ће и тога бити све мање а ићи ће се на све огољеније форме робовласништва. И то је нешто против чега се боримо заједно, можемо ти и ја. Можемо хришћани и муслимани или будисти ко год. И то је онај аспект политике и вируса из наслова теме. Међутим метафизички исходи који произилазе из свега тога могу и најчешће јесу различити. Као што су се ономад двери и лупам демократе ујединили да руше Вучића. Имали су исти циљ али оно што је био план за после свакако да им се дијаметрално супротно разликовао.

Ја зато и причам из позиције хришћанина о том метафизичком делу твоје приче а нема сумње да се у свему осталом слажемо. Али тај исход је заправо пресудна ствар. Јер рецимо спасење у Христу и спасење за будисту или рецимо за муслимана подразумевају сасвим различите ствари. Можда се и свако од њих спасе ја не знам, знам само да исходи које нуде те религије не воде у исто стециште. И рецимо та прича о белим братствима и слободи широм света је једна утопија. Нажалост, пази ја би први волео да је то могуће али просто није. Јер у свету постоји зло, то зло је изменило људску природу падом на начин који нас чини палим бићима која иако желе добро нису у стању да га чине стално. Дијалектика успона и пада, бола и уживања је уписана у генетски код човека падом. То је буквално ствар генетике, а не морала или шта већ људи су генетски предодређени за пропадљивост и зато никад неће остварити никакву светску утпоију и идилу. Пази за то ти чак није ни потребна вера него само опажање да би се уверио.

Што се тиче природе ја апсолутно не мислим никако да је она лоша, штавише израз је славе Божије и непроцењив извор надахнућа за сваког духовног човека. Ја и сам много волим природу и често боравим у њој јер даје тишину и отвара просторе за сацерцање. Човек је иницијално створен као господар природе и царствовао је њоме спознавајући унутрашње логосе ствари а благодаћу Духа Светога. Падом је тај однос нарушен и човек није више у унутрашњем јединству са природом нажалост па покушава технолошки својеручно да кажемо њоме да управља. Међутим то испада онако како испада све што пали човек ради, наопако. И ту немамо спорења. Кад говоримо о духовима природе, само треба рашчланити је ли дух пали или анђео. Јер за хришћане нема трећи. А руку на срце те ствари нису фактуелно проверљиве, него човек верује у нешто. Ја верујем у Христа и Свето Писмо и оно ми је примарни извор информација када кажем да постоје 2 врсте анђела. За мене је то ауторитет јер је откровење, с неба дата Истина не од земље думана и докучена. И свакако да постоји рецимо анђео шуме или реке или анђео планине па чак и села. Можда су то ти духови природе о којима ти говориш. У сваком случају духове треба испитивати јесу ли од Бога или не јер мож да буде и једно и друго. И заиста ћу видети што пре да набавим ту књигу коју помињеш, занима ме и предговор и сама књига.

И свакако се слажем да никако не треба своју одговорност нити мањак труда у сазнавању неких ствари делегирати на веру у реч било ког верског-црквеног-религиозног ауторитета. За мене је ауторитет сам Апсолут, Света Тројица и оно што је обзнанила људима у новом завету, пази новом, са разлогом је дошао нови завет између Бога и човека наместо старог. Зато када ти нешто кажеш нећу никад аутоматски да одбацим него ћу да уђем у присну суштину изреченог и видим је ли на линији онога што је Христом обзнањено као спасење или пропаст. Као што видиш у много тога се слажемо а негде и не слажемо.

Оно како ја то гледам, анеглски свет и магијске праксе које постоје од вајкада су можда и имале некад смисла а некад и можда и позитивног дејства у прадавним временима. Јер тај непремостив јаз (створен падом) између људи и Бога је на неки начин био премошћаван анђелима, говорим сад о народима који нису јевреји као изабран народ него сви народи света. Е сад обзиром на чињеницу да су постојали и пали анђели то је једна свеопшта збрка у том проницању у духовни свет и било је свега и свачега. Од вампиризма који је докумнетована појава још од аморејаца па преко вавилона све до у средњи век. И не само то, много је тога гнусног у тој праисторији које нам сад можда делује безазлено и смешно али је језиво и са разлогом водама потопа покривено. Углавном Господ Бог одлучује сам у телу да се роди на земљи, и да Собом изврши премошћавање тог јаза између себе и човека. Он долази и нема више потребе ичему се другоме обраћати јер нам он не даје ово или оно, он нам даје све, апсолутну пуноћу свега јер нам даје своје тело и своју крв. И каже нико неће доћи Оцу доли кроз мене. Значи дао сам вам себе у пуноћи, више нема шта да лутате и да се питате, ево вам једите и пијте. Јер кад су људи проницали својевољно у астрал могли су да опште са анђелима, али самим тиме су били изложени и демонима и њиховим утицајима. Исто се дешава рецимо и узимањем дроге, људима се заиста отвара перцепција али се зато отвара просто демону да уђе у тебе и да те искида – што најчешће и бива. Цела та прича се прекида и можда што кажеш ти и дан данас има неких природних начина општења са анђелима, али то је до те мере непотребно јер се излаже човек невероватној опасности да не зна с којим духом долази у контакт (методе обмане су небројене а само чисто срце ће то препознати – а не знам ко сме са сигурношћу рећи да је очишћеног срца) а с друге стране не може да добије ништа више чак неупоредиво мање него причешћем и светим тајнама Цркве. Ту је дато све, сви транскомсички потенцијали сваког појединца добијају своје могућности у причешћу. Причешћен човек који живи литургијски живот, живи заправо један низ неизрецивих само њему знаних чудеса која врхуне у генетско духовном преображају његовог бића које ће у онај дан петом згазити на глабу смрти и Силом Божијом васкрснути за вечни живот. А шта ће тек онде да се дешава, е то не можемо још да појмимо.

И само још напомена, много је бљувотина по интернетима и тих фаталистичких екстремних православних јутјуб канала који с православљем много везе немају, као и тих пророчанства о Кинама Индијама, руском Цариграду итд итд.. Много тога непровереног а много тога и јесу нека пророчанства која могу да буду а не мора да значи јер је историја у напону Божије воље и људске слободе. Ја оно за Израиљ што рекох је из самог Светог Писма, и биће. Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
Jezic1989
ДЕЛИЈА


Joined: 11 Oct 2017
Posts: 115

PostPosted: 01 Jun 2022 14:11    Post subject: Reply with quote

Bandini wrote:
Брате Астерикс нисмо се удубљивали у такву тему, није ми ни циљ да објашњавам људима да би требало да верује или практикују друге вере. Ако имам неки циљ то би био да свако од нас размишља својом главом потпуно и да буде што слободнији и што моћнији човек. Моћнији у смислу да није пијун у игранма политчара, елите итд. Али и да објасним, да по мом мишљењу свака вера може човека да доведе до спасења, од вајкада па до сада.

Неко ко је на духовном путу прешао мало више од других можда може да буде пример и да покаже како може да се иде, а на сваком човеку је да тај пут пређе за себе. Пренос информација нема никаквог ефекта, тако да тај неки унутрашњи осећај или директни однос са Богом је оно што је пресудно. По мени.

Верујем да је много тешко да промени код неког мишљење ако би ја само рекао да су Јевреји радили магију од вајкада. Соломонова магија је други назив за кабалистичку магију, као и Енох, и он је радио магију и постоји и његов систем магије. Један је живео, ако не грешим 900 пре Христа, други 300год. пре Христа. Енох је и по Цркви признат, да је нестао неком врстом узвишења без смрти и постао Арханђел Метатрон, и о томе смо писали и ти и ја. Значи постао је Арханђел и достигао нејвећи ниво просветљења неко ко је радио магију. А сад ако неко помене магију то се одма сматра сатанизмом. Tо је у ствари навијачка прича, по мени, која је кренуло од једног па другог и дошла до тога да је сад тотално друга ствар. Причао сам ти о књигама Казимировића, има једна чији наслов вероватно диже косу на глави многим православцима али је са предговором владике Николаја https://books.google.nl/books/about/%C4%8Caranje_gatanje_vra%C4%8Danje_i_proricanje.html?hl=nl&id=u7rYAAAAMAAJ

Магија даје брзе резултате и слично у тим неким ситним и површним стварима, зато што постији и тај аспект решавања конткретних проблема али је њена суштина увек била проширење свести, просветљење и спашење. Постоје магови који себе гледају као слуге божје и све што раде сматрају служењем Богу. Постоји проста народна магија и иницијаторска магија, виша. Али да оставимо њу и дал је добра или није, тај принцип призивања ентитета, који многе плаши је у многоме тај јеврејски фазон који се после, као и Хришћанство, пренео на европску духовност и езотерију. Постоје многе друге традиције које се тиме баве на много другачији начин.

Многи кад помисле на реч езотерија или слично мисле на људе у капуљачама које пале свеће али то у огромном броју случајева нема везе са тиме. Као ни духови природе, о којима си причао, са призивањем палих анђела и сл. То је мешање ствари које немају везе једна са другом. Како може природа коју је Бог створио да буде лоша? То су баш уверења која су довела до тога да уништимо планету, такве фејк истине погрешно пренешене су преузете за истине и сада ми природу видимо као нашег слугу, или нешто корисно и лепо али не суштински битно, уместо да је видимо као део нас. Ми видимо Бога само на небу док нам је шума само хладовина, дрво нам служи да се огрејемо, а не видимо целу планету као део нас самих. Кад би ја сечу дрвета видео као да сечем себи нокат или прст, радио бих то опрезно и само мртвим дрветом већ или осушеним како се радило пре. Ево ти један видео који ти објашњава како се гледа на природу у старим културама и разлика у односу на западни поглед у који и ми спадамо. Однос са природом и како се то ради у културама које су наследници Лемуријске цивилизације која је била на Пацифику, бзе јеврејско-западњачког концепта доминације над природом и спиритма и сл.. Вреди погледати. https://www.youtube.com/watch?v=Pnib_c4kZyo&t=420s Цео тај канал је део Хуна филозофије која је у ствари остатак тих неких веровања из прастарих епоха човечанства.

Страх од свих ових ствари, нарочито природе, постоји код људи због индоктринације која је учињена врло дуго. На Западу и због страха да не изгубимо душу предајући је ђаволу. Код већине људи то може да буде пројекција тога што су они предали своје душе другима не би ли се спасли. Предали су своје душе верским поглаварима. Не брину о себи него верују другима. Ако неко не жели да да суд о другоме а ствари су очигледне, треба да види да ли је то одбијање да судимо другоме добра ствар, или је то одбијање да слушамо Дух Свети који је у нама и који са нама увек комуницира. Може да буде у неку руку и неверовање у себе и своје способности, ''нека други о томе мисле, ја следим шта су други рекли''. Танка је граница између праве скромности и препуштања одговорности другима за нас саме, а самим тим и за сопствену душу. То је оно што у суштини и ствара елиту и манипулацију на планети, не утутрашњем плану ми предамо своју душу другима без воље да се сами заузмемо за то мислећи да нисмо довољно паметни, довољно вредни, довољно спремни за то, све то због индоктринације, и онда манифестујемо друге који нас третирају ко децу или као овце и контролишу нам и најмање делове живота.

Видиш, све ове ствари ја пишем више од годину дана. Имам у глави још један два уписа врло битна и мислим да је то то. Свако ко је хтео и имао капацитета, вероватно је већ схватио како даље да гледа ствари и где да их тражи и како. Многе ствари су сличне, али су потпуно другачије. Негативне силе мајмунски имитирају оно што позитивне желе да ураде. Мора човек да буде лукав као змија да би провалио ствари, а безазлен као голуб да не би загадио своју душу. Ти кажеш антихрист ће доћи из Израела, ја сам читао да ће Кина цела бити православна пред судњи дан. Индија такође. Ако је тако онда смо ми далеко од судњег дана. Ако је тако лако да се провали онда нема шта да бринемо, неко ће се прогласити за вођу света, ми ћемо га провалити и то је то. Онда ће доћи Христ 2. пут.

Оно што ја видим је да је антихрист ова сила која нам се представља за оно што није. Владе које уместо да служе народу убаују га у још већу контролу. Уништавање душе путем вакцина. Трансхуманизам. Глобална влада која ће бити понуђена да нас спаси велике кризе у коју смо упали. Глобализам елите је настао као имитација глобализма слободе коју су хтела да уведу бела братсва или позивине силе. План је био да се од целог света направи Америка. Да буде богато друштво које је слободно, има пара и свако верује своју веру уз поштовање других и чува своје обичаје. Нуди нам се све исто у супротном смислу. Религија технологије и лажне медицине која људе претвара у пуке конзумере добара.

Оно како ја видим знања о различитив верама и системима је овако https://www.youtube.com/watch?v=SPYdKWFQYPc
То је потпуно другачије од овога што желе неки други https://www.youtube.com/watch?v=wZ_psrNDpq4
Ту можеш да видш да неко из руске Цркве критикује Бартоломеја за антихристове идеје и да хоће да ствара једну религију. Свако ће за себе да закључи ако је Патријарх васељенски оптужен за антихриста да ли је то јер је он сада упао у Цркву или је то само, као и на свим другим нивоима, да ми сви сада постајемо свесни да је то тако било већ вековима.

Све то не значи да свеци које си навео немају тежину. Или да Православље није добра вера, недао Бог, или да не може да пружи спасење искреном вернику. То значи да ја мислим да су негативци временом смањивали његову моћ што су више могли, као што су покушали да униште све што је добро и истинито. Самим тим су и убацили тај концепт мерења која је еера више истинитиа који носи вечну поделу међу људима.

То су били феноменални људи из нашег народа који су свима нама пример, као што су и сада игуман Арсеније и други искрени верници и духовне вође народа. Али по мени, постоје други феномеални људи и свеци из других народа и религија. Свако има своје примере које следи и то тако треба и да буде. Не треба мешати ствари ко није за то, коме није дато да то ради као неки део његовог талента. Не треба само бити индоктрисан и заслепљен.


Само бих се убацио и питао где си читао то да ће Кина и Индија бити Православне?
Back to top
View user's profile Send private message
Bandini
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 03 Mar 2012
Posts: 421
Location: Лисабон

PostPosted: 01 Jun 2022 15:16    Post subject: Reply with quote

Не могу да се сетим... давно беше... Остало ми урезано у сећању као велики проемене које ће се дешавати у будућности... И то није био неки часопис него озбиљно штиво...
Back to top
View user's profile Send private message
Bandini
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 03 Mar 2012
Posts: 421
Location: Лисабон

PostPosted: 27 Jun 2022 14:16    Post subject: Reply with quote

Два линка на италијанском. Савет Европе је био данас и причао је Марио Драги из Италије. Навео је како ЕУ мења свој идентитет на много битан начин након свих ових година постојања. Да спроводе убрзани процес уласка за Украјину, Грузију и још неку земљу, као и да желе да на запдном Балкану буде 6 држава у ЕУ. Како више неће бити толико компликовано ући у ЕУ, да ће ''помоћи'' земљама које желе да уђу да спроведу промене које се од њих очекује на лакши начин.
https://www.youtube.com/watch?v=S2bB7Ljpjj4

То би могло да се прочита тако да ће бити још већи притисак на нашу земљу да се определи против Русије, као и да уђе у ЕУ. Може да доведе до озбиљнијих проблема, на утутрашњем или на спољашњем плану.


Други линк је текст са те конферецније са сајта италијанске владе. У првом делу се помиње могућност да милиони људе убрзо дођу у ситуацију у којој неће имати основних ствари за живот. То се одавно помиње и на много озбиљнијим духовним и мање духовним местима. Није лоше направити неке залих хране за једно 3 месеца за недајБоже. Exclamation
https://www.governo.it/it/articolo/consiglio-europeo-straordinario-la-conferenza-stampa-del-presidente-draghi/19991

А у зависности од начина живота, и лаких и тежих опијата, жестоког пића као и текућина од јечма и грожђа. Cool
Back to top
View user's profile Send private message
Bandini
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 03 Mar 2012
Posts: 421
Location: Лисабон

PostPosted: 18 Sep 2022 15:50    Post subject: Reply with quote

Прошле године Александар Дугин је објавио књигу Грејт авајкенинг вс. Грејт ресет.
Линк са коментаром о књизи
https://www.youtube.com/watch?v=0ACkrBkitqM

Овде линк за књигу са сајта који сам већ постављао раније. Има на њему неограниченог броја добрих књига и свако ко се региструје може да скине по 5 дневно, а ако се донира само 5 или 10 е. може се скидати и неограничен број књига свакодневно. Може и да се промени формат књиге у жељени, пре даунлода.
https://pt.book4you.org/s/great%20awakening%20vs%20great%20reset

Овде испод линк о нечему мало другачијем. Са италијанског канала Вазо ди Пандора. Политички аналитичар Давиде Роси, који је радио 15 так година у политици, написао је књигу о токовима новца које је пратио. Каже да тако може да се види како иза кулиса држава, и политчких полова може да се види како постоји нека већа моћ која управља политиком земаља која нема везе са оном која је званично предтстављена у медијима. Каже да је најлакше пронаћи те везе тиме што се прати ток новца.

Онда наводи примере у коликој мери су највећи светски фондови умешани у политику и економију Кине. Налазе се у свим већим институцијама. На 7 мин и 45 сек прелази на земљу која би, како каже, требало да буде највећи противник Запада у овом тренутку Русију, и наводи главну руску банку Сбербенк и каже да је 52% у рукама руске државе али све остало у инвестиционим фондовима који доминирају светом (о којима је писано раније) ЏП Морган, Блекрок и Вангуард. На 9 мин. тачно прелази на Гаспром и каже да је 50% код Руса док је остало у истим фондовима.

Норвешка банка је такође у свим главним банкама и фирмама у Кини и Русији, и њен председник ће за неколико месеци постати Јенс Столтенберг који је сада генерални секретар Нато-а. Значи генерални секретар Нато-а за месец два постаје председник банке која има огроман бизнис у Русији и Кини.

Линк. https://www.youtube.com/watch?v=7OHAqST4hBk

На крају, на 11 и 30 закључује да није тачно да су валде држава условљене и манипулисане финансијским моћницима, него су инвестициони фондови и финансијски моћници, уз владе земаља, војна индустрија и здравство, сви заједно део једне моћи која директно управља свима. Најбољи пример за то је Столтенбер који је био политичар као министар владе у Норвшкој, онда је био у војној индустрији у Нато-у, и сада постаје део финансијске моћи у норвешкој банци.

''Ми верујемо да живимо у земљама које се супростављају да би одбранили своје националне интересе док је у реалности све у рукама велике моћи малог броја људи која не прави никакву разлику између граница Русије, Кине и Запда. Од фундаменталне важности је ово знати, да не би били заслепљени и мислили да су добри на једној страни а лоши на другој, док је све једна игра огледала која можее да се разуме пратећи токове новца''.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    DELIJE.net Forum Index -> Срби и Србија All times are GMT - 1 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

View previous topic :: View next topic
Page 8 of 9

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Delije shop