DELIJE.net Forum Index www.DELIJE.net
Форум ДЕЛИЈА - навијача Црвене Звезде
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Звезда-Јанг Бојс

 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    DELIJE.net Forum Index -> Навијачке приче
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Делије Север
Ветеран


Joined: 31 Jan 2006
Posts: 1429

PostPosted: 02 Oct 2023 08:34    Post subject: Звезда-Јанг Бојс Reply with quote

Утакмица која може да врло лако буде пресудна у Лиги Шампиона за неки евентуални пролаз даље, утакмица која се чека, утакмица где треба да се покажемо у навијачком светлу најбоље што можемо...утакмица која се не пропушта! Морало би да свако место на стадиону буде попуњено, тако ће све имати смисла!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
ратник
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 27 Sep 2010
Posts: 15
Location: qq

PostPosted: 03 Oct 2023 18:01    Post subject: Reply with quote

Двомечом у овој сезони Јанг бојс нам се намеће као један од најчешћих противника у европским утакмицама. Барса, Бајерн, Ренџерс, па ето и њих...
Свима нам је још свеже сећање на ову утакмицу из 2019. и гол Вукановића, ал ја бих се вратио на ону, сада већ давне 2004. и упоредио ситуацију и нас онда и сад.
Био је и тад доста добро попуњен стадион, али је некако све деловало раштркано. Било је много људи који су долазили једном, два пута годишње на стадион, па и тад кад дођу терају неку своју политику. Не знам да ли су људи свесни колико је Север сада МОЋАН, компактан, униформисан. Остатак стадиона мање више може се рећи да прати корак.
Такође, тада је и резултатски био неки јако мучан период. Сва европска дешавања су се завршавала током лета у квалификацијама, или евентуално улети нека групна фаза Лиге Европе. Сањали смо тада Лигу шампиона!
И ево нас, ту смо. Мислим да нема потребе за неком стрепњом да ли је екипа спремна, да ли су појачања довољно добра.
Дај бре да уживамо у овоме што смо дочекали након свих ових година, да их прогута Маракана, да им покажемо где су дошли, да већ у тунелу схвате да немају шансе!
_________________
Хајте, хајте, Срби устајте!
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
Фабрицио
Ветеран


Joined: 04 Jun 2006
Posts: 1379
Location: Трибина "Бранислав Зељковић Зеља"

PostPosted: 05 Oct 2023 05:31    Post subject: Reply with quote

Можда и најслабије навијање у последњих 20 година.
Кореографија перфектна!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Паразит_н
ДЕЛИЈА


Joined: 13 Dec 2005
Posts: 102

PostPosted: 05 Oct 2023 07:19    Post subject: Reply with quote

http://www.delije-caffe.net/galerija/index.php?spgmGal=2023-2024/cz_Jang_bojs
Back to top
View user's profile Send private message
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13167

PostPosted: 05 Oct 2023 08:34    Post subject: Reply with quote

Фабрицио wrote:
Можда и најслабије навијање у последњих 20 година.
Кореографија перфектна!

Ајде прво од кореографије. Мислим да су ово кореографије које иду испред времена и да ће требати "обичним" људима времена да се навикну да љубав и страст према клубу могу на разне начине да се изразе. Сећам се тамо неке 2002. године када смо подигли шеталицу против Кјева са Победиником, другар је стицајем околности био на западу и слуша коментаре. Шта је ово? Ово је неки робот са птицом итд. Дакле, много је времена прошло да и они са других трибина могу да дођу на тај ниво да када виде силуету победника, оклопа, орлова...схвате шта је, али ово је да кажемо неки виши ниво и по мени барем, ово је ново поглавље у кореографијама. Колико ја знам, само још једна група је слику уметничку радила и то као шеталицу већински део, али далеко баналније од овога и контекст тотално другачији. Једноставно ова слика припада нама кроз деценије, провлачи се, и много је симболике у њој. Све у свему, урађено је нешто испред свог времена. Да се уметничка слика, једна од најпознатијих на свету, уради тако да сваком ко капира и мало навијање дубље, не може а да не изазове одушевљење, да мозаиком на трибини од 13000 људи, направиш нешто такво.
Што се навијања тиче јако тешка прича. Сви смо дошли по 3 бода и то је то. Сви параметри су говорили да смо ми фаворити и то дуелу са неким тимом у Лиги Шампиона! Ово је само по себи новост и ствар да не верујеш шта чујеш и видиш. До сада смо увек били аутсајдери, и слабије котирани. И цео тај амбијент који је створен, не баш добар почетак у првенству...створили су ту колективну свест да мора да се победи ова утакмица. И мислим да је то много утицало на навијање. А уз све то, у првом делу утакмице нисмо играли баш најбоље. Било је добрих момената, али сигурно да је нешто од оног на крају ушло и да је било 3-2, данас би и овакво навијање било "добро", "грмели смо" итд. Сигурно и резултат утиче на расуђивање какво је било навијање, а свакако да није било како можемо и умемо. Све у свему, набили смо себи неки непотребан притисак, не обезбеђује се у другом колу Лиге Шампиона тек тако треће место. Ништа још није готово, има да се игра иха хај. Тако да, идемо даље, следи Крагујевац. Како је јучерашња утакмица се ближила крају тако су наши стварно гризли на терену и деловало је као да играмо са неком домаћом екипом. И можда баш тај крај утакмице буде окидач да крене коначно онако како је и кренуло у припремама.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13167

PostPosted: 05 Oct 2023 09:04    Post subject: Reply with quote

Code:
https://www.telegraf.rs/sport/fudbal/3760908-svajcarci-isprozivali-delije-posle-utakmice-izraelci-bili-glasniji-cak-ni-pocetak-meca-nije-bio-zastasujuc

Ево како се доприноси томе да је јучерашње навијање било нагоре у 20 година како каже другар. Замислите ви говна од новинара који јуре шта Швајцарци пишу о навијању, па се дрзне да коментар ко зна ког дегена стави као насловну страну од свега што се дешавало, овом говнарском листу је прва и ударна вест на спортским страницама ово. И онда како неко да размишља другачије? Па одеш у коментаре па видиш "како је то некад било раније", "ови данашњи не знају да навијају", "врте само 3 песме"...итд. Види се из авиона да их пола ни није било на утакмици. Али ето, овом говнарском порталу смо некако на тапету. Дал тамо раде комшије или њихова родбина, не знам, али сигурно ово да стоји дан након утакмице, где је био пун стадион, свакако не иде. Да на овај начин деградира неки мајмун са овог портала Маракану и њен култ, тешко ће то да иде. Са неким новинаром из Швајцарске. Сад, после овог текста ствите још једном прст на чело, па видите сами са собом дал је навијање било баш толико лоше. И Клоп је рекао након Ливерпула да је атмосфера била као и свуда. Што се тиче навијача Макабија, они стварно добро навијају и права су реткост у Европи, али том стадиону помаже нереална акустика и кров изнад целог стадиона. Видели смо и Италијане и Грке и многе друге, свакако једно од најбољих издања против нас јесу навијачи Макабија. Након њих неки Ајброкс и Глазгов. Али то је небитно у овом тексту, поређење Маракане и Макабија је нешто што једноставно не узимаш за озбиљно. Маракана док је звонила и док је градила своје име, питање дал је у Израелу постојало навијање.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13167

PostPosted: 05 Oct 2023 10:00    Post subject: Reply with quote

Code:
https://www.novosti.rs/sport/fudbal/1288043/taj-pakleni-tunel-svajcarci-ismevaju-navijace-zvezde-zale-zbog-remija-beogradu

Има их још....
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13167

PostPosted: 05 Oct 2023 10:08    Post subject: Reply with quote

Да се вратимо ми на наше "лоше" издање.









Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Фабрицио
Ветеран


Joined: 04 Jun 2006
Posts: 1379
Location: Трибина "Бранислав Зељковић Зеља"

PostPosted: 05 Oct 2023 10:19    Post subject: Reply with quote

То што пише неки дебил од новинара или нека сисица на коментарима ме не занима.
Оно што ја желим је да навијање не зависи од резултата. Утопија? Можда.

Али, према мом мишљењу је синоћње издање било врло лоше. Разни фактори су можда утицали на то али кажем, надам се да ће то једном престати.
Јер увек има нешто.. Примљен гол, очекивања, Терза, Бахар сто кураца... Ок, али то није суштина.
Мора да се навија без обзира на све.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
bob-ant
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 29 Aug 2006
Posts: 618
Location: на пар км од Маре

PostPosted: 05 Oct 2023 11:29    Post subject: Reply with quote

Стандардно за Европу,јбг..тешко ми је било мало кад је кренула "рачунајте на нас" кад сам сконтао који је број људи који не само да нису на домаћим текмама,него ни не испрате на клиповима новитете..мисим да је на северу било бар 3 хиљаде људи преко капацитета,због гужве на пролазима је стално било на граници инцидента,ваљда су сконтали ти људи да мора на време да се дође јбг.
Углавном,слика која је отишла са севера Маракане јуче је свакако одушевила оног ко има очи да види,а за индијанце из Телеграфа ме боли баш,ко њих још схвата озбиљно..они се разумеју у навијање колико и Марица у кривог стојка
Back to top
View user's profile Send private message
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13167

PostPosted: 05 Oct 2023 12:19    Post subject: Reply with quote

Не пише Телеграф, него преноси шта неки дебил пише. То је поента. И много велика разлика.
Наравно да на европским мечевима увек нешто утиче, када нас има рецимо 10000 стандардних, по некад 15000 али то је то, шта очекивати када је 45000 на стадиону ако не и 50000? Па то је то кад кренемо "рачунајте на нас" пропорциј. Зато, док нас не буде 20000 на свакој утакмици, у 5. лиги. на 5. месту у првој, на првом месту 10 година...ништа се значајније неће променити на европским мечевима. Ова утакмица је стандардна за овакав резултат и очекивања и нема шта да нас чуди нешто. Нико из овога и овог стања Звездаша не може да ишчупа више. Ове ствари се мењају на Јавору, Раднику, Радничком, Пазару...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13167

PostPosted: 05 Oct 2023 14:24    Post subject: Reply with quote

https://www.youtube.com/watch?v=qlnyS5VsdtQ
1.20.
То је то кад људи науче да могу све да очекују на трибини. Само разумевање кореографије и то са севера...је већ победа за Звездашки корпус, који из овога може да изађе само са још већом колективном свешћу, да се опере мозак мало од "звезда гранда" или којекаквих максираних опасних глава по кореографијама које се виђају широм Европе...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
В. Зайцев
Ветеран


Joined: 09 Dec 2003
Posts: 1406
Location: Борча-СРБИЈА

PostPosted: 05 Oct 2023 22:00    Post subject: Reply with quote



Back to top
View user's profile Send private message
lucky luciano
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 03 Feb 2013
Posts: 642
Location: Под Везувом

PostPosted: 05 Oct 2023 23:09    Post subject: Reply with quote

Винсент Ван Гог јеботе. Највећи сликар постимпресионизма био би импресиониран сигурно да може да види ово. Север много испред свог времена! Нема речи за ово!
_________________
Цигани лудаци!
Back to top
View user's profile Send private message
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13167

PostPosted: 06 Oct 2023 10:48    Post subject: Reply with quote


Иако је сама слика по себи и њен назив довољан мотив, ипак сам назив има дубоку прошлост у нашој историји. Овај чланак је један од многих, кроз који се повезује наш клуб са називом ове слике, где се јасно види и да је пре овога, ово била пракса да се организују овакве журке. Оваквих чланака има доста па и од почетка 2000. година, па и на даље где су и стране новине и коментатори сами препознавали са чиме могу да пореде неке вечери које су остале упамћене широм света по ономе што се дешавало на нашем стадиону. Тако да, није ово случајност и подударност само имена слике са називом нашег клуба, много је више од тога. Занимљиво је видети шта се средином 60 их могло наћи као назив за неки догађај и које су мотиве узимали. Када се упореди са данашњим временом сигурно свако може да схвати посрнуће када оде на "Лукас", "Блејвоч", "фристајлер","ривер"...итд.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    DELIJE.net Forum Index -> Навијачке приче All times are GMT - 1 Hours


View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Delije shop