DELIJE.net Forum Index www.DELIJE.net
Форум ДЕЛИЈА - навијача Црвене Звезде
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

ЦЗ-Војводина - КОНЦЕРТ 21.10.
Goto page 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Next
 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    DELIJE.net Forum Index -> Навијачке приче
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Делије Север
Ветеран


Joined: 31 Jan 2006
Posts: 1428

PostPosted: 23 Sep 2015 12:19    Post subject: ЦЗ-Војводина - КОНЦЕРТ 21.10. Reply with quote

Прошло је пет година од последњег хуманитарног концерта на Маракани. Многи су разлози томе, много се тога у међувремену догодило. Дошло је време да се пропуштено надокнади. Дошло је време да у тешкој ситуацији за Црвену Звезду и за Србију, направимо концерт који ће се препричавати годинама и о којем ће се писати као о концерту после којег је све почело.


21.10. ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - ВОЈВОДИНА 17ч. и 30м.

Много је разлога за долазак на утакмицу са Војводином и останак на концерту после ње. Фудбалски и навијачки дерби, музика коју сви волимо и помоћ најугроженијим Србима у енклавама на Косову и Метохији. И најважније: порука Србима који су остали да нису сами!



ДЕВЕДЕСЕТЕ - 357 - ИВАНА ЖИГОН И КОСОВСКИ БОЖУРИ - ГОРДАНА ЛАЗАРЕВИЋ

Овај концерт разликоваће се од претходних по много чему, али оно што свима прво упада у очи јесте нови музички правац уведен у репертоар. Денс музика деведесетих и оригинални извођачи музике тог периода, нека остану за сада изненађење за све.
О осталим учесницима и њиховим музичким величинама, излишно је трошити речи. Водитељи програма биће наша браћа ТХЦ Ла Фамилија. Концерт ће бити весео, али и емотиван, тако да 21. октобра на Маракани можете очекивати вече које ћете заиста памтити.



ЦЕНА КАРТЕ ЗА СЕВЕР: 400 ДИНАРА

Улазнице за северну трибину пред којом ће бити организован концерт коштаће 400 динара. Ценећи сложену ситуацију у клубу, навијачка група Делије Север инсистирала је да 200 динара колико би коштала карта за Север на овој утакмици, остане клубу као приход. Осталих 200 динара, намењено је најугроженијим породицама на Косову и Метохији. Важно је напоменути, да пропуснице за северну трибину неће важити тај дан.


Према томе Делије, нема више шта да се чека. До концерта је остало мање од месец дана, убацили смо у пету брзину, боримо се и за клуб и за Србију! Овим концертом морају да се надокнаде сви претходни пропуштени и да се поставе темељи за будућност Фондације Делије! Да се памти!

ЗВЕЗДА СРБИЈА КОСОВО МЕТОХИЈА!


Last edited by Делије Север on 08 Oct 2015 07:34; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Делије Север
Ветеран


Joined: 31 Jan 2006
Posts: 1428

PostPosted: 01 Oct 2015 08:24    Post subject: Reply with quote

Рума:


Сремска Митровица:
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Делије Север
Ветеран


Joined: 31 Jan 2006
Posts: 1428

PostPosted: 01 Oct 2015 08:28    Post subject: Reply with quote

Бачка Топола:


Пљевља:
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
ΔΥΤΙΚΗ_ΣΕΡΒΙΑ
Ветеран


Joined: 11 Dec 2006
Posts: 1798

PostPosted: 02 Oct 2015 22:50    Post subject: Reply with quote

Утакмица против Војводине је највећа препрека до краја полусезоне да останемо на овако огромној бодовној предности у односу на Партизан... Притом, фудбалски и навијачки дерби! Да не говоримо о ситуацију у клубу... Има ли потребе да се наглашава колико је важно да се сви тога дана појавимо на Северу?!

ИМА!!! Има јер осим борбе за титулу овог дана води се још једна велика борба, борба за опстанак нашег српског народа на својим вековним огњиштима на Косову и Метохији! Има она чувена реченица из филма "Косовски Бој", када Кнез Лазар Левчанину каже: "Мислиш далеко је Левач од Косова, а Косово ће ти сутра стићи у Левач"... То је најприсутнија бољка данашњег Српства, тако је много "Левчанина" који мисле да су ушушкани тамо где су, где год да су. А да ли смо уопште свесни колико је све повезано?! Руси, кажу, у Сирији бране врата своје отаџбине а где је Сирија а где Русија... А нама је непријатељ зарио канџе у недра и хоће срце да нам ишчупа из груди а ми и даље калкулишемо... Кажу да ако почнемо да стварамо породице са четворо деце у просеку, да бисмо имали шансе да око 2050. године зауставимо тренд негативног природног прираштаја. Војводина, Рашка, Прешево и околина, Црна Гора, Република Српска, Крајина, Косово и Метохија, Јужна Србија. Где смо ми као држава или као народ у односу на ове територије, где данас, где сутра? Параде, Ријалити, испирање мозгова, школство, здравство, економија... Трпимо жестоке ударце са свих страна, лелујамо се и само што се нисмо стропоштали на земљу...

Али не смемо да посустанемо и да се предамо! Борба се води до последњег тренутка! Најгоре што може да се догоди јесте да се предамо и препустимо стихији. Српски народ је већински то одавно учинио. И ми Делије осећамо терет те народне клонулости али не смемо да јој се и сами препустимо јер кад би се то догодило, онда бисмо знали да је угушена свака жива ћелија српског организма. Најважнији удео сваког од нас на концерту није ни новац који ћемо дати за карту и којим ћемо помоћи, нити песме које ћемо певати... Највећи удео је у самом чину појављивања на том месту у том тренутку! Јер када се нађемо те вечери на том концерту, не морао ником ништа да говоримо, не требају нам никакве пароле, песме, гласније и јасније од свега наше присуство на том месту у то време говориће - е па неће моћи! Не дамо!!!

СВИ НА КОНЦЕРТ!
_________________
Обновимо цркву у Љевоши:
https://www.youtube.com/watch?v=kbac0MAsnww&feature=youtu.be
Back to top
View user's profile Send private message
незнани
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 02 Sep 2011
Posts: 483

PostPosted: 04 Oct 2015 15:05    Post subject: Reply with quote

Због обавеза наших, а и играча Војводине према младој репрезентацији утакмица и концерт се померају са среде на петак! Остало све остаје исто!

ПЕТАК 16.10.2015. 17ч. и 30м. СВИ НА МАРАКАНУ!


Last edited by незнани on 06 Oct 2015 16:02; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Делије Север
Ветеран


Joined: 31 Jan 2006
Posts: 1428

PostPosted: 05 Oct 2015 21:00    Post subject: Reply with quote

Чачак:

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Делије Север
Ветеран


Joined: 31 Jan 2006
Posts: 1428

PostPosted: 05 Oct 2015 21:02    Post subject: Reply with quote

Пожега:

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Гишка
Ветеран


Joined: 18 Oct 2002
Posts: 1560

PostPosted: 06 Oct 2015 07:07    Post subject: Reply with quote



Врло добро знамо сви у каквој ситуацији се налази српски народ и наше светиње на Косову и Метохији. На жалост, још боље знамо и видимо однос тренутне али и претходних власти према нашој светој земљи и колико их боли она ствар за све. Дај барем ми да на делу покажемо како треба и како МОРА да се односи према својој земљи, свом народу и својим светињама!

Браћо, свако али буквлано свако од нас је организатор концерта! А као организатори имамо и следеће задатке:

- долазак на утакмицу и концерт и мобилисање свих наших људи из сваког могућег града и места у Србији, Републици Српској, Црној Гори, Старој Србији, Крајини, Европи...

- обавестите пријатеље, познанике, рођаке о концерту како год знате и умете, ако нису људи који долазе на утакмице нека дођу на концерт! Ако не, минимум нека купе карту, па све и да навијају за неки други клуб

- поред продаје улазница, донације за помоћ Косову и Метохији прикупља се и путем рачуна Фондације Делије 105-3206-14, АИК Банка. Такође, треба да дођемо до фирми, продавница, великих и малих компанија које би били спонзори концерта. Ако имате предлоге и контакте са фирмама јавите на: fondacijadelije@gmail.com

СВАКО ОД НАС ЈЕ ОРГАНИЗАТОР И САД ЈЕ ПРИЛИКА ДА УРАДИМО НЕШТО ПЛЕМЕНИТО ЗА СРПСКИ НАРОД НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ!

СЛОГА БИЋЕ ПОРАЗ ВРАГУ!

Back to top
View user's profile Send private message
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13167

PostPosted: 06 Oct 2015 07:47    Post subject: Reply with quote

Две битке један дан! Можда и три! Ово о давно нисмо имали као изазов! Војводина сама по себи је атрактивна утакмица, концерт који нисмо имали 5 година, и на крају ишчекивање промена у клубу! Много је мотива да се дође на ову утакмицу. Да видимо колико нам је стално стварно и до клуба у сваком облику, али и до Српског народа! Нема лажи нема преваре! Колико нас буде, то је то! Да видимо како изгледа кад је улазница за север цене као што је за запад. Неки ставе на све трибине улаз као за запад, а своју пусте џабе, па опет не могу да скупе трећину трибине....ми морамо да покажемо шта је то што је грађено на здравим темељима, и да брига о Србима са Косова није наш "маркетинг", већ да то радимо из срца! Зато као што каже брат Гишка, свако од нас је организатор овог концерта! Свако ко је био прошлу утакмицу треба да доведе још људи, да попунимо трибину у најтежим условима до сад! То ће бити порука каква о давно није послата са наше трибине. Опустили смо се мало, клонули дуохом што се тиче Косова, једна генерација је била "у гасу" и то пратила како треба. Настало је затишје неко, и немој да дозвољавамо да нам нове генерације одрастају без овог много битног животног додатка! Зато ово схватите најодговорније могуће, па да видимо од чега смо направљени!
СВИ НА ВОЈВОДИНУ, СВИ НА КОНЦЕРТ!!!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Делије Север
Ветеран


Joined: 31 Jan 2006
Posts: 1428

PostPosted: 06 Oct 2015 10:17    Post subject: Reply with quote

Херцег Нови:


Шабац:
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
ΔΥΤΙΚΗ_ΣΕΡΒΙΑ
Ветеран


Joined: 11 Dec 2006
Posts: 1798

PostPosted: 06 Oct 2015 23:11    Post subject: Reply with quote

Ове фотографије су ме мало подсетиле на период иза нас, кад многи који данас иду на Север нису још почели због свог дечијег узраста, а камоли интересовали се за тако озбиљне теме. Ова утакмица на којој смо упалили димове у српским бојама и истакли паролу И НАШ ГЛАС ЗА КОСОВА СПАС одигравала се неколико дана иза несрећног 17. марта 2004. када су терористи запалили и оскрнавили 34 древне српске светиње, претерали више хиљада људи и више њих побили, и попалили ко зна колико домова... Наши људи су се одазвали својој светој дужности да стану уз своју браћу на бранику отаџбине и ту утакмицу гледали са севера али косовске земље а не нашег стадиона. Прилике су биле такве да иза тога није било сукоба али Делије су понудиле и том приликом оно највише што имају за свој народ, своју отаџбину. Било је (не)прилика и касније све до недавних барикада да се одлази "на српска поља на поља бојна" и Делије су знале где им је место. Данас имамо озбиљну битку у виду овог концерта који је пред нама! То је такође једна ратна операција, један ратни изазов. Од нас се овог пута не тражи да заложимо оно највредније што нам је дато односно своје животе, али се тражи да из све снаге прионемо на посао довођења људи на овај догађај! Много пута сам се у себи љутио на организације које праве нека национална дешавања, колико год да им је честита намера, а кад на њих дође јако мали број људи. Тужно је видети поворку од 30-40 људи који протествују за првокласну националну ствар. Није да је нашем народу толико мало стало, него живимо у времену презасићености догађајима и информацијама, па кад се на то дода свесрдни и непоштедни труд непријатеља на нашем терену, онда није чудо што се не може лако скупити српски народ на једном месту, ма шта да је у питању. Али ми зато не срљамо, браћо, овакве догађаје имамо једном годишње или чак једном у више година. И управо зато морамо да напунимо Север као да нам је свима последњи пут у животу! Ово је мисија сваког од нас! Дајте да дечица коју ћемо довести из косовских енклава памте овај догађај читавог живота, да осете како је живети у слободној Србији! И ако није слободна, Маракана ће бити оаза Српства као што увек и јесте, где Српство увек дише пуним плућима! Нека се и голови најеже кад загрми српска песма Космету те вечери! Каже песма да је слобода идеал Српског рода... Мало је периода у историји када је наш напаћени род био у потпуности слободан... Али можда никада као данас није био успаван. Слободу нисмо ни раније имали али смо је свим својим срцем желели! Живели и борили се за њу! Па светске империје су пропадале, границе се прекрајале, народи се померали... Ко нас је то тако умешно натерао да поверујемо да смо изгубили неку територију?! Изгубили смо само оно чега смо се одрекли, а ми се Космета одрећи никада нећемо док год постоји један Србин под небеским сводом! А овај концерт је прилика да се окупимо сви ми који НЕ ДАМО КОСМЕТ и да то покажемо целом свету! И оним доле узурпаторима, и вредним окупаторима са домаћим испоставама који прате и вагају све наше кораке и држе мераче успаваности све време у рукама, и највише од свих, нашем народу који носи огроман терет на својим плећима без братске утехе. Да им покажемо шта каже Србија!
_________________
Обновимо цркву у Љевоши:
https://www.youtube.com/watch?v=kbac0MAsnww&feature=youtu.be
Back to top
View user's profile Send private message
Делије Север
Ветеран


Joined: 31 Jan 2006
Posts: 1428

PostPosted: 07 Oct 2015 08:29    Post subject: Reply with quote

Звечан:


Косовска Митровица:
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
НовиБГ
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 08 Jul 2010
Posts: 461

PostPosted: 07 Oct 2015 16:11    Post subject: Reply with quote

"Derbi meč 13. kola Superlige između Crvene zvezde i Vojvodine ponovo je odložen. Iako je prvobitno bilo odlučeno da se ova utakmica zbog obaveza brojnih reprezentivaca u oba tabora odigra odigra 16. oktobra, došlo je do novog pomeranja, pa je definitivni datum odigravanja ove utakmice 21. oktobar."
Back to top
View user's profile Send private message
Гишка
Ветеран


Joined: 18 Oct 2002
Posts: 1560

PostPosted: 08 Oct 2015 07:30    Post subject: Reply with quote

Браћо, све вам је јасно зашто се дешава то што раде са померањем утакмице. Дај да добију наш одговор на крцатој трибини. Север прима скоро 13.000 људи, пропуснице неће важити, тако да ће благајна имати пуне руке посла!
Back to top
View user's profile Send private message
Земо
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 08 Sep 2012
Posts: 94

PostPosted: 08 Oct 2015 08:39    Post subject: Reply with quote

Па ја не знам стварно коме је у интересу да ово ради? Колико требаш бити лош човек, тј људско говно да се са овим стварима зајебаваш?
Али ако су мислили да ће на овај начин да осујете наш циљ, мало су се зајебали... Једино што треба да им поручимо је: ХВАЛА ВАМ НА МАРКЕТИНГУ! Само нек се пише у новинама о концерту... А и дали су нам још 5 дана форе да доведемо више људи.

21. 10. СВИ ЗА КОСМЕТ!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    DELIJE.net Forum Index -> Навијачке приче All times are GMT - 1 Hours
Goto page 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Next

View previous topic :: View next topic
Page 1 of 11

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Delije shop