DELIJE.net Forum Index www.DELIJE.net
Форум ДЕЛИЈА - навијача Црвене Звезде
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Звезда-Лајпциг
Goto page Previous  1, 2, 3
 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    DELIJE.net Forum Index -> Навијачке приче
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13167

PostPosted: 10 Nov 2023 19:49    Post subject: Reply with quote

Нека, не треба нам нови Толе или не знам шта да би дошли опет људи на стадион. Шта ће ми кад знам већ шта је то. Прошли пут сам мислио то је то, изградила се прича, овако...нека не требају па да опет нестану.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
данило
ДЕЛИЈА


Joined: 28 Jun 2012
Posts: 129

PostPosted: 10 Nov 2023 20:13    Post subject: Reply with quote

Мене занима шта је то култура доласка на стадион? Устанем госпођи у превозу, не пљујем по улици, јављем се свима са добар дан,све то док идем на стадион?
Људи немају навику да долазе само из једног разлога, не воле фудбал.
Дођу кад је неки атрактиван противник или неко време док су у гасу да су навијачи и крај. Ту се прича завтшава. Све из разлога јер су ту из погрешних побуда.
Што се тиче звиждука у 8, ако прочитате само наслове ових дана све ће бити јасно.
Нећу баш 100% тачно пренети али суштина је ту:
- Бахару је "ова" утакмица ултиматум
- Заседала управа нико се не оглашава о кривцу
- Велика криза у звезди
- Марину су сви криви,нема њехове одговорности... итд. у том контексту.
У последње време хајка се по медијима добро повела против Звезде
Back to top
View user's profile Send private message
Буљави
ДЕЛИЈА


Joined: 05 Dec 2011
Posts: 234
Location: Београд

PostPosted: 10 Nov 2023 20:40    Post subject: Reply with quote

Брус Ли, шта причаш о Звезди са човеком који 90 минута годишње обиђе Маракану? Већ неко време штелујем себе да не улазим са дежурним критичарима и навијачима из фотеље у приче о Звезди и верујем да тиме радим нешто добро за комплетно звездаштво. Време ће показати, то је неки мој лични експеримент...Напоменем само да док не дођу на утакмицу немамо шта да причамо на ту тему, без љутње и расправе.
У неком ранијем коментару сам написао да ми појам културе одласка на стадион "глуп и небулозан" и стојим иза тога, јер ми праћење Звезде нема везе са културом и нечим што сам научен да радим, има ми везе само са личним осећајем. Имам потребу да пратим и бодрим Звезду, не доживљавам је као површну забаву.
Џабе кудимо заблуделе и залутале људе, питање је да ли можемо да допремо до њих, да ли постоји начин. Те приче "да идем то да гледам?", "шта ћу тамо са онима што примају плату?", "нећу ћу са онима који раде за вучића", мени немају везе са мојим трипом везаним за Црвену Звезду и пошто сам ја "небитан" звездаш вероватно и у туђим очима, не дозвољавам им да се размашу и чекам да видим резултате оваквог мог приступа. Какве везе било ко има са мојим одласком на стадион, каква дебилна замена теза, пребацивање лопте...
Само треба волети. Осећати и волети...и онда је то права ствар. Боље концентрисати енергију или бар већи део ње на ово што је тренутно ту. Гајити, развијати, заливати емоцију према игри, према певању, према дружењу и онда сачекати да видимо какве плодове имамо да убирамо. Живели и здрави били!
Back to top
View user's profile Send private message
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13167

PostPosted: 10 Nov 2023 21:36    Post subject: Reply with quote

Увек смо били нечији немој да бринеш. Дал Слобини, дал Џајини, дал Лукићеви, Весићеви, Вучићеви...плаћеници смо од постојања ту нема спора. Тако да, то су неке ствари које једноставно никада нећемо променити ако гледамо ту глобалну слику. Замисли неко да ти каже, е, они су па било шта позитивно? Нема тога и немој да се људи надају. Увек ће се вртети нека неисправна прича, па ево Црква, буквално не постоји ништа даље од тога, толико је на удару толико људи се дрзне да даје коментаре да пљује, да вређа...шта је једна навијачка трибина онда? Треба научити живети са тиме, то је "нормално" и колико год да боли, огуглаш на бол и видећеш да у једном тренутку они што пакосте, буквално ако си исправан кренуће погнуте главе да се приближавају по ободима поново. Битан је осећај међу нама, то тешко може да се штелује, тешко може јединство на силу, да се фолира...једноставно ако унутрашњи осећај каже овде је добро...немој ни да слушаш са стране шта се прича.
Култура одласка на стадион, тако смо је крстили, може да се зове што се мене тиче ЖИВОТ, како год га назвали, то је то када једноставно не можеш да замислиш живот а да ниси на утакмици када игра твој клуб. Па како год то неко назове, може свако за себе да му надене име, али ето ми смо то овде прекрстили у "културу одласка на стадион". Има много смисла да се тако зове, али формулација уопште није битна, него оно што носи тај живот.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Буљави
ДЕЛИЈА


Joined: 05 Dec 2011
Posts: 234
Location: Београд

PostPosted: 10 Nov 2023 22:08    Post subject: Reply with quote

Ја сам и даље Џајин! icon_notworthy
Јебига, апсолвирали смо да су људи махом трачаре и да више гледају у туђе двориште него своја посла. Опет понављам, не видим какве то везе има са идењем на утакмице, тј. измишљање небулозних оправдања. А и кад дођеш ај мало да звиждим, напушавам и избацујем личне фрустрације.
Рекао си да ти се против тсца и Радника учинила боље атмосфера и енергија, коп је стварно био компактнији без јурњаве по трибини и неког "намештања", и ту онда видимо чисту навијачку побуду! Увек верујем, а сад сам сигуран да ћемо надаље имати све бољу и бољу енергију на трибини и то је баш то где очекујем "плодове за убирање". Свестан сам колико бројност игра битну улогу у целој овој нашој причи, али она ће доћи као логична последица свега онога што смо ми у бити. Некад је добро и кад те одбаце, искулирају, прокажу...ојачаш, а и боље видиш ствари за времена што долазе.
Back to top
View user's profile Send private message
DelijeBB
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 20 Apr 2015
Posts: 27
Location: Београд

PostPosted: 10 Nov 2023 22:36    Post subject: Reply with quote

Утакмица против Лајпцига, сва деца око мене (од 15 до 20 година), њих 80 одсто не отвори уста. Само гледају утакмицу и то је то. Како објаснити тој деци да смо ми ти који гурамо играче напред, а не да игра на терену диктира и води наше навијање. Пола сата пре утакмице ликови масовно звижде, нико не разуме коме. Многи не схватају да долазимо због нашег клуба, а не због противника.
_________________
ЖИВИШ ЈАГОДА!
Back to top
View user's profile Send private message
Брус Ли
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 21 Jul 2022
Posts: 53

PostPosted: 11 Nov 2023 08:38    Post subject: Reply with quote

Да одговорим брату Буљавом са малим закашњењем.
Лично мислим да је битна борба за сваког човека који би можда и дошао једном годишње на стадион, колико год се чинило да су некад такви разговори бескорисни. Ако тај неки имагинарни евро навијач види да си исправан, да ниси неки Индијанац и клошар, да помажеш нашу браћу и сестре преко фондације, и да ти је "трип" скроз исправан, верујем да ћеш га барем мало заинтересовати да дође на стадион ван европске сезоне.
Наравно, постоје људи којима не можеш нацртати ни да је небо плаво и трава зелена, али разговор некад са људима који нису део навијачке приче, може бити и те како користан колико год се некад чинило да то није тако.
Камо лепе среће да је нама све бајно на домаћим утакмицама,него имамо проблем и са доста њих што долазе редовно на стадион, па се не знају ппрадовати голу јер ћемо сигурно добити утакмицу, дођу да изблеје и прошетају нови нф шушкавац итд.
Тако да без љутње, ал не мислим да то што не причаш са таквим људима чиниш добру ствар за звездаштво, јер јбг ипак какви год ти људи били они већински пуне стадион, а верујем и да они могу да се заинтересују за домаће утакмице колико год то немогуће изгледало.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    DELIJE.net Forum Index -> Навијачке приче All times are GMT - 1 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3

View previous topic :: View next topic
Page 3 of 3

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Delije shop