DELIJE.net Forum Index www.DELIJE.net
Форум ДЕЛИЈА - навијача Црвене Звезде
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

КОРАК НАПРЕД!
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 56, 57, 58
 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    DELIJE.net Forum Index -> Навијачке приче
View previous topic :: View next topic  
Author Message
УлтрасЛондон
Стара гарда


Joined: 15 Oct 2002
Posts: 4146

PostPosted: 03 May 2015 10:53    Post subject: Reply with quote

Јеби га већ је обрисан упис од Панчевца али нек стоји ово моје горе јер поента је на крају...
_________________
https://www.youtube.com/watch?v=XE-f-Ng_cUA
Back to top
View user's profile Send private message
Иницијатор
ДЕЛИЈА


Joined: 18 Apr 2014
Posts: 124

PostPosted: 03 May 2015 13:17    Post subject: Reply with quote

Ова писанија нема никакве везе са насловом ,,Корак напред" ...
Тема која сад треба да буде најчитанија и са највише КВАЛИТЕТНИХ уписа...
Пишем сад овде у циљу давања неких идеја и сугестија, неко ће можда рећи да су то ствари за 4 зида али ово је форум, ако се укључе људи који имају шта да кажу може то бити квалитетна дискусија..
Мислим да мало спустила лопта, што је добро, само смирени и са правим идејама се може напредовати...
Људи све виде и осећају, треба рећи јесте избачени смо из Европе, не игра се леп фудбал, мања је посета...
Прва ствар је да се треба вратити неко поверење и између самих навијача са Севера, а онда и Севера и остатка стадиона...
Немој да се лажемо, та нека равнодушност и незаинтерованост је настала на почетку сезоне јер су људи очекивали неку бурнију реакцију групе после избацивања..
Исто је и по питању доласка Терзића, нису људи будале, знају ко је он и за шта су га везивали...
Треба објаснити како и шта, отворено рећи све...
То је још једна сугестија везана за позив на стадион...
Има оних који ће увек долазити али о такви као да долазе чисто да се појаве, никакво зезање, спонтаност...
Е али ту су они којима треба позив и мало наговарања, а у тим ситуацијама фраза ,,сви на стадион" више не пије воду...
Треба прићи на неки други начин и људи треба да долазе не из наговора или неког ината и морања већ да барем мало осећају сами зашто су на трибини тај дан, а предуслов за то је здрава и транспарентна ситуација у клубу.
Могао би можда да се организује као и пре неколоко година неки скуп или сабор Делија али и Звездаша...
Да се мало регрупишемо и покренемо Звездашку лавину...
Back to top
View user's profile Send private message
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13161

PostPosted: 03 May 2015 13:29    Post subject: Reply with quote

Не вреди, већ је писано, објашњавано зашто је тако како јесте сада, али то људима није довољно. Како крене мало са успесима....све се заборавља, како крене низбрдо...ајмо све из почетка, као да никада ништа није објашњавано и цртано. Према томе...ситуација је таква каква јесте, сигурно да има боље и да може боље...Делије не би гледале немо и пропуштале такве шансе. Зато остаје да људи или верују или не верују...да буду чврсти до краја...или да траже изговоре и разлоге да се што пре разочарају. Ако неко мисли да је људима лепо што је стање какво јесте....тај се дебело вара.
Нема шта ми да "се лажемо"....ми нисмо на томе градили причу никада и зато и постојимо још увек! Много су људи од себе давали да би се тек тако "лагали".
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Генералштаб
Стара гарда


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 13161

PostPosted: 28 May 2015 14:49    Post subject: Reply with quote

После пар дана, ред је да се ово стави у ову тему. Утакмица где се шампион знао већ 3 кола пре! Утакмица где је 2 сата пред почетак кренула провала облака, која је тек стала 5 минута пред почћетак утакмице. Дакле, сви који су кретали на утакмицу имали су у глави да ће киснути све време, јер је изгледало као да ће 3 дана да пада узастопно! Никакви позиви нису рађени сем на претходној утакмици где је било упола мање људи! Група није изашла у јавност дан раније и позвала да се људи масовно појаве на стадиону како би исказали негативан став према управи,а дубоко верујем да би било бар још пар хиљада да је тако било, већ је остављено тако како јесте, да дођу само они прави, који ће стајати иза Звездиног грба и парола које је север изнео. 4000 људи, ултраса, у овом тренутку, на оволико неповерење и бес међу људима....мислим да је ова утакмица много тога преломила....наравно у нашу корист. Цео њен садржај и смисао целе утакмице, као да смо славили нешто, као да смо победили не знам кога....тако се вероватно осећао свако од нас када је кренуо кући јер је био испуњен јер је знао да смо урадили праве ствари....солидан број људи, кореографија, пароле, димови, нове песме које се из срца певају, млађи нараштаји навијају са севером....много тога се десило позитивног на тој утакмици, и после неког времена осетио се тај прави дух севера! Будите се Делије, нови изазови нас чекају, и добри и лоши, али ми морамо да будемо онакви какви смо научени!



Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
звездале
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 01 May 2011
Posts: 684

PostPosted: 28 May 2015 15:42    Post subject: Reply with quote

јасно је да се за све што треба да се промени или подржи мора доћи на стадион. седењем код куће и кукањем, ништа се не постиже. можемо ми да се слажемо или не са управом или играчима, игром или тактиком, али стадион је место где се то испољава, а не фотеља.

хајде да кренемо да се враћамо на стадион лагано, сезона почиње врло брзо, хајде свако да учини нешто по том питању.
Back to top
View user's profile Send private message
Гио Делија
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 07 Jul 2011
Posts: 53
Location: куда иду људи као ја

PostPosted: 28 May 2015 16:08    Post subject: Reply with quote

Север је на овој последњој утакмици био на великом испиту,можда и највећем у последњих пар година,још од почетка мобилизације.Људи који су дошли против Младости су сасвим сигурно оно на шта Север и Звезда могу да рачунају у будућности без обзира на све,људи који без позива и додатног објашњења долазе да испрате једну од најнеуспешнијих генерација у историји клуба.
Тај видљив пад у бројности не само на Северу већ и на осталим трибинама се,поред очајног фудбала,може донекле објаснити и губитком воље и наде за променама.Ми смо и 2009,2010 имали лош тим,управе такође али се осећао тај замах који је мобилизација направила,инат који су Звездаши показивали свим душманима који су желели да нам клуб маргинализују и униште.
Мора се разумети и тај пад у бројности,који ја наравно не оправдавам,али који разумем јер некад мораш пасти на дно да би поново устао.Зато и мислим да је ова утакмица прекретница за Звездаштво и наш клуб јер је група показала огромну зрелост,где је порукама управи одговорила свим неверним Звездашима који су сумњали у њу и јер је показала да је заиста последњи бедем одбране клуба.
Делије,ову паузу морамо паметно искористити,подстаћи људе акцијама,порукама,позивима на стадион итд.Могу људи да причају шта хоће,и код до пола закон,који ће нам курац они што морамо да их молимо итд итд али управо то је и поента свега,да у оваквој ситуацији не смемо тако да размишљамо.Душмани вребају са свих страна,чекају наш лош потез који ми себи не смемо да допустимо!

Нек свако учини оно што је до њега,нек обнови чланарину,купи сезонску и за следећу годину,нек вуче за рукав другаре из краја,не смемо да паднемо на најбитнијем испиту!Чувајмо нашу Звезду јер другу немамо!
_________________
увек са тобом
Back to top
View user's profile Send private message
Каменко
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 14 Jul 2013
Posts: 69
Location: Пиз ди Материни

PostPosted: 28 May 2015 17:07    Post subject: Reply with quote

Много се у последњих годину дана Звезда провлачила кроз медије на један одвратан, дневно политички начин. То је подједнако одвратно и оном ко је увек ту без обзира на све, а можете да замислите какву то последицу изазива код некога коме је потребан замајац за долазак на стадион.

Зато треба дати иницијалну капислу људима, да поново пронађу ту Звезду у себи, и да раскрсте са тим односом који је као да Блиц и б92 воде политику довођења на стадион. Стварно има много гована око нашег клуба почевши од оних који стоје иза управе, па саме управе, курчевог играчког кадра, 70% уговора, лиценци, групних фаза... Али није то Звезда. Cool

Звезда је почела са Рајком Митићем, а наставља се кроз људе који из утакмице у утакмицу пуне његов стадион. Нека они који требају, а нека и сви ми видимо како ћемо да помогнемо људима да пронађу ту Зведзу, која је изнад сваког играча, изнад сваког спортског успеха.

СВАКИ ДАН ЈЕ БОЉИ, СВАКО ЈУТРО ЛЕПШЕ, КАД У СЕБИ НОСИШ ДУХ БЕОГРАДСКЕ ЗВЕЗДЕ.
Back to top
View user's profile Send private message
самоЦЗ
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 23 Jun 2011
Posts: 15
Location: ДУНАВ

PostPosted: 05 Aug 2015 22:55    Post subject: Reply with quote

За ово време колико читам форум, а не читам кратко, начитао сам се много коментара. Од укупног броја у навијачким темама ја не знам да ли има десет посто конструктивних, да се не понављају, да се не цитирају водећи људи итд.
Сад се питам шта се дешава са људима, посебно млађим, да не могу своје мишљење да имају. Не морају да га износе овде на форуму али морају да имају.
Није ми јасно чему стално понављање туђих речи, мишљења, да ли ће нешто тако довести још једног човека на стадион?
Пример један да ме боље људи разумеју. Враћам се са једног гостовања прошле године и два брата са трибине крену причу о игрању фудбала на Велику суботу, праћењу југословенске лиге и увек актуелним темама код нас. И старији брат говори му да фудбал ако се не игра на Велику суботу не треба да се игра ни на Велики четвртак. Лик одговара као запета пушка без икаквог аргумента у фазону '' такви као ти су ту само да причају, а када треба нешто да се уради никада вас нема '', не знајући ништа о том брату ни колико је старији, поготово колико дуже је на трибини од њега.
Ово је само пример који сам слушао. Мислим да би корак напред био када би млађи људи мало више размишљали својом главом. Није трибина место за демократију, али ако човек око неких ствари нема своје мишљење него слуша мишљење главних људи и после усади да је то и његово лично мишљење, ја онда не знам поенту свега, можда нисам ''навијач''.
Око навијања се посебно прави филозофија нека. Зашто људи нису спонтани и зашто се прави нека лажна спонтаност? Ја не знам шта је за трибину потребније од љубави према клубу. Ово остало све касније само долази, учи се. Код данашњих клинаца (што је најгоре неки и нису клинци) најбитније је на друштвеним мрежама окачити слику са гостовања, из воза, са бакљом, да ти је школа Виша навијачка и остала срања. Дођи на утакмицу, гледај клуб, ако има шта да се гледа, певај, скачи, зајебавај се, уживај, за то служи субота и утакмица. Нема размишљања, тај дан је дан без бриге. Људи су много уштогљени у последње време, те ово је навијачки, оно није.
Што се тиче другарства, на томе треба највише радити. Чему било каква мрштења. Момци крену са екипицом неком и одмах се промангупирају, чак и не поздрављају бивше познанике. Мислим да овакве проблеме не треба да заташкавамо него да решавамо, заједно.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    DELIJE.net Forum Index -> Навијачке приче All times are GMT - 1 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 56, 57, 58

View previous topic :: View next topic
Page 58 of 58

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Delije shop