DELIJE.net Forum Index www.DELIJE.net
Форум ДЕЛИЈА - навијача Црвене Звезде
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

ЗВЕЗДА - РЕАЛ МАДРИД
Goto page Previous  1, 2, 3, 4
 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    DELIJE.net Forum Index -> Навијачке приче
View previous topic :: View next topic  
Author Message
СуперМарио
ДЕЛИЈА јуниор


Joined: 07 Apr 2012
Posts: 82

PostPosted: 04 Jan 2015 10:03    Post subject: Reply with quote

Има људи који су промашили трибину, има и оних који су дошли ту да би се сликали, али то уопште није проблем овде. Највећи проблем који имамо последњих не знам колико година је да је навијање много лоше или га уопште нема када губимо или када иде лоше на терену. Тога није било на утакмицама против радничког,вождовца или воше (када су људи остали сат времена после утакмице), значи на неким "мањим" утакмицама где дођу људи који су ту без обзира шта се дешава на терену.. Тога је било на дербијима, у арени на евролиги.. Свака утакмица где се скупило више људи који не иду редовно и који уопште не знају како да се понашају у тим тренуцима и како треба гурати свој тим напред.. Не пуштају глас када се губи, чекају неки добар потез или тројку да запевају неку песму и одмах ућуте чим крене противнички напад..
Утакмице у којима је било "супер" навијање смо добијали или водили цело време..
Back to top
View user's profile Send private message
Planna
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 16 Jan 2011
Posts: 289

PostPosted: 04 Jan 2015 13:59    Post subject: Reply with quote

Тамо 2013 године сам написао нешто на теми корак напред,није битно у суштини ко је написао или шта битно је да ми већ дужи низ година мучимо и причамо сличне приче,замаскира се то са пар добрих и неколико одличних али у суштини то само ради контра нас.
Неко помену старију екипу и мајке севера (ако ово друго постоји у виду неке групе на фејсбуку онда је то најнебулознија ствар коју сам чуо)
од самог настанка тих виртуелних група са хиљадама чланова ни једна добра ствар није учињена,у ствари баш супротно само је одмогнуто северној трибини.
Последње што сам видео на тој групи старија екипа су неки ликови који су намазали лица црвено и белом бојом и сад гледају утакмицу у кафићу,чему то извињавам се ако то води неко име са темељом ал ћу и рећи да је група у најмању руку глупа и контрапродуктивна,ко зна колико тога још има а да не знамо.
А ако већ гасира људе да отварају групе са именом Звезда јер им то пумпа его са брзим порастом чланова отварајте онда нешто што ће бити везано искључиво за спортски сегмент (историја клуба,занимљивост о играчима,резултати,статистике,слике улазница итд.) навијачки део оставите за тамо где треба,фејсбук и остало није место а учинићете баш друго,заинтересоваћете млађарију који воле Звезду не за групу и старије екипе,мајке севера и то већ за клуб.
У суштини на кошарци ћемо имати проблем све док се не схвати појам груписања (ко у Караули Smile ) у суштини основе постојања навијачке групе и то ако неко пита ми је у рангу који бус иде за Борчу пред гостовање.
Други проблем је енормна и инстант популарност кошаркашке секције..то иде у прилог клубу а не и нама.
Ово треба гледати пред сваку утакмицу,какве старије екипе,мајке хулигане са севера.
https://www.youtube.com/user/HorZvezdinihMomaka

Quote:
Надам се да смо апсорвирали боје на трибини и тај један сегмент навијачког живота у коме заиста нисам видео неки озбиљан проблем,ако је игде трибина светлосним годинама напредовала то је у визуелном изгледу,само се треба сетити пре 7,8 година како је то било на евро утакмицама и дербијима а како је данас,та епоха као да је била у прошлом веку...у крајњој линији што да не,треба бацити све карте на сто и да одавде идемо само напред.
У прошлом упису сам у последњој реченици поставио питање како искористити бар 60 посто потенцијала севера за почетак? дакле,навијање.
Прошлих ево већ 5 сезона ми имамо константну бројку,на трибини стоје момци који су већ напунили 18,19,20 година а памте само одличне бројке и издања на трибина,прошла генерација је имала велики прекид и међу људима се изгубила култура одласка на утакмице и навијања,данас су нормално ти момци предводници а млађи упијају то и угледају се на старије,тако је било и биће.
Људи виде што желе да виде,у фокусу им никад неће бити они који су ту дуги низ година (њих има доста) а кидају грло,емотивно доживљавају сваки шут па био он и против Јавора.
Помињао сам раније да свака трибина прихвата неки неписани модел понашања,е па треба променити ментални склоп људи,да је много битније,шмекерскије ако певаш и дајеш недвосмислену подршку клубу него ако ћутањем показујеш да си мангуп.
Старији условно речено (ту мислим и на старије од 24) који својим понашањем треба да утичу на остатак млађарије су раштркани тј. имају своја места и не би да се померају тако су навикли...е ту долази оно груписање,да су сви на једном месту у средишња два сектора плус млађи (18,19,20) ствари би биле другачије.
То је све пука теорија,како то урадити у пракси!!!!
Поборник сам ограђивања централних секотра (што се и догађало) дакле за почетак разапети траке које представљају баријеру између мотора и остатка,ко жели да уђе нека али да зна шта се од њега очекује 90 минута и да не буде обавеза већ привилегија ако станеш у коп копа.
Причао сам са људима о још примера и некако су се сви сложили да су акције Делија имале велики одјек,мењала ставове јавног мњења што није тако лако у овој земљи.
Сетите се нпр. акције српских застава и колико су дизале морал у тешким моментима за наш народ 2008,то је снага севера.
Замислимо само резултат када би север кренуо у кампању побољшања навијања кроз све навијачке сегменте познате нама,графити,налепнице,информатори све оно што се иначе ради али само усмерено ка једној ствари...прича би се ширила међу људима који не посећују овај форум.
Увек ми је такође била интересантна велика помпа око утакмица када се тражи карта више,и када се овде прави позитивна тензија на форуму...као по правилу од тога врло ретко буде нешто.
http://www.youtube.com/watch?v=M8AilAX0S2E
овакве тренутке треба искоришћавати за ширење наше приче,колико пута сам видео када се деле информатори на улазу колико људи их и не прочита...претпостављају они да ту нешто пише али их околности спречавају да прочитају (утакмица,тензија,гужва) стајање у реду је само по себи досадно,верујем да би више људи прочитало оно што пише него то да се ради непосредно пре и за време утакмице.
Бар шаре испод благајне су Богом дане за просту реч написану спрејом НАВИЈАЈ
Ово су све банални примери које сам навео (примери у пракси),циљ је искористити сваки сегмент навијачког деловања са мало бољим резултатима,у том смеру по мени треба ићи расправа облачење,дувка,девојке су само делић једне много веће слагалице.

_________________
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/bb/61/7d/bb617d11609448c5d5d6bf867d54c046.jpg
Back to top
View user's profile Send private message
MisaCZV_
ДЕЛИЈА сениор


Joined: 27 Nov 2007
Posts: 416
Location: Београд

PostPosted: 04 Jan 2015 15:12    Post subject: Reply with quote

Ја гарантујем да би шипка могла да одради већи део посла. Нека се једноставно јавно каже да се батале друштвене мреже и у курац. Пошто сви не читају овај форум, него сви буље у ФБ и нет! Нека се лепо испрозивају, нека им се лопо објасни, нека се лепо каже да једноставно нису добродошли на север и готова ствар. Добар део њих који долази на фудбалске текме на северној трибини, посећују горе поменуте друштвене мреже које испирају мозак и стварају антинавијачку свест!
_________________
...а живот ти сад поставља питања многа...
Back to top
View user's profile Send private message
Darko ZF
Ветеран


Joined: 27 Nov 2010
Posts: 1612
Location: Београдска калдрма

PostPosted: 04 Jan 2015 22:46    Post subject: Reply with quote

Навијачки извештај Рсб-а

https://www.youtube.com/watch?v=6B35XSl2R5E
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    DELIJE.net Forum Index -> Навијачке приче All times are GMT - 1 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3, 4

View previous topic :: View next topic
Page 4 of 4

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Delije shop